reklama
donia 1980
Fanka BB :)
Wiecie co dziś chyba taki dzień, że dzieci sa markotne. Moja Amelcia też mardziła z godzinkę zanim zasnęła, a tak normalnie po jedzeniu od raz zasypia sama w kołysce.
Dziś była u mnie położna, mała przybiera na wadze ale wolniutko :-(, jeszcze nie wróciła do wagi urodzeniowej. Ale za to w nocy jak w zegarku co 3h się budzi, jak one to robią?
Dziś była u mnie położna, mała przybiera na wadze ale wolniutko :-(, jeszcze nie wróciła do wagi urodzeniowej. Ale za to w nocy jak w zegarku co 3h się budzi, jak one to robią?
fazerkamm
Donia spokojnie Amelcia za chwilkę nabierze odpowiednia wagę każdy dzieciaczek rośnie w swoi tempie!
to co wisi w powietrzu w Polsce że dzieciaczki marudne dzisiaj to to coś dotarło nawet do Grecji!!
to co wisi w powietrzu w Polsce że dzieciaczki marudne dzisiaj to to coś dotarło nawet do Grecji!!
Dorotka_23
Ja nie mogę narzekać jeśli chodzi o nocki. Szymek był "trudniejszy".
A Jaś od ok. godz 18:00 zaczyna częściej i więcej jeść. ok 20:00 kąpiel, potem cyc i butla od tatusia (w dzień nie dojada tylko właśnie wieczorem) i o 21:00 śpi od 3 do 4 godzin. Co 3 godziny stęka o jedzenie ale chyba nawet się nie wybudza (chyba, że zmieniamy pieluchę ale wtedy też na 5 min; i tak do 6:00.
Od 18:00 staramy się dzieci wyciszyć, choć nie zawsze to wychodzi. Ale zwykle o 21:00 mamy już czas dla siebie.
A Jaś od ok. godz 18:00 zaczyna częściej i więcej jeść. ok 20:00 kąpiel, potem cyc i butla od tatusia (w dzień nie dojada tylko właśnie wieczorem) i o 21:00 śpi od 3 do 4 godzin. Co 3 godziny stęka o jedzenie ale chyba nawet się nie wybudza (chyba, że zmieniamy pieluchę ale wtedy też na 5 min; i tak do 6:00.
Od 18:00 staramy się dzieci wyciszyć, choć nie zawsze to wychodzi. Ale zwykle o 21:00 mamy już czas dla siebie.
ewelina26k
u mnie właśnie akcja pod tytułem "kto wytrwalszy" młody zasypia w sekundę przy cycu albo na rękach, po czym go przenoszę do kołyski i góra 5 min śpi już 3h tak się "bawimy"
.
jej to mamy takich samych chłopców, z tym że mój juz po 3,5 godz się poddał
u mnie też dzisiaj marudny dzień. Wojtek w końcu w wózku zasnął bo w łóżeczko nie chciał. a z tego co pamiętam to dziś miała być pełnia-może to jest ta przyczyna
fazerkamm
Ewelina mój dalej twardo walczy twarda sztuka z niego!! cyce to niedługo po kolana będę mieć
Citronka oby to była pełnia! i jutro będzie ok bo jak tak będzie to pokarm stracę bo nawet nic zjeść mi nie daje
Citronka oby to była pełnia! i jutro będzie ok bo jak tak będzie to pokarm stracę bo nawet nic zjeść mi nie daje
reklama
witajcie
aninaaa-trzymam kciuki zebys niedlugo urodzila
---------------
moj Robinek nocki nawet przesypia, tzn budzi sie na cyca co 3-4 godz. W dzien natomiast cyc prawie non-stop. Wieczornym rytualem ok 22 sa kolki niestety, a herbetki z butelki nie umie pic wiec dupa...Ale mniej wiecej po pol godziny daje sie uspokoic i zasypia.
Milego dnia dla maluszkow i mamus:-)
aninaaa-trzymam kciuki zebys niedlugo urodzila
---------------
moj Robinek nocki nawet przesypia, tzn budzi sie na cyca co 3-4 godz. W dzien natomiast cyc prawie non-stop. Wieczornym rytualem ok 22 sa kolki niestety, a herbetki z butelki nie umie pic wiec dupa...Ale mniej wiecej po pol godziny daje sie uspokoic i zasypia.
Milego dnia dla maluszkow i mamus:-)