reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

marys16 a gdzie mieszkasz dokladnie we Francji bo ja tez z Fr a dokladnie Lazurowe Wybrzeże(Toulon)

ja w tej chwili mieszkam pod Paryżem.

Marys16 a jak mozna wiedziec gdzie zamierzasz rodzic bo jesli we francji to nie wiem czy wiesz ale do 3 misiaca ciazy nalezy to zglosic w CAF-ie bo inaczej nie dostaniesz becikowego na dzidzie placone jest w 7 miesiącu ciazy i w tej chwili jest tego jakies 700euro
wiem. w pierwszej ciąży zgłosiłam później i juz nie dostałam. teraz tez nie żądze do 3 miesiąca zgłosić. bo do fr pojadę już w 4. wiec pewnie będzie za późno. spróbuje jeszcze wysłać zaświadczenie później. ale nie wiem jak to wyjdzie.
rodzic będę w Francji. Marcelka tez tam rodziłam. chcę być z mężem.

A mam do was pytanie - mialyscie robiony odczyn coonksa czy jakos tak? bo z tego co czytalam to jest to robione przy konflikcie serologicznym... A ja mam grupe krwi A rh+ a pomimo tego mam sobie ten odczyn zrobic... Tylko nie rozumiem po co :confused:
ja miałam mimo iz tez mam rh+.

Ostatnia edycja:
reklama
Kasienkadg- ja mam Arh- a moj M tez ma 0rh- i mimo ze mamy zaswiadczenie oboje o grupie krwi to moja ginka i tak kazala zrobic odczyn coombsa.

To dziwne to dla mnie , zeby robic to badanie nie majac konfliktu. A ja wszystko robie prywatnie wiec tak to bylo by 21zl w kieszeni;] Ale jak mus to mus.

Nic mi sie dzisiaj nie chce...A Pogoda u mnie calkiem calkiem;) Oby taka byla tez w czwartek bo mam nagranie teledysku przedslubnego...;)

Dla mnie tez to glupie zeby robic coombsa jak nie ma konfliktu ale chciala to ma wlasnie mi przyszly wyniki z cytologi i czytam sobie z tego co wyczytalam jest oki ale okaze sie za chwilke pomykam na 2 wizyte to wszystko bede wiedziec.Odedzwe sie z wieczorka milego popoludnia zycze dziewczyny do wieczorka pa:)

Zegnam sie z wami kochane Moj dzidzia nistety zmarla 3 dni temu jak stwierdzila moja ginekolog i sama nie wie dlaczego wyniki wszystkie byly bardzo dobre i pierwsze usg rowniez.Zycze wam spokojnej ciazy i szczesliwego porodu.:szok::-(

Zegnam sie z wami kochane Moj dzidzia nistety zmarla 3 dni temu jak stwierdzila moja ginekolog i sama nie wie dlaczego wyniki wszystkie byly bardzo dobre i pierwsze usg rowniez.Zycze wam spokojnej ciazy i szczesliwego porodu.:szok::-(

aga strasznie Ci współczuję
znam niestety ten ból, u mnie 4 lata temu w pierwszej ciązy też w 8tc zmarł płód
trzymacie się!!! nie wszystko stracone, za jakiś czas możecie znowu się starać
buziaki

reklama
Do góry