reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Niki222 - My dostaliśmy plan zajęć na początku i K powiedział na co chciałby pójść - bardzooo chciał pójść na porodówkę i na zajęcia z kąpieli maluszka, moja szkoła się skończy w styczniu tak więc pewnie na końcówkę już nie zdołam pójść ale czego się dowiem to moje :-)

reklama
suuuper torcik :-)

ja mam takie pytanko.. z racji tego że mój Maluszek to kawał chłopa to czy rozmiar 56 na takiego 4-4,5kg dzieciaczka będzie dobry??

Kiedyś pisałąm ale jak temat to chętnie napiszę jeszcze raz :-DMój Jakubek miał 4220 i 59 cm i wchodził w niektóre 56 przez jakiś czas, choć krótko. W szpitalu jednak ledwo go wcisnęły po porodzie w ubranko, wyglądał jak pączuś, ale przecież w ciagu 3 dób dzieciątka zlatują sporo z wagi, robią się szczuplejsze, choć faktycznie rozmiarówka to raczej wzrost niż waga.

najbardziej to ja tu odstaję, powinnam być na forum mamusie - weteranki, ale co tam, ważne na ile lat się czujemy, a nie ile mamy - w nicku mam rok urodzenia, no i jestem ze stycznia, możecie sobie policzyć ile mam lat ;-)
A byłam pewna że jestem tu najstarszą pierdołą:-D:-D:-D. Równo rok mnie przebijasz.
A Jakubka (mojego pierworodnego) urodziłam jak miałam 32 lata i 10 mcy :tak:.

Ale Wam trochę zazdroszczę wieku ok 20- będziecie młode a dzieci już samodzielne- to jest fajne, ale wszystko ma swoje + i - hehehe

Marciaa fryzurka naprawdę fantastyczna! Bardzo Ci ładnie w niej.

A już dawno miałam Was zapytać perfidnie "jakie plany na sylwestra?":-). Moja mama tak balowała że aż mi się zachciało na świat-także uważajcie:-D.

Kasia to dobrze, że ludzie pomogą finansowo waszym znajomym. Dobrze jest mieć na kogo liczyć i to bezinteresownie;-)
Aj mam dziewczyny jakieś stresy, paranoje przed porodowe:sorry2: Chyba za bardzo do serduszka wzięłam sobie wasze wpisy na forum, jednym już bobo wybiera się na świat, a inne mają dolegliwości różne. Przestałam być gangsterem i znowu się boję tego dnia. buu;(
Powtarzam sobie, że przecież lekarz mi nie powiedział, że coś nie tak, ale do tej łepetyny mało dociera.
Życzę wszystkim słodkich snów i całuje brzuszki !;-)

Gośka...ja dziś rozmawiałam z mamą nie czytając forum i ona powiedziała, że ma do sprzedaży maszynę łucznika model 450/451 z 82 roku z całym wyposażeniem i nawet książeczką. Maszyna była sporadycznie używana..bo mama czasem obszyła na niej firanki czy pościel do domu:)

Alka...mam nadzieję, że humor wróci:)

my dziś z P. w kinie byliśmy:) na in time:) spoko film:)

Anastazja - mam taki model jak się okazało w domu. I mogłabym go wziąć bo ojciec chce się pozbyć, ale ja nie umiem z nim współpracować. Zwyczajnie brak chemii między nami...

Ja zakończyłam szkołę rodzenia i szczerze przyznam, że mało mnie tam porwało. Zazdroszczę Wam spoko zajęć. Moją szkołę okradli w sierpniu i wszystko takie bez polotu było, małe sale, brak sprzętu... Za to widziałam zdjęcia szkoły, na którą się spóźniłam zapisać, w szpitalu, w którym będę rodzić i tam olbrzymie piękne sale i w ogóle... no nic.. Ale dostaliśmy jakieś gadżety z lovi, wkładki laktacyjne, smoczek.

I zadzwonił do nas przyjaciel małżonka i jego żonka w ciąży. A urodziła już jedno 16.04 w tym roku. I znów mnie zazdrość ogarnęła :) że moja ciąża się juz kończy a ona już drugie w drodze heheh i że mogą sobie na to pozwolić.

Ostatnia edycja:
Gośka;) no co moja maszyna Cię nie zbawi:p:p a co do znajomych to fajnie:) ale drugie tak szybko? ja będę miała długą przerwę, bo ciąża nie jest dla mnie zdecydowanie..

kurcze...fajnie macie, że znajome w ciąży lub dzieciaczki mają...ja nie będę miała z kim na spacery wychodzić i strasznie z tego powodu ubolewam..bo jednak spacerowanie z maluszkiem samotnie nie jest już takie ekscytujące...a jak ciepło się zrobi to 2 godziny dziennie co najmniej, bo mama musi schudnąć:D

Kasia...dobrze, że tacy dobrze ludzie się znajdują:)

swoją drogą widzę, że sporo mam po 30 mamy:):) ja sama mam 23 lata, a moja mama urodziła mnie jak miała 36 rocznikow:)

anastazja ja tez bede sama spacerowac jak T bedzie w pracy...
jak juz tak piszemy swoj wiek to ja mam 24 lata:-)
Justys ja to wogole dzis popadam w paranoje....nie wiem czy wytrzymam do wtorku do wizyty.... mam jakies dziwne przeczucia....cos ze jak sie niepoprawi i bedzie dalej kluc i ciagnac to pojade jutro zeby sprawdzili czy wszytko jest ok zeby sie uspokoic.
ide dalej lezec i czekac na mojego T a bedzie dopiero po 24

Nadal nikt nie wie, co z Mami?

Śniło mi się, że urodziłam, leżałam w szpitalu i karmiłam Młodego piersią...

Kasia - będzie żyć. Już jest na tyle dobrze, że zaczyna chojraczyć... Ale rano myślałam, że nie dożyje południa.

Ostatnia edycja:
Anastazzja - gwarantuje Ci że poznasz jakąś inną mamę na spacerze i będziecie się zgadywać na spacerki.

Justyś i Malutkans -
przywołuje Was do porządku bo jak nie.... oj... Ciebie Justyś uważaj znajdę a Ty Malutkans zawitasz kiedyś do Nowej Soli i się rozprawimy tak więc SPOKÓJ MI TU :-);-)

reklama
Do góry