reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

witam się i ja ;-)

Asiuk współczuję :| ... może darady od kogoś na ten tydzień pożyczyć troszkę gotówki? a zakupy przez internet zrobisz jak dostaniesz kartę.. główka do góry!
Malutkans zdrówka życzę i oby szybko przeszło!

mnie dzisiaj czeka też sprzątanie mieszkania :| :crazy: jeszcze nie zaczęłam a już jestem zmęczona :eek: .... muszę ogarnąć chałupę bo w poniedziałek kuzyn z dziewczyną z Warszawy do nas przyjeżdżają na tydzień czasu :-)

:szok:jeszcze tylko 6 tygodni!! boooje się!!

reklama

malutkans
widzę że trudny dzień przed Tobą, trzymam kciuki żeby choróbsko przeszło bokiem.

ja póki co wyprałam dywanik w kąciku zabaw mojego smyka i i wykładzinę przy wejściu do mieszkania. teraz chwilka przerwy i zapuszczę prasowanko do "na wspólnej" :-)

Dorotka_23
podobno to bardzo dobry sposób na wywołanie no i naturalny hehe Ja niestety w poprzedniej ciąży nie mogłam tego wypróbować bo położyli mnie wcześniej do szpitala no i tam nie było warunków na takie metody :-) A kroplówki z oksytocyną okazały się nie wystarczające dla mnie no i musieli ciąć, a tak kto wie...

fazerkamm łączę się z Tobą w bólu sprzątania.

Oj tam oj tam ja też jutro planuję mycie okien...nikt tego za mnie nie zrobi
Jak się nic nie dzieje to powoli można robić różne rzeczy.
A jak minie 38 tc to poród zacznę wywoływać w inny sposób i zatrudnię do tego Mężulka:-);-)

za mnie okna mąż myć będzie, za wiele w naszym 40 m mieszkanku ich nie ma
ja już w podobny sposób co Ty zacznę wykorzystywać męża w sylwestra- to moje plany na tegorocznego sylwestra właśnie:-D

Jej, Wy takie pracowite. Przy młodszych to faktycznie trzeba ciagle się kręcić, ja mam luksus bo Kubulek 5 latek jest bardzo samodzielny a i mi pomoże co nieco. Ale jak tak Was czytam to się mam za lenia, tylko że fakt druga ciąża jest zupełnie inna- z jakubkiem to ja po górach chodziłam i ludzie łapali się za głowy i tylko patrzyli czy im na szlaku nie zacznę rodzić-łahahahaha (nie znają się:laugh2:), w 8 mcu jeszcze z Gdyni do Zakopca się pojechało autem i na gąsienicową wlazło, Kuba zdrowy cały i przenoszony nawet, ale teraz:-/ jakby to nie ja- nie mam wogóle siły na nic, potrafie cały dzień przesiedzieć gapiąc się sufit albo łażąc bez celu po necie. Marazm jakiś taki okrutny i słaba jestem, nie wiem jak ja urodze:szok:- na to przecież trzeba mieć siłę i kondycję. Zazdroszczę Wam że się ruszacie. ja wyjdę do sklepu 3 minuty drogi i przy kasie już się trzymam lady bo się chwieję.

tez dam sobie spokój chyba z tym płynem do płukania ciuszków, Jakubek miał uczulenie straszne az do 3 r.ż to troche panikuję, bo nie chciałabym powtórki, dlatego wolę płyn do prania niż proszek, bo mam pewność że jest dobrze rozpuszczony w wodzie i w pralce mam opcję "woda plus"- takie dodatkowe płukanie:-)

No dziewczynki na forum grudniówek już 4 mamusie rozpakowane:)) My też już coraz bliżej...ja chyba w końcu zaczęłam mieć te skurcze przepowiadające, co prawda tylko kilka w ciągu doby ale się pojawiają:)

Anisia widzę, że obserwujesz sytuacje.. jeju tylko czekać jak u nas zacznie forum pękać w takich postach ;D
mój mały się dziś stawia i wypina, aż mam brzuch twardy.. więc z lekkich rzeczy zabieram się za obieranie ziemniaków do zupy ;-)

hey dziewczyny.
Ja wlasnie tez sprzatam, bo dzis u mnie Paniskie:-D skoncze sprzatac to biore sie za gotowanie;)

dochodze do wniosku ze nasza sluzba zdrowia jest piekna...
kumpela jest w szpitalu w Anglii - od 26 h ma skurcze a rozwarcie 2 palce, wody odeszły jej 2 dni temu. a lekarze na to nic...

O ja! Grudniowe już zaczynają:szok:?
Ja to mam takie "przepowiadające" od ok 21 tygodnia, więc juz sama nie wiem co mysleć, ale wolałabym jeszcze te 6 tygodni poczekać w stanie jak jest. Brzuch mi twardnieje z byle powodu, a najgorzej że te skurcze są bolesne,nie żeby bardzo ale tak jakbym miała dostać m-czkę i czasem to aż patrze czy nie krwawie- w jakąś paranoję popadam. Citronka a ciebie brzuch też boli tak czasem ostro (jakby ktoś aż nożem ciął) w miejscu jakby po cięciu c.? Bo może to jest wynik tego ze jednak jest blizna, z zew to widać słabą,ale od wew to podobno jest zrost gorszy.

reklama
asiuk aż takich boleści to nie mam, czasem czuję jakby pieczenie lub szczypanie ale to takie chwilowe i nie na calej dlugości blizny. Na najbliższej wizycie moja gin ma mi oglądać na usg ta blizne i ma ją sobie mierzyć, no ale to ze względu na krótki czas od cięcia. no ale przecież Tiramisu trafiła do szpitala z powodu boleści w okolicy blizny po cc.

No a z tymi bólami miesiączkowymi to podobno tak właśnie bolą skurcze - jak na miesiączkę ja nie wiem bo tego nie zaznałam ale tak mówiły położne gdy miałam podawane kroplówki z oxy. Ale na Twoim miejscu skonsultowałabym się z lekarzem, bo może zasadne byłoby podanie leków na podtrzymanie.

Asteria, nie przepracuj się żebyś miała silę na wieczór!!! Udanej imprezki życzę.

Do góry