reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

ja mam bella mamma są super-b miękkie i chłonne i tanie kupiłąm w aptece
mam też tommy teppee były w komplecie (50 podwójnych:-) ) z laktatorem-za 100zł:-) ale chyba bym ich nie kupiła takie są dość szorstkie- przypominają mi podpaski bardziej

reklama
Ja używam też NUK i Baby Ono.. ale powiem szczerze że nie ma za dużo okazji do ich noszenia, bo moje cycki sa jakieś głupie, raz leci mi mleko w dzień że trzeba wkładki, potem nic nie leci, potem co noc, potem znów w nocy nic, czasem wieczorem po kąpieli leci.. zwariować można - już nie wiem co jest normalne a co nie.

a ja kupiłam zwykłe w lidlu za 7 zł 30 szt :-) maja jedną wadę ... przemakają - ale dla mnie to oznacza ze oddychają - i jesli w miare czesto je wymieniam to jest ok. a przynajmniej moje ponadrywane brodawki ładnie się goją. no i niestety mleko leci mi jak głupie -ale ja tam się cieszę :-) przynajmniej wiem ze mam czym karmić :-)

a mam takie do was pytanie - tez wam dzieci położne tak czesto ważą? i ile powinno dziecko przybrać na wadze w ciągu miesiąca? liczy się to od wagi urodzeniowej czy od najniższej jaką osiągnęło? bo u nas to spora różnica. jak się urodziła 3790g a przy wypisie 3530.

hej
bertula- witaj:-)
edytka- moj jest wazony co tydzien ;) A dziecko powinno przybierac na wadze nie mniej niz 120g tygodniowo. Chociaz moj ostatnio przybyl 200g i polozna powiedziala, ze troszke malo :sorry2:

Edytka u mnie liczyli od najniższej tj, tej przy wypisie 30.01 mały ważył 4000gramów, a 8.02 4650gramów na wizycie u pediatry - przez 11dni przybrał tyle. Teraz jestem ciekawa ile waży, ale to pewnie dopiero dowiem się przy szczepieniu.. bo położna nigdy mi go nie ważyła, a zresztą i tak była dwa razy tylko.

a możliwe żeby mały przytył w ciągu 23 dni (3 tyg i 2 dni) prawie 2 kg? przy wypisie miał 3220g a dziś jakby 5,200g- ale to ważyłam go sama na mojej wadze na rękach najpierw swoją wagę potem odjęłam od wspólnej- ja mam wizytę jak będzie miał 2 mce- na szczepienie w ok 7 tyg

mam pytanie z tematu połóg..
czy to możliwe że po porodzie było krwawienie, potem już mniej i zaczęła ta maź surowicza lecieć.. i znów lekko krew? bo ja nie wiem czy to normalne, czy coś się tam dzieje?

ja tak mam , chyba normalne, mi w szpitalu na wypisie napisali że jakby mocno zaczeła krwawić po tym jak juz było w miarę ok to wtedy iść do lekarza.

a ja mam pytania czy boli Was teraz często głowa? podobno to normalne przy karmieniu piersią-od oxytocyny

reklama
no tak ale Ty jesteś z tego znana:-D -no wiesz Twoje zatoki więc nie jesteś wiarygodna :p Musi się wypowiedzieć ktoś kto "zwykle" nie miewa bólów głowy

Do góry