reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Strzyga i inne dziewczyny, pamiętajcie że przy bólu ucha nigdy nie wolno zatykać ucha. Robi się wtedy cieplutko w uszku, brak dopływu tlenu i doskonałe środowisko do namnażania baterii. Więc skutek wręcz odwrotny. Ja dwa lata temu przechodziłam obustronne zapalenie uszu i myślałam, że umrę. Była szprycowana końskimi dawkami leków przeciwbólowych i tak po 2h chodziłam po scianach - koszmar. Pomógł oczywiście antybiotyk a na zatkane uszy Sudafed w tabletkach, ale on przeciwskazany w ciąży.

A ja oznajmiam, że mam areszt domowy :). A. mama tak go nastraszyła, że
od 15 I powinniśmy mieć już torbę do szpitala w samochodzie i żebym się
nie oddalała od domu, że zabronił mi ruszać się dalej niż jedną linią
metra od domu :)))). Dziś np nie zabrał mnie do jednego z biur bo tam
korki i trzeba się przesiadać, ON CHYBA MYŚLI ŻE RODZI SIĘ W 15 MIN :))).
A więc uziemiona siedzę sobie w domu a ten robaczek w brzuchu ani myśli
wychodzić, tylko wierci się i dupkę wypina. Wczoraj złożyliśmy kołyskę
więc już ma gdzie spać :).

reklama
To zaświadczenie wystawia lekarz. Ja miałam swójwydrukowany formularz (któraś z was dawała namiary, teraz nie mogę znaleźć) ale położna u mojej pani gin też miała i wystawiły mi zaświadczenie jeszcze przed porodem na ostatniej wizycie tylko z datą do przodu (żeby nikt się nie czepiał).
Fajnie bo teraz nie muszę lecieć tylko czekać aż minie data z formularza

Donia wiesz mąż boi się może żebyś mu nie urodziła w drodze ;D
Mój mały też chyba przestał myśleć o wyjściu i tylko z tatusiem bawią się - tzn. mały wypina się a jak P. chce go złapać to on się chowa ;D tylko nie myślą oboje o tym, że mi skóra mało co nie pęknie

jej poszłam tylko zrobić śniadanie, pozałatwiać telefonicznie badania Jakuba przed operacją a tu lawina:-) gaduły, jak bysmy miały rodzić w jednym terminie to nawet byśmy się nie zorientowały kiedy byłoby "po wszystkim":-D

Z tym "zanimbecikowe" to chyba tak chodzi o to że musimy wziąść zaświadczenie od gina lub połoznej że zgłosiłyśmy się do lekarza do 10 tyg ciąży- a tu az mnie znowu ciśnie nerwica bo k.... czasem można nie wiedzieć że jest się w ciąży w 10 tyg (np jesli któraś miała problemy z miesiaczkami), po 2 ja np nie miałam możliwości zgłosić się wcześniej bo terminy do mojego gina są na 2 mce naprzód zajęte, po 3 mój "awaryjny" gin to nawet stwierdził że nie mam co u niego szukać wczesniej niż 8-9 tydz, bo i tak na usg nic nie wyjdzie, a jak zrobiłam test to poporostu mam już traktowac że jest ciąża brać kw foliowy a po 8 tyg badania zleci itp. A po 4 same widzimy każa rodzi w innym terminie, nie jest znany dokładny czas zajścia w ciążę, odchył 2 tyg to norma-ale co tam biurokraci wiedza lepiej! ech:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

co do ucha Strzygi - Dicortinef jest na receptę, bo to lek sterydowy, pewnie i by pomógł (sterydy zwykle na początku pomagają na wszystko:-D) ale nie po to jest na Rp żeby go sobie samemu stosowac, a polecić kobitce w ciąży to już szczyt. Nie powiedziane żeby zaszkodziło, ale nie jest powiedziane że nie zaszkodzi- może Strzygusi potrzeba podac antybiotyk na to ucho, może zrobić wymaz-od tego są lekarze, tym bardziej że będzie miała dzidziulę której nie wolno zarazić.

Donia-ja tez juz mam areszt domowy :-D Ale szczeze mowiac, nigdzie mi sie juz nie chce chodzic, puchne i boli mnie w kroczu i pachwinach. Wiec siedze w domu i sie nudze.i nawet mam zakaz sprzatania:-D

Gabrys-jak sie czujesz po tym olejku?

My mamy dziś wizytę o 14.20 i liczę, że pan doktorek powie: mamy rozwarcie i mały pcha się na świat ... choć znając moje szczęście usłyszę: Pani się tą ciążą jeszcze trochę będzie mogła cieszyć :-D

My mamy dziś wizytę o 14.20 i liczę, że pan doktorek powie: mamy rozwarcie i mały pcha się na świat ... choć znając moje szczęście usłyszę: Pani się tą ciążą jeszcze trochę będzie mogła cieszyć :-D
Alka to z całego serca życzę Ci takich wiadomości od lekarza :)
ja mam wizytę jutro,ale nie liczę na to że dowiem się czegoś nowego.no pomijając kwestię wagi,bo pewnie znowu coś przybrałam :/

Alka ja coś czuję, że z Tobą będę lutówką :-D

anielka a ja się właśnie bardzo dobrze czuję tfu tfu oczywiście, gdyby nie nocne wstawanie na siku i niemożliwość spania na brzuchu to bym nawet nie wiedziała, że w ciązy jestem :-D. Wiec ja chcę byc aktywna, a nie siedzieć w domu. A ten mój A. p prostu się boi, że spanikuje jak coś się zaczne dziać, a poza tym ja już raz fiknęłam na ulicy i pewnie też się boi, że mnie nie upilnuje i będzie na niego :-D

reklama
Anielka - olejek nic mi nie dał. Zero biegunki czy coś. Miałam ciężka noc o której pisałam, jednak to raczej nie z powodu olejku, a ogólnie ciąży. Więc stwierdzam, ze na mnie olejk nie podziałała raczej.

Ewelina - Kurcze, ale ci zazdroszczę ze jutro już idziesz do szpitala na poród mimo, ze to cc. Jesteśmy na podobnym etapie ciąży, a mi tu nikt z lekarzy nie spieszy by dawać skierowanie do szpitala :(

Edit: dziewczyny nie wiecie czy te papierki do sprawdzania wód plodowych można dostać w aptece.??

Ostatnia edycja:
Do góry