reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było :)

mam kilka pytan :)
czy to normalne, ze czasem boli mnie brzuch, tam na dole gdzie sa jajniki, sa to takie bole podobne do tych podczas menstruacji :)

czy taniej jest wynajac polozna czy miec swojego lekarza prowadzacego podczas porodu?

aaa i czuje ruchy maluszka, jak poloze reke na brzuchu, i poczekam chwile :D
to takie .. dziwne :D

reklama
hej Gabryś,
Jestem tu nowa, włąsnie się zalogowałam.
Moje zaprawione w macierzyństwie koleżanki informowały mnie, że zazwyczaj Twój lekarz prowadzący nie jest przy porodzie, no np. nie zawsze ma dyżur, no chyba, że jakoś specjalnie się z nim uwawiasz.
Głównie towarzyszy Ci położna. Jeśli zatem chcesz mieć stałą opiekę przy porodzie sugeruje wynajecie położnej, ja chyba tak zrobię.
Co do bolów... też mnie pobolewa i myślę, że na ile nie są intensywne i systematyczne, to porostu należy uznać, że rozciąga się macica i tyle :)

Hej Gabryś, własnie się zastanawiałam co u Ciebie. Takie bóle, jeśli nie są silne, sa raczej normalne. Mnie w pachwinach boli, dużo wcześniej niż w poprzedniej ciąży. Co do lekarza przy porodzie nie wiem, ale ciężko mi sobie wyobrazić jego obecność na 100%, co do położnej to np. w ujastku ponad rok temu, to było jakieś 700 zł (koleżanka miała).

Zalezy jak kto liczy. Teoretycznie jestem w 16 tygodniu, bo taki mi teraz leci, a praktycznie dla ginekologa liczy się tydzień zakończony, tak jak z urodzinami masz skończone 21 lat, to raczej nie mówisz, że masz 22, choć zaczyna Ci lecieć 22 rok życia :)
No ale w mądrej książce wyczytałam ("W oczekiwaniu na dziecko"), że mogę tak sobie mówić :), w suwaczku wyszlo mi, że 15 tydzien, wiec wszystko się zgadza :)

hej Megi Pegi

Gabrys, mnie brzuszek boli po bokach, czesto mocno. Wiesz jak masz sline skurczowe bole to powinnas skontaktowac sie z lekarzem. Fajnie, ze juz czujesz malucha. Moze to on Ci wszystko uciska.

hello

u nas pieknie.
Ja zaraz idę się połozyc bo coś mnie dzisiaj głowa boi < dziwne bo nie miewam bolow glowy>

Ja miewam bóle jak na @. Często są w nocy. Dzisiaj np. miałam i nie spałam 2h bo się bałam czy znowu się nic nie stanie ale spokoj na razie :)

liv dzięki ze pytasz. Standardowo leżakuje :) coś mnie smyrnęło 2 razy w brzusi tkaie znajomie mi to było więc może lada moment będę spokojniejsza :) za 15 dni wizyta u gina

liv jak ręka i goscie? wyczytalam z mamusie2012 ze Ci sie zwalili na głowe ;) podczytuje Was tam czasem :)

Alka my na samym końcu jestesmy kurka no i Anastazja bodajze i Aninaa. Dlatego jak patrze na suwaczki reszty dziewczyn czas mi się wleczke.

A wczoraj była kolezanka u mnie poł dnia. 34tydzien ma. Piekny brzusio i tak jej zazdroszczę. Ja tez chce juz ten czas.

Marciaa, to super ze juz znajome ruchy czujesz. Ja wlasnie pierwsze poczulam na poczatku 14 tyg. Teraz mnie juz boksuje;-) I wlasnie lezakuj, a co:-D
reka lepiej znaczy nie czuje, ze chce wyleciec i tak potwornie mnie juz nie boli, ale nadal nia nie ruszam. A goscie no coz, mnie glupio byloby zwalic sie do kogos kto jest w ciazy, ma prawie 11 miesieczne dziecko i dom w remoncie plus uszkodzona lape. Juz ich nie ma, ale swoje wydac musialam o byciu zirtyowanym nie wspomne.

reklama
Jak jak kończe 27 lat to mówię, że mam 27 :) nie ten wiek, cobym miała się postarzać :-D np teraz mam 27 a za 23 dni będę mieć już 28 :)

Przepraszam... dzisiaj kompletnie nie powinnam zajmowac się liczbami. Jak się przedstawiałam, napisałam,że rodzę w styczniu 2010 r.
Teraz zamiast napisać, że raczej nie mając skończonych 22 nie mówisz, że mam 22, napisałam odwrotnie....
Dobrze, że nie jestem księgową :zawstydzona/y:

Do góry