reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

hello
mnie sie o 10 wstalo dzis, chyba za duzo swiezego powietrza wieczorkiem dostalam, bo na grzyby mi sie isc zachcialo;-)

Strzyga chlopczyk? gratuluje, znajac zycie kobieta z imieniem dla dziecka i tak na swoim postawi
biggrin.gif

Marciaa
mowilam, ze dobre
p.gif
Ty spac nie mozesz co Ty sowa?

Asteria na pewno sie poprawi, komfortowo moze nie jest, ale nie zadreczaj sie tym teraz, mysl, ze wszystko dobrze z brzuszkiem

pati dzieki. z lapa na tyle o ile to juz miesiac a ja ciagle jednoreczna, choc zaczynam juz np rozkladac pieluchy, odkrecac slabo zakrecone korki w tubkach i takie tam. Wczoraj nawet marchewke zaciecie oskrobalam. Czesze sie nadal jedna reka, po raz pierwszy sama umylam sobie wlosy, ale tez jedna reka. Walcze:-D poszlam nawet na grzyby wczoraj. Mowisz kolano masz zniszczone? Zle troche, bo wiesz, brzuszek to obciazenie, niestety. Ja tez mam jeszcze wlasnie walniete kolano i biodro prawe i tak sobie mysle jak to wytrzyma wszystko:sorry:musi :laugh2:najwyzej potem mnie w mega gips wsadza:laugh2:nie, no smieszne to nie jest;-)
bedzie ok na usg:tak: moze masz po prostu spokojnego maluszka w brzuszku

pozdrawiam wszystkie mamy

reklama
Widzę, że nie tylko ja kaleka.
Ja mam kolano rozwalone, po nartach. 2 razy miałam atroskopię i jak biegam to czasem czuję ból. Powinnam się odchudzić, żeby zmniejszyć obciążenie na kolano, co też czyniłam przed zajściem w ciążę. Los chciał inaczej i drastycznie przerwał mój plan diety. No i musze uważać, żeby nei przytyć za duzo, żeby kolana nie obciążać.
Po porodzie muszę się wziąć za siebie.

Rozwalone stawy to straszna rzecz. Zwłaszcza na starość.

Rozwalone stawy to straszna rzecz. Zwłaszcza na starość.

coś wiem na ten temat :( już raz leżałam ponad miesiąc.. kolana odmówiły posłuszeństwa.. jej co to był za ból :szok:
z kręgosłupem od ok 14roku życia się zmagam :/ też bardzo potrafi boleć.. do tego od dwóch dni bolą mnie biodra :( nie wiem co to będzie..
muszę porządnie się wziąć za ćwiczenia.. może one coś pomogą..

witam ponownie
Wlasnie ugotowalam ogorkowa, mniam...
Livastrid-ja tez mam ochote wybrac sie na grzyby. nie boisz sie kleszczy???bo ja troche tak, ale i tak wybiore sie w sobote ;)

polamance:-D zartuje, oczywiscie

ale wszystkie, co maja zdrowe stawy to niech sie ciesza i niech o nie dbaja, bo rozwalone stawy zmieniaja zycie

anielkaa bardziej niz kleszczy boje sie zmij, ktorych mam pod dostatkiem. Kleszczy tez u mnie pelno, ale mam na nie metode. Ja zwykle po lasach na orientacje biegam, wiec musialam sie i z kleszczami i z komarami /te czesciej mnie lubia dopadac/ jakos zaprzyjaznic. Ale zmij, z ktorymi tez mam czesto oko w oko jakos nie potrafie.
w ktorej czesci szwecji mieszkasz?

Grzybki..mmm!! ale mi smaku narobiłaś Livastrid :) Niestety nie nadaję się do zbierania, zawsze omijam grzyby pomimo że sto razy przejdę w danym miejscu, jakoś nie mogę ich zauważyć. Chociaż jedzenie grzybów w moim przypadku zawsze kończy się bólem brzucha, nie potrafię ich przetrawić.
Co do kleszczy, to mój P. mieszka przy lesie i całą naszą znajomość wędrowaliśmy po lasku i jeszcze ani razu na szczęście nie miałam kleszczy, chodź teraz w ciąży bardziej się opatulam żeby nic się przypałętało. ;)

wiesz bakalia Ty sie faktycznie opatul, bo mnie w poprzedniej ciazy dziabnal kleszcz a potem jak idiotka patrzylam caly miesiac czy mi rumien nie wychodzi
grzyby sa ciezkostrawne, trzeba zachowac umiar;-)

ja biore grzyby na wech, wszyscy sie smieja, ze jestem kundel grzybowy

Autan jest dobry na kleszcze, laza po tobie, ale cie nie ugryza

Cześć dziewczyny :)

Ja się dziś kompletnie rozleniwiłam.Żadnych badań, żadnych zobowiązań, poza psem, który po prostu nieco dłużej poczekał na wyjście z domu... I chyba zaraz wracam do łóżka :)

A jak wstanę po raz drugi wezmę się za kompot z gruszek :)

reklama
polamance:-D zartuje, oczywiscie

ale wszystkie, co maja zdrowe stawy to niech sie ciesza i niech o nie dbaja, bo rozwalone stawy zmieniaja zycie

anielkaa bardziej niz kleszczy boje sie zmij, ktorych mam pod dostatkiem. Kleszczy tez u mnie pelno, ale mam na nie metode. Ja zwykle po lasach na orientacje biegam, wiec musialam sie i z kleszczami i z komarami /te czesciej mnie lubia dopadac/ jakos zaprzyjaznic. Ale zmij, z ktorymi tez mam czesto oko w oko jakos nie potrafie.
w ktorej czesci szwecji mieszkasz?
Mieszkam w Malmö i na grzyby jezdzimy w rozne miejsca Skåne. Co do komarow to sie mnie nie tykaja, ale za to kleszcza to zawsze przyniose do domu :( A z tymi zmijami to masz nieciekawie:no: Pewnie u nas tez laza ale nigdy ich nie widzialm

Ale i tak chce isc na grzyby bo mam ochote zrobic marynowane do sloiczkow:tak:

Do góry