reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Teraz podobno nie golą do porodu w ogóle. Jak ma być naturalnie, to na całego. U nas nie ma tego problemu, bo oboje golimy regularnie :cool2: dla higieny.

Łoniakom mówimy stanowcze NIE!

reklama
Kasia:D codziennie:D wow:D ja właśnie muszę pomyśleć nad nową metodą, bo od codziennego golenia mam podrażnioną skórę (i całą pocharataną od golenia się w ciemno:D:D)

ejjj...i co wszystkie śpią??

Ostatnia edycja:
Asiuk- ja tez nie mogę codziennie bo miałabym mega podrazniona skórę, ale zawsze jak depiluje to te do zera, bo tak mi najwygodniej i moim zdaniem najładniej, więc żaden to powód do wstydu :p

Nie wiem czy jest sens znów pisać wam o nieprzespanej nocy, i moim wkurzaniu się, bo i po co, jednak strasznie mnie to doluje, i mam dosyć serdecznie. Jutro wizyta u gin, szkoda ze nie może mi ona teo jakoś przyspieszyć :(

Ja się przełamuję i idę do lekarza. Nie będę trzeci dzień chodzić po ścianach z tym uchem...

P. jest na mnie wściekły, że zażądałam, żeby poszedł ze mną (głównie dlatego, że trzeba wziąć psa, a we dwójkę łatwiej sobie poradzić. No i na wypadek, gdybym jednak zaczęła rodzić...), więc mam kolejny powód do "radości". Naprawdę, cudownie jest móc liczyć na wsparcie swojego faceta i to, że się przejmie tym, że coś z Tobą nie tak...

Ogłaszam ku po krzepieniu serc:
Dopiero jutro mija tydzień od porodu a moje małe rozstępy na udach stały się niewidoczne a 3 duże zbladły i zmniejszyły się o połowę:-)
Na brzuchu takowych brak

A co do golenia - ja pojechałam z dwudniowym zarostem:sorry2: bo jak przyszły skurcze to golenie miałam głęboko w d... Nikt nic nie powiedział. I myslę, że Oni w tym szpitalu widzieli już nie jedno.
A tak ogólnie to my jak P. i Strzyga - regularnie dla higieny.

reklama
Strzyga na piersiach zaczną znikać dopiero jak skończysz karmić:sorry2: A teraz smaruj. W tych pudełkach z próbkami co dają w szpitalu jest próbka z masłem do ciała "po porodzie" Ziajka. Chyba się skuszę

Do góry