reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Tiramisu zdrówka życzę!! a co do antybiotyku to też brałam na początku ciąży.. tutaj pod nazwą Amoxil (w PL nie wiem czy takowy występuje) a brałam go na bakterie w moczu :)
Ankaska trzymam mocno kciuki by Cię długo nie trzymali w szpitalu.. i żeby wszystko poszło dobrze! Jak tylko będziesz po zabiegu daj znać!

grrrrr zaczynają ludzie w koło mnie grać mi na nerwach :| byłam dzisiaj u znajomej i opowiadam jej że zaczęłam kupować rzeczy dla małego, że ostatnio byłam w sklepie takmi jumbo po środki pielęgnacyjne, a ona zdziwiona zadała pytanie "już?" to jej tłumaczę że nie chcę kupować później na ostatnią chwilę i czas najwyższy bo w każdej chwili może się teraz coś wydarzyć i zostanę uwięziona w łóżku itp itd. to ona stwierdziła że jestem przewrażliwiona.... psss aż mi ciśnienie podniosła.. bo po pierwsze sama nie ma dzieci a po drugie o swojego kota dba przesadnie.. grrr a jak jej później mówię że teraz szukam kombinezoniku dla małego to odpowiedziała że nie potrzebny bo jej chłopaka szwagierka nie używała tylko zawijała w kocyk (mały się urodził w grudniu) tylko że mama tego dzieciaczka prawie w ogóle nie wychodziła z nim na spacery to po pierwsze a po drugie kurcze.. to dziecko nawet łóżeczka nie miało bo jego rodzice twierdzili że taki maluszek nie powinien spać w łóżeczku i przez rok czasu spał w wózku :szok: i teraz ta moja znajoma wszystko porównuje do chłopaka szwagierki.. :| powiedziałam jej w końcu że jak zajdzie sama w ciąże to zobaczy jak to jest :) i będzie taka jak ja i na pewno nie pozwoli by dziecko do roku czasu nie miało swojego łóżeczka :) ludzie są naprawdę wszechwiedzący :-D :szok:

reklama
Gośka: zdaje i napewno dostaniecie:) chodz zastanawiam sie nad sesja bo przeciez bedzie zima... oby tylko biała i mrozna;)

Pola: ja zawsze tak zylam - i wreszcie czuje ze zyje w tej ciązy;)
Trzymam kciuki za kolege

Karolcia: nie przejmuj sie...i tak jak mowisz nie dajcie wesc sobie na glowe

Co do karozeli to ja mialam miski w pastelowych kolorach ktore na poczatku sciagneła... i zalozyłam inne...

Tiramisu: Doumo...(cos tam) albo Bioparox

Ankaska: Trzymaj sie!!!

Gośka: zdaje i napewno dostaniecie:) chodz zastanawiam sie nad sesja bo przeciez bedzie zima... oby tylko biała i mrozna;)

Asteria, ja mam coś z głową chyba, bo próbuję sobie przypomnieć, co takiego napisałam, że mi tak odpisałaś i nie wiem...

:)

Dodatkowo przywitałam się dziś na wątku "zakupy", myśląc, że jestem w tym wątku.

Też tak mam z tym snem. Najpierw mogłam spać 24h na dobę spałam do 11 potem jeszcze raz po obiadku i spać już o 20 hahaha. Teraz od jakiś 3 tygodni cierpię na bezsenność. Chodzę spać 23 albo później budzę się na siusiu ze 2 razy w nocy nie mogę już usnąć przez jakąś godzinę wiercę się z boku na bok a i tak wstaję o 7 rano albo wcześniej. Ciekawe czy z tą bezsennością będzie już tak do końca :-)

Witam sie i ja
Ankaska-trzymaj sie. A znieczulenie mozemy brac miejscowe.
Fazerkam-to nie jestes sama! Mnie tez wkurzaja dookola, mowiac, ze ja mam czas na robienie zakupow dla dziecka. Ale co tam. Kurcze, jakby kupic na raz to bankructwo murowane!!! :tak:Wiec nie przejmujmy sie i robmy zakupy pomalutku! Po za tym to sama przyjemnosc:-) i pewnie nam zazdroszcza!
Ja mam ciezki tydzien w szkole, same jakies testy itp. Zmykam wiec i milego dnia ;)

Witam cieplutko!

Dla poprawy nastroju zamówiłam Malutkiej okrycia kąpielowe...
OKRYCIE KĄPIELOWE Z KAPTUREM 100x100 - KOLORY (1844324980) - Aukcje internetowe Allegro

polecam bo są mięciutkie i milutkie pomimo wielu prań z Kamilkiem używamy ich do dzisiaj po każdej kąpieli...

a na 10 zmykam z synkiem do Zabrza na badanie jelitek w kierunku bakterii bo ostatnio ma problemy z brzuszkiem...

a z Malutką mamy dzisiaj wizytę o 18.30 u gina...

witam wtorkowo mamusie :-)

u mnie podobnie jak Was (fazerkaam, anielkaa) ciągle ktoś mówi, że to za wcześnie na robienie zakupów, ale potem to przecież nie tylko wyprawka dla dzidziusia ale i święta, no i zmęczenie. Nie ma co, trzeba powoli kompletować.

reklama
Witam Dziewczyny!
Ja ide zaraz oddac mocz do badania, a jutro wizyta z usg :-) Mezus jedzie ze mna to zobaczy pierwszy raz Mala :-)
Jesli chodzi o zakupy, to mi tez na poczatku mowili wszyscy (lacznie z Mezusiem) ze po co tak wczesnie, ze jeszcze tyle czasu, ale ja tam wole miec wszystko wczesniej skompletowane niz robic to na wariackich papierach :-) A teraz wszyscy chca ze mna jezdzic i kupowac, tez sie zarazili tymi zakupami :-)
A propo zakupow- wkleilam zdjecia w dziale zakupy mojego nowego kompleciku dla Milenki :-)
Tiramisu- udanej wizyty! I sliczne okrycie kapielowe- kupilam podobne :-)

Do góry