reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Adak..jest taki papierek do sprawdzania pH:) ale spokojnie:) ja czasami mam taką wodną wydzielinę i gin mi powiedział, że to normalne w ciąży, ale zawsze lepiej dmuchać na zimne;):)

dziewczyny:) słuchacie muzyki poważnej??? bo ja słucham:) co prawda nie mozarta, bo wolę vivaldiego, ale staram się to robić codziennie:) sis mojego P. jest doktorantem psychologii i mówiła, że to ponoć na prawdę pomaga dziecku:) ale nie wiem sama ile w tym prawdy:)

Cukiereczek- witaj Kochana:). Adak- na moim przykładzie Ci powiem, że przeciwko grypie szczepiłam się od lat. I w tym roku myślałam,że będzie podobnie.Ale mój p.Doktor GIN:-D, nie wyraził zgody. Więc w tym roku się nie szczepię. Co do brania preparatu z magnezem to ja biorę od 3 miesiąca razem w witaminkami. Magnez- Aspargin- mam brać 3xdziennie a witaminki raz. I jak do tej pory nie miałam jeszcze skurczy. A przed ciąża strasznie mi dokuczały-a kawowa nie byłam:).

Cukiereczku to bardzo dobre wieści, że jesteście wraz z maluszkiem w brzuszku w domu :) To teraz leż i odpoczywaj, żeby Cię nie kusiło coś robić! Trzymam dalej kciuki :)

dziewczyny:) słuchacie muzyki poważnej??? bo ja słucham:) co prawda nie mozarta, bo wolę vivaldiego, ale staram się to robić codziennie:) sis mojego P. jest doktorantem psychologii i mówiła, że to ponoć na prawdę pomaga dziecku:) ale nie wiem sama ile w tym prawdy:)
Ja puszczam maleństwu muzykę poważna,co prawda sama nie przepadam, ale też się nasłuchałam sporo na ten temat, więc co jakiś czas włączam i niech maleństwo ma. Tylko zauważyłam, że jakoś średnio reaguje na muzykę poważna-może działa usypiająco:-D.Natomiast szaleje w brzuszku na dźwięki nowej płyty aktora z Dr.Housa:).I tak się zastanawiam, czy to znaczy że się podoba czy wręcz przeciwnie:)

Cukiereczku fajnie, że wróciłaś nadal w dwupaku :) Odpoczywaj i myśl pozytywnie, każdy dzień w brzusiu działa cuda dla maleństwa.
Adak u mnie podobnie jak u Niki lekarz zabronił szczepienia w tym roku.
Tysia witamy :))

dziewczyny a mogę się spytać po co się na grypę szczepicie???:)

Niki:D a mi właśnie buszuje w brzuszku:) ale i tak najwięcej tańczy do wake me up before you go go;D:D wie co dobre:p

Witam się...
Spać nie mogę... wczoraj koleżanka mnie nastraszyła, że przy moim wysokim ciśnieniu, może mi się zacząć pienić mocz, a to może wskazywać na zatrucie ciązowe i co??? Dziś oczywiście już się pieni... denerwuję się :(

Alka, spokojnie, jak pisały dziewczyny, ale jesli masz bardzo wysokie to ciśnienie, to lepiej coś zrobić. Mi zdarzało się w poprzedniej ciąży 150/90 i położna już się na mnie darła że za wysokie.

Jak to dobrze że moja tesciowa pyta się na co miałabym ochotę:-)

Melisa, ale Ci dobrze z tymi weselami. Które to już?:-) Baw się dobrze.

Witaj Tysiu!

cukiereczek, no wreszcie się odezwałaś! Super że w domu i w dwupaku! Uważaj na siebie.

Na grypę jeszcze nigdy się nie szczepiłam. Mój Ł. dawniej się szczepił i chorował, teraz już też się nie szczepi.

A ja dzisiaj wizyta o 17.30 z USG:-) Jak zwykle trochę się denerwuję

reklama
Cukiereczku Super, że jesteście w domku z dwupaku. Teraz już mamy 3/4 ciąży za sobą i te tygodnie z trójką z przodu dają coraz większy spokój o dzidzię.
Anastazja ja słucham klasyki ale nie dla dzidzi tylko dla siebie raczej, bo lubię. Muzyka klasyczna jest ja matematyka: poukładana wg pewnych reguł a ja jestem ścisłowcem. :-)

wybieram się do fryzjera bo dziecko mnie zmobilizowało:
Szymon: Umyłaś już głowę?
Ja: Tak, podoba Ci się?
Szymon: Umyj jeszcze raz
:-D

Do góry