reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

ja mam bella mamma są super-b miękkie i chłonne i tanie kupiłąm w aptece
mam też tommy teppee były w komplecie (50 podwójnych:-) ) z laktatorem-za 100zł:-) ale chyba bym ich nie kupiła takie są dość szorstkie- przypominają mi podpaski bardziej

reklama
Ja używam też NUK i Baby Ono.. ale powiem szczerze że nie ma za dużo okazji do ich noszenia, bo moje cycki sa jakieś głupie, raz leci mi mleko w dzień że trzeba wkładki, potem nic nie leci, potem co noc, potem znów w nocy nic, czasem wieczorem po kąpieli leci.. zwariować można - już nie wiem co jest normalne a co nie.

a ja kupiłam zwykłe w lidlu za 7 zł 30 szt :-) maja jedną wadę ... przemakają - ale dla mnie to oznacza ze oddychają - i jesli w miare czesto je wymieniam to jest ok. a przynajmniej moje ponadrywane brodawki ładnie się goją. no i niestety mleko leci mi jak głupie -ale ja tam się cieszę :-) przynajmniej wiem ze mam czym karmić :-)

a mam takie do was pytanie - tez wam dzieci położne tak czesto ważą? i ile powinno dziecko przybrać na wadze w ciągu miesiąca? liczy się to od wagi urodzeniowej czy od najniższej jaką osiągnęło? bo u nas to spora różnica. jak się urodziła 3790g a przy wypisie 3530.

hej
bertula- witaj:-)
edytka- moj jest wazony co tydzien ;) A dziecko powinno przybierac na wadze nie mniej niz 120g tygodniowo. Chociaz moj ostatnio przybyl 200g i polozna powiedziala, ze troszke malo :sorry2:

Edytka u mnie liczyli od najniższej tj, tej przy wypisie 30.01 mały ważył 4000gramów, a 8.02 4650gramów na wizycie u pediatry - przez 11dni przybrał tyle. Teraz jestem ciekawa ile waży, ale to pewnie dopiero dowiem się przy szczepieniu.. bo położna nigdy mi go nie ważyła, a zresztą i tak była dwa razy tylko.

a możliwe żeby mały przytył w ciągu 23 dni (3 tyg i 2 dni) prawie 2 kg? przy wypisie miał 3220g a dziś jakby 5,200g- ale to ważyłam go sama na mojej wadze na rękach najpierw swoją wagę potem odjęłam od wspólnej- ja mam wizytę jak będzie miał 2 mce- na szczepienie w ok 7 tyg

mam pytanie z tematu połóg..
czy to możliwe że po porodzie było krwawienie, potem już mniej i zaczęła ta maź surowicza lecieć.. i znów lekko krew? bo ja nie wiem czy to normalne, czy coś się tam dzieje?

ja tak mam , chyba normalne, mi w szpitalu na wypisie napisali że jakby mocno zaczeła krwawić po tym jak juz było w miarę ok to wtedy iść do lekarza.

a ja mam pytania czy boli Was teraz często głowa? podobno to normalne przy karmieniu piersią-od oxytocyny

reklama
no tak ale Ty jesteś z tego znana:-D -no wiesz Twoje zatoki więc nie jesteś wiarygodna :p Musi się wypowiedzieć ktoś kto "zwykle" nie miewa bólów głowy

Do góry