reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Dziewczynki a co rozumiecie przez niskie bHCG bo jak w 5 tc miałam wynik 2283. Ginekolog równiez zapisała mnie na pierwsze USG w 12 tc bo wczesniej nie widzi porzeby.

Ja pierwsze USG miałam w 6tc, później w 7tc, bo sama nie mogłam się doczekać, żeby sprawdzić czy serduszko bije :-) A teraz jestem umówiona w przyszłym tygodniu- 9tc. Z tym, że ja u tego gina leczyłam się 3 lata, bo bardzo chciałam dzidziusia i z uwagi na to, że chodzę prywatnie to on chętnie robi USG. Choć zastanawiam się czy po 3 miesiącu ( jeśli wszystko będzie ok) nie przenieść się do rejonu, bo 200zł co wizyta to niemało, a jak wiadomo wydatki w ciąży rosną wraz z brzuchem, a nie maleją :)

Karolcia, ja w 5tc miałam bHCG 54. To jest niskie :) I jak widać o niczym złym to nie musi przesądzać, bo potem się rozkręciło i maleństwo wzorowo rośnie póki co. Nie wynajduj sobie stresów, tylko ciesz się, że wszystko jest tak jak ma być. Skoro lekarz nie widzi potrzeby, to pewnie tak jest, ale jeśli chciałabyś wcześniej dla własnego spokoju, to może umów się gdzie indziej na wcześniejsze USG.

Czy któraś z Warszawskich lub okolicznych mam wybiera się w weekend na targi Mother & Baby pytam z ciekawości, abyście później zdały relacje, bo jeśli warto to może w sierpniu wybrałabym się do Wrocławia :)

Ja pierwsze usg mialam w 5tyg i widac bylo tylko pecherzyk. Nastepne bede miec w 7tyg.
Bete na poczatku w 4tyg mialam 191,potem 2dni pozniej 279 a w 5tyg juz 1850.

Ja w pracy mam czysto kolezenskie uklady. Do tej pory bylam bez umowy a jak powiedzialam dziewczynom ze jestem w ciazy to umowe bede miec odrazu na caly etat, zeby miec wszystkie swiadczenia pozniej i dostawac pieniazki od ZUSu :-)

Wiecie co...Ja to bym tylko ciagle spala..Kuchnia mi smierdzi - jak mam umyc naczynia to mnie cofa normalnie bleeee:-(

Kasienka - miałam to samo..kuchnię omijałam z daleka. Zwłaszcza jak mi się przypomniało danie robione kilka tyg wcześniej przez kolegę u nas. O matko. W momencie mogłam zwymiotować. I cały czas to czułam, choc dawno już wywietrzone. Teraz już lepiej mam. Wczoraj nawet pozwoliłam sobie na szaleństwo - zrobiłam obiad: ziemniaki, schabowy i kiszona kapusta. Kulinarnie byłam w siódmym niebie :)

Karolcia beta to bardzo indywidualna sprawa, ważna kwestia jest czy przyrasta a nie jej poziom. Ni musi to byc też przyrost ksiązkowy bo hormony to nie matematyka. Ale swoja drogą póxno bardzo jak na 1 usg, ja 2 12 tc bedę już miała 3. zmień lepiej gina skoro ma takie podejście

reklama
Ja tez tak mam jak sobie przypomne zapach czosnku - w pieczywie czosnkowym albo czyms podobnym BLEEE! Na sama mysl o tym mnie cofa;/

To ja w zyciu normalnie tez nie jadam czosnku a teraz nic tylko bym jadla pieczywo czosnkowe albo pieczen z czosnkiem

Karolcia
- jezeli twoj gin podejzewa ze przyrost bety jest za niski powinien odrazy wykonac usg!

Ostatnia edycja:
Do góry