reklama
lajtway
Fanka BB :)
A wiecie że ja nie pamiętam jakiego kremu uzywałam... Może potem sobie przypomnę. Ale u mnie to było takie smarowanie od wielkiego dzwonu, teraz też jeszce nie mam takich zapędów
Zaczynam miec wrażenie że ten styczeń to jakiś koncert życzeń- bo u nas też podobno chłopaczek czyli córa będzie miała brata- dzis miałam usg. O ile jednak Lidka zawsze była mniejsza na usg to ten skubaniec waży 246g i jest dłuższy- ale w końcu chłopaczek.
Kurcze, ale się cieszę:-)
Zaczynam miec wrażenie że ten styczeń to jakiś koncert życzeń- bo u nas też podobno chłopaczek czyli córa będzie miała brata- dzis miałam usg. O ile jednak Lidka zawsze była mniejsza na usg to ten skubaniec waży 246g i jest dłuższy- ale w końcu chłopaczek.
aninaaa
Październikowa Mama'06 Entuzjast(k)a
kremu tego standardowego w niebieskim opakowaniu. balsamy są za mało "tłuste".
mam pytanie odnośnie ruchów.jak to z nimi jest? nie bardzo pamiętam ale chyba w pierwszej ciąży jak mała zaczęła już kopać to kopała tak w miarę systematycznie.a teraz jakoś tak dziwnie jest.to znaczy maluch jednego dnia szaleje jak wariat a przez kolejne 2-3 dni nie daje znaku życia. i nie wiem,martwić się ?
mam pytanie odnośnie ruchów.jak to z nimi jest? nie bardzo pamiętam ale chyba w pierwszej ciąży jak mała zaczęła już kopać to kopała tak w miarę systematycznie.a teraz jakoś tak dziwnie jest.to znaczy maluch jednego dnia szaleje jak wariat a przez kolejne 2-3 dni nie daje znaku życia. i nie wiem,martwić się ?
ewelina26k
u mnie narazie z tymi ruchami jest tak, że nie czuję jakiś szaleństw, ale jak już czuje ze się rusza czy kopie to zwykle jest to tylko wieczorem a potem cały dzień cisza
aninaaa
Październikowa Mama'06 Entuzjast(k)a
no właśnie na początku czułam tylko wieczorem ale od jakiegoś czasu szaleje i w dzień i nawet w nocy potrafi mnie obudzić,ale jak już pisałam jest to jeden dzień z czego kolejne 2-3 dni bez niczego. i jakieś to dziwne...
lajtway
Aninaa- moje tez tak ma. Wiesz, w sumie i nas nie każdego dnia rozpiera energia. Ja jak się martwię, to zjadam coś słodkiego, kładę się spokojnie na łóżku z książką i czekam. Wtedy łątwiej jest poczuć. Maluchy się ciagl wierca- ja już nawet wiem w jakich godzinach- ale my nie zawsze czujemy- jak zjemy coś, jak nam się gazy zbiora, pęcherz jest pełen to zmieni się napięcie ściany brzucha i czuć wszytko inaczej. Wydaje mi się że rgularne ruchy poczujemy troche później
livastrid
2010 & 2012
z tego co pamietam to regularne ruchy pojawiaja sie kolo 28 tygodnia, bo mniej wiecej wtedy maluch ma swoje "stale" fazy. A w ogole to tez czlowiek i ma prawo czasem sobie odpoczywac a czasem brykac;-)
lajtway synusia gratuluje
lajtway synusia gratuluje
Gratulacje, dla tiramisu też, mamy jakiś tydzień chłopakówA wiecie że ja nie pamiętam jakiego kremu uzywałam... Może potem sobie przypomnę. Ale u mnie to było takie smarowanie od wielkiego dzwonu, teraz też jeszce nie mam takich zapędów
reklama
Mami91
Laytway gratuluje synusia:-)