reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witam się...
Nie chciało mi się dziś tu wchodzić... Jakiś taki kiepski dzień i ogólny brak powera.... więc żeby na Was tego nie przenosić nie odzywałam się ...
Za to pochwalę się, dziś dotarł fotelik, misiek z tvn-u, oraz torba spacerowa z canpola :) tak więc ogólnie powinno być pozytywnie, ale jakoś nie umiem się uśmiechać dziś... spadam, mam nadzieję, że do jutra humor wróci

reklama
Frazerkamm- ten rozmiar to bardziej zalezy od długości maluszka niż jego wagi- mój synek np jest chudziutki ale długi- główka i brzuszek 2 tyg młodsze niż długość kości udowej. Ale mój A. 182cm i 66kg więc po tatusiu. I raczej nie ponosimy 56 z długo ale mam tego trochę.

A u mnie wieczór naukowy sie zapowiada- jutro rano koło. A tak mi się chce.... ulala:-DMoje Misie w nocy wrócą- mąż z córą byli u teściów- więc pewnie będę się nimi cieszyć zamiast uczyć. No ale...

A u mnie wieczór naukowy sie zapowiada- jutro rano koło. A tak mi się chce.... ulala:-DMoje Misie w nocy wrócą- mąż z córą byli u teściów- więc pewnie będę się nimi cieszyć zamiast uczyć. No ale...
Kurcze, przez tą sklerozę zapomniałam, że we wtorek miałaś koło i w poniedziałek miałyśmy Cię przepytać:-D.Jak poszło??
Byłam dziś na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia:), mój A. jak był sceptyczny tak mu zostało:-D.Ale mi się podobało, więc będę nadal chodzić, niezależnie czy Jemu będzie pasować- tym bardziej że przy porodzie i tak nie będzie bidulek mój:tak:.

Ostatnia edycja:
Niki- dzięki, 4 dostałam więc super bo 5 z chirurgii u nas nie stawiają;-)- stara zasada że na 4 to doktorzy umieją a na 5 to tylko profesor. Więc ok. Gorzej z tym jutrzejszym bo mam pobad 200 stron podręcznika+ materiały z ćwiczeń i wykłądy. No ale... Zrobię ile dam radę, dobrej nocy

Niki- dzięki, 4 dostałam więc super bo 5 z chirurgii u nas nie stawiają;-)- stara zasada że na 4 to doktorzy umieją a na 5 to tylko profesor. Więc ok. Gorzej z tym jutrzejszym bo mam pobad 200 stron podręcznika+ materiały z ćwiczeń i wykłądy. No ale... Zrobię ile dam radę, dobrej nocy
Trzymam kciuki i wirtualnie daję małego kopniaczka na szczęście:). Będzie dobrze:)Jakbym zapomniała się jutro spytać jak poszło, napisz proszę sama.

witam sie :)

ja sie dzis zle czuje boli mnie podbrzsze jak na okres i kluje....leze caly dzien :-(

przyszlo nareszcie lozeczko :) juz ni emoge sie doczekac jak przyjdzie T zeby je zobaczyc :)

mmama2011 - ahh, no tak - moja mama ktora mma 38 lat tez ciagle powtarza, ze uczynilam ja bardzo młodą babcią :-)
to ma tyle lat co ja :szok:, tylko ja nie mam szans na zostanie babcią w tym wieku - moje najstarsze dziecko w kwietniu skończy 10 lat

Fazerkamm mój najstarszy syn miał 4200 i 57 cm, przez jakiś czas nosił 56, nie wszystkie, zależało od firmy, niektóre rozmiarówki są mniejsze inne większe, teraz jak wyciągam ubranka nie patrzę na rozmiar, tylko porównuję jedne do drugich.

Ostatnia edycja:
Hej kochane...

sprawa tego znajomego co spalił mu się dom wygląda tak:
wczoraj mój K pojechał do niego ocenić sytuację (kiepsko) zdał relację właścicielowi firmy i rozpoczęła się cała akcja pomocy.
Ekipa 5 facetów została wysłana w celu pomocy, zostało utworzone konto na które ludzie z pracy wpłacają pieniądze (bardzo duża firma) właściciel na zebraniu zapewnił że pomoże finansowo i zapewni materiały na odbudowę części domu no i byli ubezpieczeni tak więc myślę że dobrzy ludzie pomogą i jakoś ta rodzina da radę. Sąsiedzi przez cały dzień wczoraj pomagali.
My też wpłacimy pieniążki i zrobimy paczki pod choinkę dla dzieci (mają dwójkę dzieci) tak więc myślę że będzie im miło, czuję że cała sprawa dobrze się skończy bo jest ogólne poruszenie. Przykre to co się stało ale wierzę że dadzą radę tak jak moi rodzice którzy teraz mają cudowne mieszkanie o jakim zawsze marzyli.
Tak więc trzymajmy kciuki.

Byłam dzisiaj na szkole rodzenia i było spotkanie z położną laktacyjną - super zajęcia, sporo wiadomości i extra atmosfera.

Mój K wyjechał i wróci w sobotę na imprezkę, strasznie tęsknię za tym moim tatuśkiem ale cóż dam radę tym bardziej że organizuję pokoik dla malutkiej tak więc zleci.

Gabryś - zapomniałam napisać że jesteś prześliczna (widziałam na zdjęciu oczywiście) i młodziutka :-)
jak to było jak się okazało że jesteś w ciąży ??? jak rodzina i Twój luby zareagował ???
Justyś - ale z Ciebie gigantka :-D
Alinka - głowa do góry, jutro będzie lepiej (buziak)
Strzyga - jak psinka ??? jednak powiedz dziadkom o tym że się pies podtruł co by wiedzieli co się stało.
Lajtway - co dokładnie studiujesz ? gratuluję 4 i ucz się pilnie.
Niki222 - będziesz zadowolona ze szkoły rodzenia,sporo się można dowiedzieć. Mój K był ze mną tylko dwa razy a na reszcie nie musiał być (wystarczyło że przekazałam co było)
Malutkans - oj bidulko... leż i pachnij, musisz jeszcze troszkę wytrwać.

Co do wieku to ja w marcu będę miała 29 tak więc też niedługo pyknie 30-tka. Na szkole rodzenia jest sporo dziewczyn po 30-tce tak więc spoko girlssss :-)

Bedziemy super mamusiami i nie ważne czy 20 czy 30 ważne że nasze maleństwa będą dla nas całym światem, czuję to bo jesteśmy takie "ciepłe i dobre" wewnętrznie.

reklama
Kasiu też myślę, że będę zadowolona z zajęć- co prawda uda mi się pewnie być na 2, góra 3. Ale zawsze to coś. I nie będę A. namawiać jak nie będzie przekonany do chodzenia ze mną. Choć może mi się uda Go wyciągnąć na następne co mam 17 grudnia:-D.Ale o tym cicho sza;-).

Do góry