reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Hej

... widzę, że temat wzroku na tapecie. My z Blanką jedziemy 14 listopada do kliniki w Bydgoszczy bo wg mnie w Toruniu nie ma specjalisty godnego zaufania, a Blance właśnie "ucieka" lewe oczko, choć teraz już nie tak jak np 2 miesiące temu, ale trzeba to sprawdzić. Nasza pediatra mówiła, że są dwie szkoły, jedna mówi, że powinno przestać uciekać po 9 miesiącach a druga, że po roku :baffled: ogólnie widać znaczną poprawę, ale ja wolę zapobiega niż leczyć, zresztą im wcześniej dzieci mają okularki tym lepiej, wówczas jest większa szansa na wyleczenie :tak:

reklama
Patrycja dziękuje za odpowiedź. Chyba jednak wybiorę się z Gabrysią do okulisty na sprawdzenie- musze podpytać naszego pediatry moze mi kogoś poleci, a jak nie to trzeba będzie poszukać. I koniecznie wstaw zdjęcie Kubusia- jestem ciekawa jak wygląda. Ja sobie nie wyobrażam ze Gabrysia miała by nosić okulary, bo z niej taki żywioł, że pewnie chwili by w nich nie wytrzymała:-D

Z Kubusia też ogromny żywioł ale jak sie bawi to nie zwraca na okulary uwagi. Taki jest zajęty :) Także myśle że u was też w razie czego byłoby ok. Tylko trzeba zakładać od razu po przebudzeniu, konsekwentnie. Żeby maluch wiedział że od tego nie ma odwrotu. I jak ściaga to zakładać. Bo jak się odpuści to czytalam ze później są problemy. No i czyszczenie tych okularów jest jakies 15 razy na dzień ;P

Ja tam też uważam że im wcześniej nosi okulary tym lepiej. Jakbyśmy np. trafili na bunt dwulatka to by dopiero był problem. A tak mam nadzieje ze już sie przyzwyczai od małego.

Patrycja :) dobrze ze juz mozecie nosic okularki:) u nas niestety u starszego synka wada wzroku jest na jednym oczku i dopuki nie zacznie wykonywac polecen i odpowiadac na pytania zadane przez okuliste nie moze nosic okularków no bo niby jakie....

Witam po przerwie. nie odzywałam sie chyba z tydzień.
jesteśmy u rodziców do końca tygodnia. Marysi idą zęby. widać górne jedynki ale jeszcze się nie przebiły. marudna jest. dziąsła ma fioletowe.
Co do okularów to ja zaczęłam nosić jak miałam 1 rok 8 m-cy. tez miałam zeza. i szybko udało się wyleczyć. Maryśce też obserwuje oczka ale na szczęście nie zezuje.

b_iala Nie wiem jak jest u Twojego synka ale mi się wydaje że wystarczy powpuszczać przed badaniem atropine i da rade zbadać jaka jest wada. Przecież mój mały też nie mówi czy dobrze widzi. A wade mu zbadali. Moim zdaniem przejdź się do innego okulisty.

Patrycja on nie ma wady wzroku na zasadzie + lub - przy której atropina wystarczy ma w jedyn oczku nierozwiniety nerw wzrokowy i problem jest w tym ze oko ma tak duzo nerów ze niewiadomo który u niego się nierozwinął ... teraz jezdzimy do Warszawy do profesora który zajmuje się takimi przypadkami.:) a ze nerwy u dziecka się rozwijają do 7 roku zycia.. kto wie czy nasz się nie rozwinie :)

reklama
witam się:)
ostatnie dni bardzo szybko minęły, czasu na nic nie było:tak:
teraz już zwolniliśmy trochę, chociaż pogoda ładna i pewnie wyjdziemy po obiedzie na spacer:-)
Pojedziemy też do lidla bo fajny basen z kulkami za 70zł jest obejrzymy to może kupimy Maciusiowi:-)

Najgorsze jest to że wysyłam wózek na gwarancje coś się działo z przednimi kołkami, wiec będziemy bez wózka albo będzie trzeba wyciagnąć ten pierwszy wózek 2w1, chociaż planowałam dopiero na zimę do niego wrócić, zobaczymy ile będą trzymać ten wózek;-):-)
Miłego dnia:-)

Do góry