reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

reklama
Ja witaminy Juvit K+D3 10 ml kupiłem za 7,50 i zastanawiam się czy nie odwiedzić tej apteki jeszcze raz i kupić zapas, bo w innych mi mówili, że to kosztuje 20-30zł :szok:

przy karmieniu piersią wit. k+d - za 40 kapsułek dalismy 30 zł.
przy butli tylko wit. D
recepty nie było, u mnie nawet zalecen w szpitalu nie było! Dowiedziałam się tu na forum i potem od poloznej

~P - kupowałes kapsułki, czy płyn?

Witam dziewczyny i chłopaka :-), wróciliśmy do domu.
Amelcia urodziła się 29.01.2012 o godz. 21.49, dostała 10 apg, miała 3390g i 50 cm, całe moje szczęście.
A mieliśmy wyjśc wczoraj ze szpitala ale mała za dużo spadła na wadze
shocked2.gif
. Powiem Wam, że matka to musi mieć dużo łez...
unhappy.gif

Apteka Eskulap, ale nie wiem czy to sieciówka, bo nie ma z tego co patrzę strony ze spisem aptek, a tylko jakieś pojedyncze stronki, więc pewnie tylko zbieżność nazw. Czy promocja? Nie wiem, receptę zrealizowałem przypadkowo w tej aptece.

2012-02-02 20.45.48.jpg

Ostatnia edycja:
Witam się i ja,
cały dzień nie miałam czasu zajrzeć.
Gratuluję powrotów do domu, nie ma to jak własne łóżko. Naszym dwupaczką życzę wytrwałości i cierpliwości, choć wiem, że to nie łatwe i zachęcam do spania po maksie, ja już nie pamiętam co to nawet 3 h niczym nie przerwanego snu :-)
Co do spania w łóżeczku to ja uważam, że nie ma się co spinać, nie przesadzajmy, że takie dzieciaczki już wiedzą i czują gdzie i z kim śpią, jak potrzeba im bliskości to trzeba jej im dać i tyle. Mój synek w sumie śpi w łóżeczku, ale czasem w nocy jestem tak padnięta, że go biorę, wolę to, niż zasnąć z nim karmiąc na kanapie. Dzieci są różne, jak ma się dziecko typ "aniołka" to fajnie się gada, że "tylko w łóżeczku", a dzieci mają rózne osobowości i potrzeby i nie ma co zaraz od początku ich życia je tresować.

Strzygi polecam Wam oraz wszystkim którzy nie bardzo wiedzą o co dziecku chodzi książkę "Język niemowoląt". Powoli się w nią wgłębiam i prowadzę liczne obserwacje na synku, probując zinterpretować co chce mi powiedzieć, płaczem, rączkami, wyciem się, do tej pory cięagle wydawało mi się, że chce jeść, a niedługo będzie z niego mały pudzian :) Na początku łatwo nie było, ale teraz coraz bardziej wyczulona, potrafię nawet celnie strzelić w jego oczekiwania. Zmykam spać :) Dobranoc

reklama
My też witaminy kupiliśmy w kapsułkach. Dopiero od 8 doby mam podawać, więc od dzisiaj;-) Jeżeli będę dopajać butelką, to położna powiedziała, że jak dwa razy butla to K i D może być, a jak więcej to tylko D. I faktycznie około 30 zł kosztują:szok:
Megi ja w ciąży czytałam język niemowląt, czułam się mądrzejsza o pewną wiedzę i twierdziłam, że sobie z moim szkrabem poradzę, mając książkowe doświadczenie, rzeczywistość mnie przerosła:-)
Jest po 21 jeszcze z maluchem się dogadujemy, śpi i słyszę tylko jak wali bomby w pieluchę, będzie mycia zaraz...;-)

Do góry