reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

witam :)

Strzyga to jak tylko wrócisz daj znać jak tam u Was!
Melisa udanej wizyty i usg :)
Bakalia duuużo zdrówka życzę!
Anastazja cieszę się że Hania dała o sobie znać :)

mój Szkrabik też ma mniej aktywne dni :) także wydaję mi się że nie ma się za bardzo czym martwić!

tak czytam o tym że Wasze dzidzie reagują na dotyk taty albo głos.. a mój synuś jak tylko powiem że kopie ale bryka to automatycznie przestaje, już nie mówię o tym jak się rękę przyłoży (obojętnie czy moją czy mężulka) od razu cisza... Maksymilianek jakiś bardzo wstydliwy jest :-p

reklama
Fazerka:D moja Hanka tak samo:p jak tatuś zaczyna patrzeć na brzuszek, gadać lub niedajboze przyłoży rękę to KONIEC:p cisza absolutna:D

witam! jezu dziewczyny ile wy piszecie! :-)
postanowilam sie odezwa zebyscie nie zapomnialy o mnie hehe :-)
u mnie weekend spedzony bardzo aktywnie, odkrylam sklep z ciuszkami z anglii u mnie w miescie, kupilam kombinezonik ocieplany, dwa sweterki i spiochy za 50zl w sumie i sie ciesze mega!:tak: wybiore sie w piatek ma byc dostawa ;-)
dzisiaj piekna pogoda, wlasnie zastawilam pranie i mam zamiar zrobic sobie na obiad spagetti a pozniej sos tatarski, i prasowanie :-) wczoraj nagle niewiadomo skad moj A wzial sie za sprzatanie domu, PIERWSZY RAZ, kazal mi sobie lezec a sam tak posprzatal domek ze jestem pod wrazeniem! normalnie dokladniutko itepe jak na boze narodzenie, nawet podlogi wymyl haha :-)

i Amelka juz praktycznie rusza mi sie caly czas i to tak, ze az brzuch mi faluje bez przerwy wiec przyzwyczajona jestem :-)

Anastazja.. miło mi że nie jestem sama.. :p widocznie Twoja Haneczka też do tych wstydliwych dzieciaczków należy :p
Gabryś to super że A. pomógł!! oby tak częściej!

Edit: muszę się w końcu doprowadzić do stanu używalności... bo ja jeszcze w piżamie jestem :szok: leń się ze mnie zrobił :-D

Ostatnia edycja:
Anastazja.. miło mi że nie jestem sama.. :p widocznie Twoja Haneczka też do tych wstydliwych dzieciaczków należy :p
Gabryś to super że A. pomógł!! oby tak częściej!

Edit: muszę się w końcu doprowadzić do stanu używalności... bo ja jeszcze w piżamie jestem :szok: leń się ze mnie zrobił :-D
tez sie ucieszylam, ale bardziej bylam chyba zdziwiona hehe :-) ja porobilam zakupy, przywiozlam sie taksówką, nie bede łazila z ciezkimi torbami stwierdzilam :-) to raz dwa zbieraj sie, i planuj sobie dzien :-)

Witam środowo:)
Też już po zakupach. Jest coraz ciężej. Na szczęście duże zakupy robimy razem z B. raz w tygodniu. Sama chodzę raczej po drobiazgi.

Przypomniało mi się jak jedna znajoma przyzwyczaiła męża, że sama robi zakupy a on udawał, że nie wie co i gdzie. Aż lekarz jej powiedział, że albo przestanie dźwigać albo jej kręgosłup nie wytrzyma i wyląduje na wózku...Przemyślała sprawę... Poszła na wieeelkie zakupy ale do domu wróciła z listą dla męża, na której było co i w jakim sklepie ma odebrać - ale się chłop zdziwił:-D

A mój synuś odkrył u dziadków moją lalkę-dzidziusia, która właśnie miała być wyrzucona i ją adoptował:-). Kazał wykąpać, ubrać (musiałam wyciągnąć noworodkowe skarpetki bo dzidzi było baardzo zimno). Teraz nosi, karmi, ucisza nas bo jego dzidzia śpi - CYRK

a ja nawet dzis obiadu nie zrobilam wiec bedzie pizza .... dzis ide na kurs rodzenia ciekawi mnie jak bedzie....
ostatnio zauwazylam ze coraz wiecej siary mi leci...rano jak wstaje to plamy na koszulce sa i to wielkie plamy

á co do maluszka to tez sie wstydzi bo jak T przylozy reke to cisza....a czasami tak szaleje ze brzuch faluje na lewo i prawo ale jak powiem kochanie patrz no co on robi ...i co cisza T odwroci wzrok i znow szaleje :p

Dzień dobry z mglistego ciągle Krakowa!

My wczoraj byliśmy trochę na cmentarzu a po południu u znajomych. Normalnie było 5 dzieci w wieku od 1,5 do 3 lat, ale kocioł:-) + 3 ciężarne, jedna ma dwójkę dzieci 3 i ponad 1,5 i jest w 12 tyg. :-)

Dzisiaj odwiedził nas mój tata bo miał badania przed zabiegiem w Krakowie. Lubię takie niespodzianki. A zaraz powinien przyjechać brat, także też się bardzo cieszę!

Livastrid, to współczuję. U nas na razie było bez gorączki, tylko nieprzespane noce i marudne dni a itak już się nie mogłam doczekać kiedy zębole wyjdą. Trzymam za Was kciuki.

Anastazja, spoko, ja mam termin wcześniej a też kupy rzeczy jeszcze nie mam i czasu żeby kupić też bo sama z Matim nie mam siły się wybrać a jak Ł. wraca z pracy to mam korki, więc tak czekam aż ktoś coś odwoła, albo jakąś wolniejszą sobotę:-)

Strzyga,Melisa udanej wizyty!

Karolcia, zdrówka dla męża i żeby się nie rozwinęło albo przeszło na Was

Aninaa, w moim szpitalu wpuszczają od 12 lat...

Bakalia, no to przykre, ale jak piszesz dobrze że mąż po Twojej stronie.

Fazerkamm, mój też wstydliwy:-)

Witam ponownie :)

Wracając od lekarza zahaczyłam o babcię, więc mi się wydłużyło. A na wizycie:

Mam niskie ciśnienie - 100/60
Mam postępującą anemię, więc dostałam Tardyferon Fol, oprócz standardowych witamin dla ciążarnych
Mam skurcze łydek, więc dostałam Aspargin
Jestem w trzecim trymestrze, więc mam brać dodatkową dawkę wapna, bo Mały bardzo zżera.
Mam hemoroidy, więc dostałam posterisan :/

A mówią, że ciąża to nie choroba :p

Z Remikiem wszystko w porządku, 22 listopada mam przyjść na usg, to go sobie obejrzę. :)

Bakalia - ja teściów mijam szerokim łukiem - mam ułatwione zadanie bo mieszkają w Holandii. Zresztą, doprowadzili do takiej sytuacji, że P. też z nimi nie rozmawia...

Anastazja - Remik tak miał na początku, a teraz się tak do Taty przywiązał, że bardziej się cieszy do niego, niż do mnie :)

Fazerkam - ja też tak miewam ostatnio :)

reklama
dorotka - hahah, to znajoma miala swietne rozwiazanie, chcialabym wiedziec mine jej meza :-)
moj A na poczatku, strasznie sie zawsze dziwil ze wszystko jest taaakie drogie :szok: bo on przyzwyczajony tylko do teo ze drogie ubrania kupuje, a o spozywczych nie mial pojecia, wiec sie dziwil ale przyzwyczaja sie powoli hehe :-)

malutkans - mi wogole nie leci siara .. ale podobno nie wszystkie kobiety ją mają.

ja wlasnie zjadlam moje spagaetti, bylo pyszne ;D

Do góry