reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witajcie ;-)
plan porodu fajna rzecz, tylko ile z tego się sprawdza jak przychodzi co do czego.. ale zawsze dobrze mieć coś takiego ;)

u nas kolejny dzień remontu, kolejne będą jak przyjdą płytki do kuchni.. czyli jakoś w weekend!
od dwóch dni chodzę nie wyspana, do tego te przeziębienie i ZGAGA! masakra nie jem nic tłustego ani nie jem późno a i tak mam.. czy leże czy siedzę i tak jest.. wierząc w przesądy to moje dziecko powinno mieć włosy do pasa w tym momencie! ;-)

Co do szczepienia 6w1 - u mnie kuzynka wykupiła łącznie wydala ok.2000zł na szczepienia.. teraz z czasem mówi że nie zrobiłaby tego przy drugim dziecku. Ja chyba jednak pozostanę przy tych na NFZ ew. rotawirusy wykupimy

reklama
Właśnie dziewczyny jak to jest z tą witaminą K zaraz po porodzie i podstawowymi szczepieniami... Jestem w tym kompletnie zielona i nie wiem co trzeba, co warto, a z czego lepiej zrezygnowac???

Co do planu porodu to widzę, że dziewczyny już wkleiły przykłady więc nie będę ich powielać....

A tak w ogóle to dzień dobry...

Ja bym podawała witaminę K i D. To wazne.

Co do szczepien to się nie będę zbytnio wypowiadać. Możecie być pewne, jeśli dziecko urodzi się zdrowe w szpitlau nie spytają Was o to czy chcecie zeby dzieci były szczepione na gruzlice robia to z marszu. To jestm oim zdaniem lekceważenie. No i oczywiście nastawcie się, że pediatra zawsze będzie widział ohy i ahy w szczepieniach. Ja Nikodema szczepiłam 6w1. Teraz jestem mądrzejsza i jej nie wybiorę.
na pneumo rota szczepiłam teraz na pewno nie zrobie tego.
Co do kalendarza szczepień to pediatra Wam wszystko powie

Witam przyszle Mamusie!
My po wczorajszej imprezie imieninowej do 3 i dzisijszej do po poludnia odpoczywamy :-)
Gabrys, Antonufka- gdzie w Krakowie chcecie rodzic i czy zapisalyscie sie do szkoly rodzenia?
Pola- fajnie, ze masz lepszy nastroj! I tak dalej :-)

Co do szczepien to jestem zielona. Mysle, ze zdam sie na moja ginekolog i pediatre :-) Oczywiscie fajnie, ze piszecie, dzieki temu ma czlowiek jakies pojecie :-)

Gabrys, Antonufka- gdzie w Krakowie chcecie rodzic i czy zapisalyscie sie do szkoly rodzenia?

Do szkoły rodzenia jeszcze się nie zapisałam - zamierzam to jednak zrobić w tym tygodniu. Jeżeli chodzi o poród to ja mam poki co duży rozstrzał terytorialny :p Przede wszystkim ciążę spędzam u rodziców w innym mieście (Tarnów) i tutaj też wybieram wspomnianą szkołę rodzenia. Rodzić natomiast będę z całą pewnością na Ujastku - podobają mi się zwyczaje w tym szpitalu, słyszałam wiele pozytywnych opinii i mam zaufanie do lekarzy, pracujących tam, ponieważ leczyłam się pod ich okiem niemal od początku roku. Troszkę ta sytuacja pomieszana - planowałam na początku ciąży, by lekarzem prowadzącym był lekarz ze szpitala, w którym dziecko przyjdzie na świat, ale tak mi sie sytuacja życiowa/zdrowotna poukładała, że jednak lepszą opiekę ze strony rodziny w czasie ciąży mam w innym mieście.

Melisa a planujesz opłacać położną? Czytalam, że można tam za odpowiednią kwotę "zaklepać" sobie wybraną położna, ktora będzie towarzyszyła przez cały czas. Moim zdaniem to chyba nie jest konieczne, a wydatek dość spory - w każdym razie w wielu miejscach słyszę o tej praktyce.

Możecie być pewne, jeśli dziecko urodzi się zdrowe w szpitlau nie spytają Was o to czy chcecie zeby dzieci były szczepione na gruzlice robia to z marszu. To jestm oim zdaniem lekceważenie.
Zgadzam się. Mam zamiar przy przyjeciu do szpitala napisać, ze nie zyczę sobie podawania jakichkolwiek szczepionek dziecku. Zobaczymy, co oni na to...

Ja stawiam sobie raczej pytanie nie: Czy szczepić? Tylko: Czym szczepić?
I nie rozumiem "ruchu antyszczepionkowego"

Dziewczynki zazdroszczę, że jest Was kilka z jednego miasta...Może spotkacie się w szpitalu:)

reklama
Do góry