reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

My po wizycie. Na oskrzelach troche furczy ale jeszcze lekarz się wstrzymał od antybiotyku. Gardło czerwone :( Mamy calcium, flegamine w kropelkach i pulneo. I zero spacerów przez najbliższe 4 dni. I potem do kontroli w poniedziałek.

Dzięki dziewczyny, że trzymacie kciuki.

reklama
Witam po kilkudniowej nieobecności, zamieszanie ze świętami, chrztem itd. - nie mogłam ogarnąć tego wszystkiego.
mam nadzieję że teraz już mi się uda być na bieżąco.

Czesc.U nas dzisiaj starsznie zimno tylko 5 st i ostry wiatr.Tak mnie przewialo ze w domu siedze w bluzie i sie ogrzac nie moge. Przedwczoraj zmienilam Filipkowi smoczek na 3+ bo pomyslalm ze sprobuje skoro juz skonczyl te 3 miesiace i sie okazalo ze za szybki.Zjadl dwa melka na nim i dwa prawie oddal za szybko leci jednak przez ta 3 dla niego jeszcze.Dziewczyny a jak czesto jedza wasze maluchy teraz bo MOj Filip nadal 6 razy dziennie z samej butelki dodam.I jeszcze jedno wiem ze kiedys byl jzu ten temat jak z brzuszkami siedzialysmy poleccie mi jakas spokojna malo zaludniona miejscowosc nad morzem bo planujemy sie chyba wybrac we wakacje i tak szukam w necie ale ciezko mi cos znalesc odpowiedniego.Niechcemy imprezowac chemy rodzinnie i spokojnie spedzic czas.Z gory dzieki.JA uciekam do kuchni zupe robic bo czas ucieka a niedlugo po Piotra do przedszkola musze uciekac.Pozdrawiam.

witam

u nas pogoda idealna na spacerki, my już po zakupach takich szybkich - spożywczych bo chciałam zupkę zrobić a niebardzo miałam z czego. Mała teraz śpi a ja muszę jeszcze ogarąć mieszkanie bo po południu przychodzą koleżanki.

dobrze myślałam, patrząc na zachowanie mojego dziecka że to może być kolejny skok rozwojowy - 12 tydzień :-) ale powoli już się powinien kończyć burzowy okres :-) W opisie skoku wyczytałam że dziecko podnosci sie do pozycji siedzacej trzymajac sie Twoich dloni, czy Wy podnosicie w ten sposób Wasze maleństwa???? jak tak to od kiedy?

Joasiab - dużo zdrówka dla synka życzę
Gdynianka - zazdroszczę morza ispacerków wybrzeżem
Malutka i Ribi - udanych zakupów

uciekam skończyć zupkę
miłego popołudnia

My juz po jednym spacerku, popoludniu bedzie drugi:) trzeba korzystac poki ladna pogoda bo na poczatek przyszlego tygodnia zapowiadaja ochlodzenie..
Gosia 27 ja nie pomoge bo jakos nie jezdze zbyt czesto nad polskie morze.
samantaa moja corcia juz najchetniej by siedziala i jak tylko poczuje ze chwycila kogos na palce to od razu unosi glowke. Jak lezy w wozku to tez juz probuje sie podnosic. U nas zaczelo sie to jakis tydzien temu.

my też po spacerku, byłam z mamą i Antkiem oddać moją pracę ale się okazało, że zmienili nam nazwę kierunku i musiałam od nowa drukować, dobrze, że tylko jedną stronę i jeden egzemplarz, ale zeszło bo jeszcze latałam za promotorem po podpis, Antek się rozpłakał, mama moja go nosiła, potem w biedronce też dał arie i musiałam go wziąścć na ręce, ale ząbki się zaczęły, nie daje sobie bardzo nawet na dole dotknąć bo go chyba boli i płacze, ogólnie od paru dni marudny jest i najlepiej by cały dzień na rękach przesiedział....
samantaa mój tak robi od jakiś dwóch tyg a wczoraj pierwszy raz się przekręcił z plecków na brzuch, ale miał radochę:)
Malutka myślę, że spokojnie możesz zagęścić, nawet jakimś smakowym, takim od 4 msca, ja daje tak Antkowi od tygodnia na noc i przesypia do 5, na 150 ml wody, daję 5 miarek mleka i 6 czybatych łyżeczek kaszki i wychodzi tak ponad 180 kaszki

Gosia_27 my jedziemy do Jarosławca, byłam tam jakieś 4 lata temu i była to spokojna miejscowość, mam nadzieję że od tego czasu niewiele się zmieniło. :) Z tego co się orientuje to nie ma tam żadnych większych imprez.

witajcie,
Maja dzisiaj ma senny dzień... teraz też juz kima.

Jak nazywacie genitalia swoich dzieciaczków? głównie chodzi mi o dziewczynki:) srom tak ohydnie brzmi....

juchu my też jedziemy do Jarosławca, też tam byłam i myśle że jak na wakacje z dzidzi to super miejscowość
Martus podajesz to w butelce??
joasienka ja też zamierzam soczki od razu podawać w kubeczku, dzięki za link\
joasiab zdrówka dla Tomusia

my już po zakupkach, troszkę uzupełniłam garderobę, a teraz jakiś obiadek trzeba zrobić

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry