reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2012

reklama
witam się :)
właśnie sobie uświadomiłam, że jak ja dojdę do tego bezpiecznego momentu 37 tygodnia, kiedy to ciąża uznawana jest za donoszoną, to wiele z Was będzie już po porodach :-D mam nadzieję na same pozytywne wrażenia z tego wydarzenia hihihi
...
jeszcze 6h pracy i weekend :p

Alka do którego tyg planujesz pracować?
a co do wczorajszych kuchennych rewolucji szkoda mi tej chinkii już w ogóle będę miała uprzedzenia do tego typu restauracji

Witam ;)
Co do wczorajszych rewolucji, nie wiem co tak naprawdę ten odcinek miał dać bo ani się nic nie dowiedziałam o kuchni chińskiej, ani nic.. Przynajmniej się wyspałam, mały już o 7.00 tańczył w brzuchu także wszystko na swoim miejscu ;)
Miłego dnia! :)

To nawet nie chodzi o jedzenie, ale kurde o traktowanie ludzi, chyba jakaś chińska durna kultura.
Było w TVN niedawno o tym, że jak się urodzi chłopak tam to jest cud miód i święto, bo chłopak na starość ma obowiązek utrzymywać rodziców. Jak się urodzi dziewczynka to się raczej nie cieszą już tak i np lekarz, który odbiera poród kładzie różowy ołówek (albo coś innego) koło mamy, powiadamiając ją, że urodziła się córka.

Z całym szacunkiem do obcych kultur - nie podoba mi się to bardzo.

Baakalia - no właśnie też chciałam to napisać, że ten odcinek strasznie inny od pozostałych. Myślę, że Magda G. nawet nie chciała się wtrącać w tą kuchnię, skoro ten pan miał takie podejście i sam wszystko robił.
A najlepsze było, ż etu ma "witaminy" a się okazało, że to glutaminian hahahahaaa:)

Ostatnia edycja:
też widziałam wczoraj końcówkę rewolucji. Ten szefuncio jakiś walnięty ! :confused: Po co oni w ogóle Magdę zapraszali.'

U mnie za tydzień będzie już 30 :-):-)

a mnie pol nocy bolal brzuszek, a konkretniej mala gdzies mi tam glowa uciskala i to bylo nie do zniesienia .. obudzilam sie niedawno i plecy tam bardzo mnie bola ze nie wiem jak sie ulozyc i jak wytrzymac ;/ uhh

Alka - jak wczoraj słuchałam Pani Grażyny (nasza prowadząca ze szkoły rodzenia), to zrobiłam się tylko jeszcze spokojniejsza przed porodem. Zestresowała mnie tylko jedna rzecz. Mianowicie, dowiedziałam się, że skóra dziecka rozwija się do takiego stopnia, żeby rzeczywiście być i chronić dopiero w 34 tygodniu ciąży, a wcześniej jest tak cieniutka, ze niemal jej nie ma i dzieciaki urodzone przed 34 tygodniem ciąży są bardzo narażone na czynniki zewnątrzne.

A w ogóle to od początku ciąży mam tak, że wyznaczam sobie "granice minimalne", czyli daty, po których będę spokojna (to chyba dlatego, że od samego początku mówiono mi najpierw, że w ciążę nie zajdę, a potem, że cudem będzie, jeśli ją donoszę). Na początku był to 12 tydzień, bo wtedy zmniejsza się ryzyko samoistnego poronienia. Później 24, bo wtedy dziecko jest w stanie przeżyć poza organizmem matki. Teraz 34, ze względu na wzmocnienie się skórki maleństwa w tym okresie.

Któraś z Was też ma takie paranoje? :)

reklama
Ewelina do końca listopada i pójdę na L4, choć jeszcze dwa tyg temu mówiłam, że do końca października - lubię swoją pracę :)
Strzyga ja ogólnie po szkole rodzenia też jestem spokojna o poród - hehe ale to dlatego, że jestem pierwiastką, więc jeszcze nie wiem do końca co mnie czeka :p

.....

właśnie wybraliśmy (chyba już na pewno) imię do dziecka - bardzo chcieliśmy mieć Franka, ale nie chcieli się zgodzić, aby tak zapisać .... dzis zmolestowałam panią z urzędu jeszcze raz ... Franek nie zapiszą, ale można nadać imię Franko .......... podoba nam się bardzo więc będzie (chyba) Franko :-):-)

I'm happy :-)

Do góry