reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Ja witaminy Juvit K+D3 10 ml kupiłem za 7,50 i zastanawiam się czy nie odwiedzić tej apteki jeszcze raz i kupić zapas, bo w innych mi mówili, że to kosztuje 20-30zł :szok:

przy karmieniu piersią wit. k+d - za 40 kapsułek dalismy 30 zł.
przy butli tylko wit. D
recepty nie było, u mnie nawet zalecen w szpitalu nie było! Dowiedziałam się tu na forum i potem od poloznej

~P - kupowałes kapsułki, czy płyn?

Witam dziewczyny i chłopaka :-), wróciliśmy do domu.
Amelcia urodziła się 29.01.2012 o godz. 21.49, dostała 10 apg, miała 3390g i 50 cm, całe moje szczęście.
A mieliśmy wyjśc wczoraj ze szpitala ale mała za dużo spadła na wadze
shocked2.gif
. Powiem Wam, że matka to musi mieć dużo łez...
unhappy.gif

Apteka Eskulap, ale nie wiem czy to sieciówka, bo nie ma z tego co patrzę strony ze spisem aptek, a tylko jakieś pojedyncze stronki, więc pewnie tylko zbieżność nazw. Czy promocja? Nie wiem, receptę zrealizowałem przypadkowo w tej aptece.

2012-02-02 20.45.48.jpg

Ostatnia edycja:
Witam się i ja,
cały dzień nie miałam czasu zajrzeć.
Gratuluję powrotów do domu, nie ma to jak własne łóżko. Naszym dwupaczką życzę wytrwałości i cierpliwości, choć wiem, że to nie łatwe i zachęcam do spania po maksie, ja już nie pamiętam co to nawet 3 h niczym nie przerwanego snu :-)
Co do spania w łóżeczku to ja uważam, że nie ma się co spinać, nie przesadzajmy, że takie dzieciaczki już wiedzą i czują gdzie i z kim śpią, jak potrzeba im bliskości to trzeba jej im dać i tyle. Mój synek w sumie śpi w łóżeczku, ale czasem w nocy jestem tak padnięta, że go biorę, wolę to, niż zasnąć z nim karmiąc na kanapie. Dzieci są różne, jak ma się dziecko typ "aniołka" to fajnie się gada, że "tylko w łóżeczku", a dzieci mają rózne osobowości i potrzeby i nie ma co zaraz od początku ich życia je tresować.

Strzygi polecam Wam oraz wszystkim którzy nie bardzo wiedzą o co dziecku chodzi książkę "Język niemowoląt". Powoli się w nią wgłębiam i prowadzę liczne obserwacje na synku, probując zinterpretować co chce mi powiedzieć, płaczem, rączkami, wyciem się, do tej pory cięagle wydawało mi się, że chce jeść, a niedługo będzie z niego mały pudzian :) Na początku łatwo nie było, ale teraz coraz bardziej wyczulona, potrafię nawet celnie strzelić w jego oczekiwania. Zmykam spać :) Dobranoc

reklama
My też witaminy kupiliśmy w kapsułkach. Dopiero od 8 doby mam podawać, więc od dzisiaj;-) Jeżeli będę dopajać butelką, to położna powiedziała, że jak dwa razy butla to K i D może być, a jak więcej to tylko D. I faktycznie około 30 zł kosztują:szok:
Megi ja w ciąży czytałam język niemowląt, czułam się mądrzejsza o pewną wiedzę i twierdziłam, że sobie z moim szkrabem poradzę, mając książkowe doświadczenie, rzeczywistość mnie przerosła:-)
Jest po 21 jeszcze z maluchem się dogadujemy, śpi i słyszę tylko jak wali bomby w pieluchę, będzie mycia zaraz...;-)

Do góry