reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Widze, ze w weekend mnie nie bylo, a tu juz tyle naklikane...ciesze sie, ze nasz watek zyje i wciaz do nas dolaczaja nowe ciezarowki...dla tych nowych moje gratulacje :tak:

A i widze, ze doroblysmy sie w koncu swojego podfora...super...a teraz ucieka nadrabiac ;-)

reklama
ojej ile nowych ciezarówek :D Witam Witam!!!

Dziekujemy dziewczyny 2011 zagladaje ci dawajcie znac co tam u was:)

Moj bąbel już spi... dziewczyny dzieciaczkow 2 letnich - czy wasze maluchy gadaja juz? bo moj to sie buntuje i nie chce nic gadac po naszemu. Po swojemu to owszem... bo diabełek wszytko rozumie i wszystko wytlumaczy - pokaze albo ma juz swoja tonacje dzwiekow -

Uciekam spac dobranoc dziewczyny!

Moja ma co prawda 3,5 latka, ale bardzo szybko zaczela mowic pelnymi zdaniami i wyraznie, nie wiem czy to prawda ale slyzalam ze chlopcy pozniej zaczynaja. Zreszta uwazam ze nie masz sie co marwic, bo kazde dziecko rozwija sie swoim tempem, mojej znajomej syn do 3 lat nie mowil nic, a potem jak sie rozgadal to buzka do dzis mu sie nie zamyka :)

A tu cisza jak makiem zasial, czyzby wszytskie jeszcze sobie smacznie spaly? Tylko ja na nogach od 07:00 :)

Zdarzylam sie napic kawy, zjesc zupe botwinkowa obdzwonic lekarzy i swoja droga udalo mi sie przyspieszyc wizyte z 26 maja, na ten czwartek juz, alez sie ciesze :)))

Klavell, jak widzisz weekend był szalony i intensywny - nawet na forum :D Więc teraz pewnie ciężaróweczki odsypiają!

Albo są zajęte swoimi maluchami. Właśnie - zauważyłam że mało na forum debiutantek w roli mamy. Dla większości to przynajmniej druga ciąża. Oczywiście to super - nie ma jak wsparcie i wiedza doświadczonych forumowiczek :]

Dziewczyny, a co z robotą? Do kiedy zamierzacie pracować? Wybieracie się w ogóle na zwolnienie, czy zamierzacie ciągnąć jak długo się da? Jak to było z poprzednimi ciążami? Ja mam to szczęście, albo i nieszczęście, że mam swoją działalność i pracuję w domu. Plusy - elastyczne godziny pracy, zero stresu, czy mnie nie wyhuśtają z posady w międzyczasie, minus: nie pracuję - nie zarabiam :( Obawiam się, że po pojawieniu się maluszka, raczej nie znajdę paru godzin dziennie wolnych na pracę.

Jezeli moje samopoczucie pozwoli to mam zamiar pracowac o samego konca i zaraz w miesiac po porodzie do pracy wrocic, jak to bedzie w praktyce sie okaze tak jak pisalam od samopoczucia, choc mam cicha nadzieje, ze i ta druga ciaza przebiegnie bezproblemowo jak pierwsza

Cześć Dziewczyny ;-)
Mogę dołączyć do grona świeżych mamusiek po raz pierwszy ;-) Na teściku wyszły dwie kreseczki i już odebrałam badanie krwi i ewidentnie 4-5 tydzień. Do lekarza idę w czwartek na potwierdzenie. Tylko mam małe zmartwienie, bo 9 maja po zrobieniu pierwszego testu na którym wyszła jedna kreska byłam u lekarza na 2 dawce szczepionki na żółtaczkę, dopiero w czwartek zrobiłam następny test i wyszła ciąża.
Mam nadzieję że szczepionka nam nie zaszkodziła ;-))

Ja pierwszy test robilam boajze 05 maja tez wyszedl negatywny, po kilku dniach zrobilam drugi, dokladnie w dniu kiedy miala pojawic sie miesiaczka i ten juz ladnie pokazal dwie czerwone kreseczki, do lekarza tez wybieram sie w czwartek na potwierdzenie wiec dokladnie dowiem sie wszytkiego, ktory tydzien i co i jak...

Kurcze nie wiem jak to z tymi szczepionkami i lekami, niektore szkodza plodowi inne nie, najlepiej dla uspokojenia podpytaj w czwratek lekarza

ojej ile nowych ciezarówek :D Witam Witam!!!

Dziekujemy dziewczyny 2011 zagladaje ci dawajcie znac co tam u was:)

Moj bąbel już spi... dziewczyny dzieciaczkow 2 letnich - czy wasze maluchy gadaja juz? bo moj to sie buntuje i nie chce nic gadac po naszemu. Po swojemu to owszem... bo diabełek wszytko rozumie i wszystko wytlumaczy - pokaze albo ma juz swoja tonacje dzwiekow -

Uciekam spac dobranoc dziewczyny!

Zaglądamy i wspominamy jeszcze raz życzę spokojnego oczekiwania na maleństwo, kurcze aż miło sobie przypominać ten czas..... jest dużo dolegliwości, ale ogólnie jest to fajny okres a szczególnie kopniaki.:-)

reklama
No właśnie taki mam zamiar, nawet nie idę teraz do swojego lekarza bo ma długie terminy, idę do lekarza do którego kiedyś chodziłam, żeby podpytać się o skutki szczepionki ;-). pierwszy teścik zrobiłam 3 dni po planowanej miesiączce, tylko w dniu robienia testu wróciłam z 3 tygodniowego urlopu, wiec brak miesiączki przypisałam zmianie klimatu. i dopiero jak tydzień się spóźniała, zrobiłam drugi test na którym były dwie kreseczki ;-)
Mam nadzieję, że lekarz powie że wszystko jest ok, na tyle na ile może być ;-)

Do góry