reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Dorotka, a jakie są objawy nietolerancji laktozy? Po czym pozna czy to zwykła kolka, czy nietolerancja właśnie? My stosujemy Delicol ( z polecenia lekarza )od jakiegos tygodnia. Jest trochę lepiej, tzn Młody nie drze sie już przez 5 godziin wieczorem, tylko bardziej gaworzy, płacze i napina się. Ale właśnie dostałam list z prezencikiem od cioci K. z Niemiec. Przysłała nam Sab Simplex, podobno dobry na kolki. Czy któraś z Was stosowała? Nie wiem czy moge tak sama bez konsultacji z lekarzem mu podac.
Jeżeli chodzi o kupki to u nas jest 1 na dzień, a do tego wczoraj była zielona i smierdząca:szok:. Nie wiem dlaczego?:no:

reklama
siema babelki
mam net wreszcie

Alka witaj poza szpitalnym murem:-D

widze, ze dwa Franki na swiecie:-D rosnijcie maluchy i dajcie zyc mamusiom;-)

Dorotka jak Ci maka ziemniaczana nie pomoze to sprobuj tormentalum /jest bez boraksu/ i w ostatecznosci tormentiol - ten boraksowy. Moja osobista pipka caly okres noworodkowo - niemowlecy byla nim smarowana jak bylo cos nie tak, bo nic innego nie dzialalo na mnie. Z mala mialam raz problem i tylko tormentiol pomogl, zaraz na 2 dzien.

asiuk styczniowkami 2012 bedziemy zawsze, nikt tego zaszczytu nam nie zabierze:-D, no fakt juz nas wywalili, ale to znaczy, ze mamy juz dzieci przy nas:tak:
u lala blyskotki :-) mnie tez moje stworzenie dalo swiecidelko, bo powiedzialam, ze kwiatkow nie chce

kama1102 po pierwszym dziecku chyba powinno byc latwiej wstawac w nocy? mnie na szczescie latwo to przychodzi. Zycze by szybko zaczela nocki przesypiac

moj kupe robi prawie po kazdym amu, a wizytacje - no mial dziadkow od narodzin przez 3 tygodnie na glowie. Dosc. A inni musza poczekac tym bardziej, ze jakos grypowo sie zrobilo

Witam :-)

My mielismy odwiedziny od poczatku i Rodzinki i znajomych :-) I od 2 tygodni jezdzimy na weekendy do Rodzinki :-)

Ja tez dostalam od Meza prezencik (za to, ze dzieki mnie ma taka cudowna Coreczke)- lancuszek z bialego zlota i srebrne kolczyki z bursztynem z Apartu i bukiet kwiatow :-)

Jak piszecie o tych kolkach, to jeszce raz polecam Bobotic. Milence bardzo pomogl, duzo mniej placze, lepiej spi, jest spokoniejsza, nie napina sie, czesto puszcza baki :-) Warto sprobowac :-)

Dorotka- trzymam kciuki, zeby Jasiowi szybko sie polepszylo :-)

Kama- ja w nocy jestem nieprzytomna, jak karmie, to przysypiam :-) Taki spioch jestem. Dobrze, ze Milenka ladnie spi w nocy i ze Mezus wstaje i zmienia pieluszki :-)

Pozdrowionka :-)

hej laski ... dopiero teraz rozumiem dlaczego się tak mało udzielałyście po porodach :-) jezuniu jest prawie 16 a ja nie mam w ogóle czasu :-p trzeba sobie jakoś zorganizować ten czas bo póki co czuję się mega rozdarta ... do tego mam mało pokarmu przez co młody jest głodny .... dziś walczyliśmy do 4 rano zanim zasnął ... echhh mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej...

Alka musi by lepiej:-).
Przez pierwsze 2-3 dni też wydawało mi się, że nie mogę się z niczym wyrobic. Teraz już jest lepiej. Nie żebyś myślała, że tyle czasu mam, poprostu już się tak bardzo nie przejmuje tym, że coś nie jest zrobione:-D

Alka - moja organizacja polega na tym, żeby mniej bałaganić, to będzie trzeba rzadziej sprzątać :p Z innych rzeczy - nauczyłam się odkładać Tymka do łóżeczka tak, ze nawet minimalnie nie zmienia pozycji :p

A pokarmem się nie przejmuj. Zaraz będzie nawał i wtedy dopiero będziesz miała problem ;)

hej dziewczynki
Alka-witaj swiezo upieczona mamusiu ;) a na lakttacje polecam herbatke HIPP dla matek karmiacych

Moje dziecko nie ma problemow z kupa : jedna strona wchodzi a druga wychodzi prawie w tym samym czasie:-D Z pieluchami nie nadazamy

Ja tez nie moge sie z niczym wyrobic, ale na szczescie moj R ma tak zwane 10 dni wolnego na nowonarodzone dziecko i nawet nauczyl sie gotowac, zeby mi pomoc:-). Ale moj maly jest taki kochaniutki ze najchetniej nie wypuszczalabym go z rak:tak:
A teraz ide w koncu cos zjesc bo maly spi ( aha i moj starszy syn skrecil sobie dzis noge, wiec i jego trzeba obslugiwac)
Pozdrawiam

Boże dziewczyny nie wiedziałam ze nie wolno, ale inaczej nie da rady drze sie jak opetana bo nie moze zrobic;/
przestane zobaczymy co sie bedzie dzialo. a czy jak jej kupka jest wodnista taka prawie sama woda+niestrawionego troche mleka i zielonkawa to zle czy dobrze? dodam ze mala jest na mleku modyfikowanym
Alka witaj i ucaluj Franka :)
dziewczyny mam pytanie czy wasi mezczyzni wstaja wam pomagac w nocy ? bo K. wogole nie wstaje bo twierdzi ze on chodzi do pracy.
a mnie sie troche smutno zrobilo bo moj K. nawet po porodzie nie podszedl do lozka i nie powiedzial ze mnie kocha tak jakos sobie przypomnialam jak piszecie o tych prezentach:(
i ostatnio sie pytalam czy mi sie kiedys oswiadczy to powiedzial ze nie:( masakra

i nie wiem co o tym wszystkim myslec moze on mnie nie kocha:( ah sama niewiem

przepraszam ze tak marudze;(

a i prosze trzymac kciuki ze dzisiaj wszystko uda sie zalatwic z paszportem bo konsul przyjechal:)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja robię wszystko, żeby B. nie obudzić - niech śpi bo na nas pracuje, ale jakby to On powiedział, że nie wstanie bo do pracy chodzi to bym się obraziła. Przekorne...
Na szczęście wiem, że tak nie powie. A z mówieniem "Kocham Cię" to my codziennie rano sobie mówimy od 14 lat (bo my razem od liceum) ale to On mnie tak nauczył a nie ja Jego.

Znam pary, które wcale sobie nie mówią "bo to oczywiste" a baardzo się kochają
Mami a Twój na pewno kocha, tylko jeszcze się nie odnalazł w nowej roli.

Ostatnia edycja:
Do góry