reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Dzień dobry.
Mój maluch zaczął się ruszać, dzisiaj w nocy nie spał razem ze mną - mama myślała, a on kopał. Oczy mam jak Chinka, bo trudna decyzja do podjęcia, ale już sobie wszystko poukładałam i wiem, co zrobić, żeby było najlepiej dla wszystkich. To znaczy dla jednej osoby, bo wszyscy teraz mnie niezbyt obchodzą.

Pędzę po kawę, bo mimo że udało mi się zasnąć nad ranem, koło szóstej na kilka godzin, to i tak czuję się jak pomiot boży.

reklama
Dzien dobry :)
po pierwsze dziewczyny my wszytskie wygladamy pieknie obojetnie czy jedna przytala 15 czy 8kg ok ok jak tez sie nerwie ze juz sie w ciuchy nie mieszcze i ze jestem blada jak duch i ze mam problemy ze wstaniem z lozka albo przewroceniem sie na bok ( jak biedronka hihi ) ale ja uwazam ze ten okres jest piekny a ze niektore osoby nam dogaduja to tylko zazdrosc :-) ze jestesmy takie sliczne :-) nic ninnego jak sie nie przejmowac....ja juz sie nie przejmuje a jak ktos cos powie to ladnie dosadnie odpowiem :D
Dziewczyny co mozna zrobic z moja super upierdliwa sasiadka ktora mnie dzis zbudzila bo pewnie chciala bulki :wściekła/y: do niej nic nie dociera :( a dzwonila tak dlugoooo nie mam juz do niej sil ale nie otworzylam tylko po cichu wrocilam do lozka :)

a na obiadek dzis mam kluseczki rolady i czerwona kapustka mniam :D

:szok:No co Ty :szok: To lecę d biedronki żeby mi nie wykupili ;-)
Ale fajnie :-) będę mogła wyprać i wyprasować wszystkie ciuszki dla Julci :happy:

Jak się mają Wasze fryzurki? Mi zaczęły się bardzo przetłuszczać włosy. Miałam długie (do pasa) i kilka dni temu poszłam do fryzjerki i ścięłam do ramion. Mój mąż przeżył szok :-p Jest o wiele wygodniej jeżeli chodzi o mycie, suszenie i rozczesywanie, ale nie czuje się tak dobrze jak w długich :no:
Ścinacie się w ciąży i przed porodem czy wręcz przeciwnie? Farbujecie?
Pytam bo chcę jeszcze coś zmienić, ale z farbowaniem chyba powstrzymam się do porodu.

Patrycja Narazie mam długie, ale ścinam za parę dni całkiem króciutko, bo zaczęły mi bardzo wypadać. A będzie pewnie jeszcze gorzej :-( Chciałam stopniowo obcinać, po 5 cm na przykład, ale w końcu stwierdziłam, że to tylko włosy. Nie będę się rozdrabniać.

Ja nie farbuję, bo w moim przypadku to bez sensu. Ale podobno nie ma nic złego w farbowaniu w ciąży, z tym że farbami bez amoniaku - teraz wiele takich na rynku. A przesądy, że jak się farbuje w ciąży to dziecko urodzi się rude moim zdaniem odeszły już do lamusa.

Witajcie słonecznie,

Im bliżej tym bardziej wpadam w paranoje, wydaje mi się że mała za mało się rusza, a to że brzuszek mnie boli a nie powinien, a to że wydzieliny mam za dużo i napewno coś się dzieje z szyjką. :tak:Wcześniej wystarczała mi 1 wizyta u Ginki na miesiąc, teraz to bym najlepij co tydzien latała, a co 2 tygodnie na USG.
:-)Ja przytyłam 6 kilogramów a i tak wyglądam jak baryła, miałam nadwagę już przed ciąża, a teraz mi wszystko w brzuch idzie, już od 2 tygodni noszę tylko ciążowe ogrodniczki i zastanawiam się co będzie za dwa m-ce. :confused2:
Coraz bardziej idę w kierunku zakuów - kupiłam już kaftaniki, śpioszki i nawet nosidełko takie na szelkach, bo mam problemy z kręgosłupem i mogę mieć problemy z noszeniem kilkumiesięcznego malucha. Poluje na fajny kombinezon lub śpiworek do wychodzenia z małą na dwór. :laugh2:

Witam Dziewczyny!

Nie zagladalam do Was 3 dni to naskrobalyscie tyle, ze szok :-) Inne watki nadrobilam, ale tego nie ma szans ;-)
My po weselu, dwa dni balowalismy-bylo super :-) Wybawilam sie jak nie wiem- Milenka tez ;-)
I bylo tyle jedzonka, ze pewnie 2 kg do przodu :-)
Dolaczam 2 fotki (w jasnej sukience-przed weselem, w morskiej-na poprawinach). A 2 nastepne, to w niedziele na wycieczce w Nowym Wisniczu :-)

Załączniki

• 1dzien.jpg
    1dzien.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 62
  • 2dzien.jpg
    2dzien.jpg
    13,9 KB · Wyświetleń: 62
  • wycieczka1.jpg
    wycieczka1.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 61
  • wycieczka2.jpg
    wycieczka2.jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 74
witam

ja farbuje wlosy w ciazy nawet z amoniakiem te farby bio so do kitu.
Niedawno scielam wlosy. Za to musze powiedzieć ze cere mam rewelacyjna.. Wszystko sie uspokoiło na szczescie :)
jutro planuje poprac Franulka ciuszki i sie zacznie prasowanko co by potem miec swiety spokoj :)

reklama
Witam się w kolejnym tygodniu!

Mam trochę do nadrobienia Was, zaraz zacznę. U nas weekend spokojny, w sobotę siedzieliśmy w domu a wczoraj zaprosiliśmy znajomych na pizzę. Dzisiaj po południu jadę się spotkać z kolegą z Danii, który przejazdem jest w Krakowie. Miła rozrywka, bo teraz bardzo rzadko bywam w rynku:-)

Do góry