reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Witajcie mikołajowo ;-)
43.jpg
Dziś już byłam na zakupach z mamą, kupiłam mikołaja dla P. (z racji tego że dopiero dziś przyjeżdża po mnie do rodziców, to dostanie go wieczorem ;-)) Ogólnie jakoś od dwóch dni jestem bardzo zmęczona, mały już daje mi trochę w kość.. jest duży i jego wypychanie podczas zakupów jest dyskomfortem i nawet boli.. na dodatek zauważyłam że boli mnie klatka piersiowa podczas oddychania na dworze..

Dorotka
kurczę, ale zleciało 36 tydzień brzmi imponująco! I waga synka też ładna ;)

a ja wlasnie bylam kupic farby, i jedna sciana duza bedzie w kolorze mocno czerwonym, a reszta orzech włoski. :)
tylko, ze zejdzie nam chyba cala noc z tym malowaniem, wiec nie wiem gdzie bedziemy spac i wogole .. :sorry:

Witam wtorkowo :-)

A u mnie tez byl Mikolaj -przyniosl mi sliczne korale i bransoletke :-) A jeszcze jeden ma przyjsc :-)

A ja bylam dzis na USG (zapisalam sie jeszcze raz do takiego fajnego doktora, co ma lepszy sprzet), zeby sie upewnic ze wszystko dobrze :-) I wszystko dobrze :-) Serduszko prawidlowe, przeplywy ok, wody plodowe, lozysko itd. wszystko dobrze :-) Z dzisiejszych pomiarow wychodzil ok. 32 tc. Czyli Mala jest Mala, ale wg tego dra pomiarow ma ok. 2kg :-)
A tydzien temu u mojej p. dr miala 1,7kg :-) Wiec to sa tez roznice pomiarowe :-) A jak moja Milenka fajnie buzie otwierala i jezyk nam pokazala :-)

Oczywiscie na wizyte spoznilam sie ponad godzine, bo zlapalam gume... :-)

Pola- nic sie nie denerwuj :-) Dzis pytalam jak to jest z ta waga i mi lekarz objasnil, ze nie ma sie co przejmowac. Jedne dzieci sa drobniejsze, a inne wieksze. I to normalne :-)

Alice- dinozaurow u nas pod dostatkiem :-) Pelno parkow ruchomych dinozaurow i innych roznosci :-)

Dorotka, Strzyga- bardzo fajne te Wasze blogi- kazdy inny a kazdy fajny :-)

Dzis jade z Mama kupic lozeczko :-)

Milego dnia :-)

Ostatnia edycja:
Tak sobie myślę, że gdyby robili konkursy na największego roztrzepańca, to miałabym gwarantowane pierwsze miejsce...

Właśnie odkryłam, że mleko w proszku, które kupiłam do bloku czekoladowego nie ma 500 gram tylko 250. W najlepszym wypadku będę miała lekko miękkawy blok. W najgorszym - krem czekoladowy do chleba :p

reklama
A ja sie jakoś kiepsko czuję od ładnych już kilku dni. O chodzeniu po sklepach nie ma mowy, bo się zaraz męczę i mi ciężko. Poza tym, jak chodzę to mnie kłuje w kroku i też mi ciężko. Jedynie podczas leżenia jest ok, chyba, że się przekręcam z boku na bok, bo wtedy ciągnięcia jakieś.....oj tak sobie myślę, że do stycznia to my z Kacperkiem w dwupaku raczej nie dotrzymamy, jestem już centralnie zmęczona ciążą i czuję to wyraźnie. Pojutrze mam wizytę zobaczymy w jakim stanie szyjka jest, bo też mi sie coś wydaje,że pewnie krótsza niż dotychczas...Aaaaa no i coraz częsciej pobolewa mnie brzuch jak na okres. Ciekawa jestem jak to będzie.

Do góry