reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Hej

... widzę, że temat wzroku na tapecie. My z Blanką jedziemy 14 listopada do kliniki w Bydgoszczy bo wg mnie w Toruniu nie ma specjalisty godnego zaufania, a Blance właśnie "ucieka" lewe oczko, choć teraz już nie tak jak np 2 miesiące temu, ale trzeba to sprawdzić. Nasza pediatra mówiła, że są dwie szkoły, jedna mówi, że powinno przestać uciekać po 9 miesiącach a druga, że po roku :baffled: ogólnie widać znaczną poprawę, ale ja wolę zapobiega niż leczyć, zresztą im wcześniej dzieci mają okularki tym lepiej, wówczas jest większa szansa na wyleczenie :tak:

reklama
Patrycja dziękuje za odpowiedź. Chyba jednak wybiorę się z Gabrysią do okulisty na sprawdzenie- musze podpytać naszego pediatry moze mi kogoś poleci, a jak nie to trzeba będzie poszukać. I koniecznie wstaw zdjęcie Kubusia- jestem ciekawa jak wygląda. Ja sobie nie wyobrażam ze Gabrysia miała by nosić okulary, bo z niej taki żywioł, że pewnie chwili by w nich nie wytrzymała:-D

Z Kubusia też ogromny żywioł ale jak sie bawi to nie zwraca na okulary uwagi. Taki jest zajęty :) Także myśle że u was też w razie czego byłoby ok. Tylko trzeba zakładać od razu po przebudzeniu, konsekwentnie. Żeby maluch wiedział że od tego nie ma odwrotu. I jak ściaga to zakładać. Bo jak się odpuści to czytalam ze później są problemy. No i czyszczenie tych okularów jest jakies 15 razy na dzień ;P

Ja tam też uważam że im wcześniej nosi okulary tym lepiej. Jakbyśmy np. trafili na bunt dwulatka to by dopiero był problem. A tak mam nadzieje ze już sie przyzwyczai od małego.

Patrycja :) dobrze ze juz mozecie nosic okularki:) u nas niestety u starszego synka wada wzroku jest na jednym oczku i dopuki nie zacznie wykonywac polecen i odpowiadac na pytania zadane przez okuliste nie moze nosic okularków no bo niby jakie....

Witam po przerwie. nie odzywałam sie chyba z tydzień.
jesteśmy u rodziców do końca tygodnia. Marysi idą zęby. widać górne jedynki ale jeszcze się nie przebiły. marudna jest. dziąsła ma fioletowe.
Co do okularów to ja zaczęłam nosić jak miałam 1 rok 8 m-cy. tez miałam zeza. i szybko udało się wyleczyć. Maryśce też obserwuje oczka ale na szczęście nie zezuje.

b_iala Nie wiem jak jest u Twojego synka ale mi się wydaje że wystarczy powpuszczać przed badaniem atropine i da rade zbadać jaka jest wada. Przecież mój mały też nie mówi czy dobrze widzi. A wade mu zbadali. Moim zdaniem przejdź się do innego okulisty.

Patrycja on nie ma wady wzroku na zasadzie + lub - przy której atropina wystarczy ma w jedyn oczku nierozwiniety nerw wzrokowy i problem jest w tym ze oko ma tak duzo nerów ze niewiadomo który u niego się nierozwinął ... teraz jezdzimy do Warszawy do profesora który zajmuje się takimi przypadkami.:) a ze nerwy u dziecka się rozwijają do 7 roku zycia.. kto wie czy nasz się nie rozwinie :)

reklama
witam się:)
ostatnie dni bardzo szybko minęły, czasu na nic nie było:tak:
teraz już zwolniliśmy trochę, chociaż pogoda ładna i pewnie wyjdziemy po obiedzie na spacer:-)
Pojedziemy też do lidla bo fajny basen z kulkami za 70zł jest obejrzymy to może kupimy Maciusiowi:-)

Najgorsze jest to że wysyłam wózek na gwarancje coś się działo z przednimi kołkami, wiec będziemy bez wózka albo będzie trzeba wyciagnąć ten pierwszy wózek 2w1, chociaż planowałam dopiero na zimę do niego wrócić, zobaczymy ile będą trzymać ten wózek;-):-)
Miłego dnia:-)

Do góry