reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
A wiecie że ja nie pamiętam jakiego kremu uzywałam... Może potem sobie przypomnę. Ale u mnie to było takie smarowanie od wielkiego dzwonu, teraz też jeszce nie mam takich zapędów
Zaczynam miec wrażenie że ten styczeń to jakiś koncert życzeń- bo u nas też podobno chłopaczek:-D czyli córa będzie miała brata- dzis miałam usg. O ile jednak Lidka zawsze była mniejsza na usg to ten skubaniec waży 246g i jest dłuższy- ale w końcu chłopaczek.
Kurcze, ale się cieszę:-)

kremu :) tego standardowego w niebieskim opakowaniu. balsamy są za mało "tłuste".

mam pytanie odnośnie ruchów.jak to z nimi jest? nie bardzo pamiętam ale chyba w pierwszej ciąży jak mała zaczęła już kopać to kopała tak w miarę systematycznie.a teraz jakoś tak dziwnie jest.to znaczy maluch jednego dnia szaleje jak wariat a przez kolejne 2-3 dni nie daje znaku życia. i nie wiem,martwić się ?

u mnie narazie z tymi ruchami jest tak, że nie czuję jakiś szaleństw, ale jak już czuje ze się rusza czy kopie to zwykle jest to tylko wieczorem a potem cały dzień cisza

no właśnie na początku czułam tylko wieczorem ale od jakiegoś czasu szaleje i w dzień i nawet w nocy potrafi mnie obudzić,ale jak już pisałam jest to jeden dzień z czego kolejne 2-3 dni bez niczego. i jakieś to dziwne...

Aninaa- moje tez tak ma. Wiesz, w sumie i nas nie każdego dnia rozpiera energia. Ja jak się martwię, to zjadam coś słodkiego, kładę się spokojnie na łóżku z książką i czekam. Wtedy łątwiej jest poczuć. Maluchy się ciagl wierca- ja już nawet wiem w jakich godzinach- ale my nie zawsze czujemy- jak zjemy coś, jak nam się gazy zbiora, pęcherz jest pełen to zmieni się napięcie ściany brzucha i czuć wszytko inaczej. Wydaje mi się że rgularne ruchy poczujemy troche później

z tego co pamietam to regularne ruchy pojawiaja sie kolo 28 tygodnia, bo mniej wiecej wtedy maluch ma swoje "stale" fazy. A w ogole to tez czlowiek i ma prawo czasem sobie odpoczywac a czasem brykac;-)

lajtway synusia gratuluje

A wiecie że ja nie pamiętam jakiego kremu uzywałam... Może potem sobie przypomnę. Ale u mnie to było takie smarowanie od wielkiego dzwonu, teraz też jeszce nie mam takich zapędów
Zaczynam miec wrażenie że ten styczeń to jakiś koncert życzeń- bo u nas też podobno chłopaczek:-D czyli córa będzie miała brata- dzis miałam usg. O ile jednak Lidka zawsze była mniejsza na usg to ten skubaniec waży 246g i jest dłuższy- ale w końcu chłopaczek.
Kurcze, ale się cieszę:-)
Gratulacje, dla tiramisu też, mamy jakiś tydzień chłopaków :)

reklama
Do góry