reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

jeju troche odespalam

Nadrobiłam weekend:)
A ja dzisiaj mam taki cyniczny nastrój to trochę pokrytykuję odnośnie Waszych ostatnich postów
Kubełkowa spacerówka wygląda fajnie i u wielu dzieci się świetnie sprawdza ale co, jeśli maluch (tak jak mój) śpi na brzuchu albo na boku? Wtedy zdecydowanie lepiej gdy oparcie rozkłada się na płasko
Karuzelka z msiami Fisfera- urocza, śliczne misie, śliczne dźwięki i w ogóle cudo, tylko że.... noworodki i małe niemowlęta prawie wcale nie widzą takich kolorów

czy ja wiem czy masz nastroj az taki cyniczny jak myslisz, jak ma sie juz jedno dziecko to widzi sie jakie babole mozna strzelac, albo jakie sie strzelilo po prostu.
Tak, jak siedziska rozlozyc odpowiednio nie mozna to doopa blada i cos o tym wiem jak mi dziecko wisi gdy spi, wyglada to co najmniej zalosnie a co wiszacych i cieszacych oko rodzica zabawek nad lozkiem no tak kupilam jedna, recznie nakrecana i moje dziecko mialo ja gdzies do momentu kiedy trzeba bylo ja schowac, bo jak urosla to chciala karuzele zlapac i wszystko, co niekoniecznie jest bezpieczne wyrwac. Mnie ten element w kolysce w ogole denerwowal, bo przeszkadzal mi we wkladaniu malej do kolyski. Ladne i slodkie na zdjeciu tylko bylo i jak slusznie zauwazyla Dorotka, dzieci na poczatku wzrok maja niewyksztalcony i zabawki musza byc w kontrastowych, zywych kolorach

Wspomaganie rozwoju wzroku niemowlęcia

wzrok dziecka

reklama
Nadrobiłam weekend:)
A ja dzisiaj mam taki cyniczny nastrój to trochę pokrytykuję odnośnie Waszych ostatnich postów
Kubełkowa spacerówka wygląda fajnie i u wielu dzieci się świetnie sprawdza ale co, jeśli maluch (tak jak mój) śpi na brzuchu albo na boku? Wtedy zdecydowanie lepiej gdy oparcie rozkłada się na płasko
Karuzelka z msiami Fisfera- urocza, śliczne misie, śliczne dźwięki i w ogóle cudo, tylko że.... noworodki i małe niemowlęta prawie wcale nie widzą takich kolorów
a ja się nie zgodzę odnośnie karuzeli. karuzela nad łóżeczkiem działa pobudzająco na dziecko,wzmaga jego rozwój.oczywiście,dziecko nie widzi zbyt dobrze przez jakiś czas od narodzin,ale to szybko mija :) podobnie jest z pościelą. powinna mieć jakiś motyw.

Ostatnia edycja:
Amina -Nie jestem przeciwniczką zabawek nad łóżeczkiem, ale myślę, że trzeba je wybierać dla dziecka a nie dla siebie.:-) u mnie karuzela się sprawdziła - nawet bardzo (dostaliśmy tiny love), ale nie w takich pastelowych kolorach jak ta Fishera...myślę, że dziecko będzie miało większą frajdę z kilku zawieszonych kolorowych zwierzaków np. papierowych origami w wyrazistych kolorach niż z drogiej karuzelki z trzema jednakowymi misiami, które mu się zleją z sufitem

Melisa och.. to współczuję i ja też! u mnie całe szczęście mąż ma takie same podejście co ja.. i jak jego mama zaczyna tylko coś gadać na temat kościoła to od razu mówi żeby dała spokój :-)

Dziewczynki brała któraś antybiotyk w ciąży ? jaki? najprawdopodobniej mam zapalenie krtani ledwo mówię gardło do końca szyi strasznie piecze i od czwartku po homeopatykach stodal; prenaten; oscillococcinum; tantum verde; poprawy brak... na 17.30 zmykam do lekarza i dlatego pytam...

my nie mieliśmy karuzelki ale od 6 miesiąca życia mlody lubiał kolorową biedronkę pozytywkę i prawie do 4 roku życia znią usypial potem sam sobie ją puszczając...
BabyOno Zabawka welurowa z pozytywką BIEDRONKA (1818738639) - Aukcje internetowe Allegro

widzę że`sterntaler oprócz tych pluszaczków z bijącym serduszkiem do uspokajania
maluszka STERNTALER owieczka Stella Z BIJĄCYM SERCEM 0m+ (1831503092) - Aukcje internetowe Allegro

ma też kolorowe przytulaki pozytywki
STERNTALER pozytywka WÓZKA łóżeczka ___ MIX 2011 (1832870637) - Aukcje internetowe Allegro

Dziewczynki brała któraś antybiotyk w ciąży ? jaki? najprawdopodobniej mam zapalenie krtani ledwo mówię gardło do końca szyi strasznie piecze i od czwartku po homeopatykach stodal; prenaten; oscillococcinum; tantum verde; poprawy brak... na 17.30 zmykam do lekarza i dlatego pytam...

ja bralam na samym poczatku ciazy ampicyline, jest bezpieczna w ciazy

Na zapalenie krtani polecam (poza zaleceniami lekarza) "Tabletki EMSKIE" rozpuszcza się to w mleku lub w wodzie i pije - paskudne ale działa, poza tym duuużo miłości i dobry film. Ja w homeopatię nie potrafię uwierzyć, więc na mnie nie działa
Bidulko... wiem co to znaczy

reklama
dzięki dziewczyny za odpowiedzi:) zobaczę co powie lekarz a emskie spróbuję zażyć:) z drugim punktem będzie gorzej bo mąż z pracy wróci dopiero w piątek wieczorem ale na leżenie i dobry film wieczorkiem się skuszę... :)

Do góry