reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Dzień Dobry Wszystkim
Marciaa wrzuciłam Ci przepis na szybkie i fajne ciasto z owocami sezonowymi... Ja obecnie piekę je ze śwliwkami :)
Smacznego :-)

Zazdroszczę ruchów... Ja moje małe próbowałam osłodzić ptasim mleczkiem... ale nic... cisza... od początku nie lubi slodyczy... dobrze dla mnie:-)

reklama
Witajcie!

wreszcie słonecznie i ciepło... pranko się suszy na balkonie a ja wcinam kanapeczki z powidłami śliwkowymi z tegorocznych renklod (prezent od teściowej :-)) och niech żyje słodkie ! pycha!

Megi Pegi dzięki za przepis na ciasto! upiekę popołudniu ze śliwkami...

co tam dzisiaj gotujecie? małżowi gotuję botwinkę, a ja z młodym będziemy wcinać makaron z jagodami...

udanego dzionka :-)

Ja dzisiaj idę pierwszy raz na ćwiczenia dla ciężarnych, więc mój mąż będzie się musiał obiadowo obsłużyć sama. A do wyboru ma to co gotowałam w poprzednie dni, myślać, że mam wilczy apetyt, czyli kurczaka w sosie słodko - kwaśnym z ryżem lub piersi z kurczaka w sosie jogurtowo - serowym z kluskami...
Rybe planuje na jutro... jakoś dzisiaj naszło mnie na nią.... i do tego fura sałaty :-)

Hej dziewczyny mam pytanko:) wie może któraś, ma przepis na ziemniaki tylko takie w mundurkach pieczone w piekarniku.... żeby były takie pycha?

Hej dziewczyny mam pytanko:) wie może któraś, ma przepis na ziemniaki tylko takie w mundurkach pieczone w piekarniku.... żeby były takie pycha?

ZIEMNIAKI PIECZONE W PIEKARNIKU

Składniki:
Małe ziemniaki, vegeta, sól, ser zółty, masło

Jak przyrządzić?
Jeśli ktoś nie ma możliwości upieczenia ziemniaków w ognisku, nastomiast posiada piekarnik w domu, to zje świetny smakołyk. Ziemniaki pieczone jem przynajmniej raz w tygodniu:) Polecam, gdy niespodziewanie pojawią się wam goście... Wówczas: Trzeba zorganizować mniejsze ziemniaki. Sama jestem w stanie zjeść 5 szt. Analogiczną liczbę dokładnie wyszorujcie i osuszcie w ręczniku. Następnie ziemniaki w łupinach, pojedynczo, zawijamy w kawałki folii aluminiowej. Rada: zostawcie taki rożek aluminiowy - ziemniak ma wyglądać jak bombka choinkowa;) A po co to? A po to, że po upieczeniu można rękami wyjmować ziemniaki z piekarnika za te rożki, a potem goście mogą brać je z talerza - nie parzą w ogóle. Tak przygotowane ziemniaki wsadzamy do piekarnika, na półkę "jak suszarka" na 50-60 min do temeratury ok. 160 stopni. Po upieczeniu w zależności od gustu można posmarować masłem, posypać vegetą, solą lub położyć ser zółty. Mnie najlepiej smakują z łupinami. Smacznego!

ja chyba się skuszę na te ziemniaczki,ale jutro,bo dzis ma jeszcze cały gar żurku z białą kiełbaską,mniam :)

ja tez sie witam :-)
dzisiaj wczesniej wstalam :-)
ale mam ochote polozyc sie z powrotem bo nie mam nic do jedzenia( oczywiscie w lodowce jest zarcie ale wszystko dla mnie blee, oprocz ogorka:-))
super te wasze przepisy :-) ja mysle zeby jakis deser zrobic ale nie mam pojecia jaki:-)

ja swoje maleństwo czuje roznie ale przewaznie tak jak livastrid po srodku nad koscia lonowa i po lewej stronie obok jajnika.:-)

reklama
Cześć styczniówki!

Ja dzisiaj o 17.00 mam wizytę z USG, już się nie mogę doczekać czy z dzidzią wszystko ok.

Megi, a wrzuciłabyś przepis na ten sos jogurtowo-serowy do wątku kulinarnego?

Marciaa, jak tam kolorek?

Do góry