reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

joasiab zdrówka życzę twojemu Tomciowi.
Nasz Misiek na szczęście już zdrowy, podczas infekcji ani razu nie spadła mu glukoza poniżej normy, tak więc jestem co raz większą optymistką:-)
dziś szykuje się znowu piękna pogoda, tatusia mamy w domu więc czeka nas piękny dzień na gdyńskim bulwarze:-)

reklama
gdynianka ale Ci zazdroszcze tego morza....u nas pogoda tez sie ladnie zapowiada...a my dzis w miasto kupic krem z filtrem i czapeczki i moze cos dla mamy sie tez znajdzie :)

Witam
Kurcze z moją Niusią coś się dzieje.. coś ją boli, wszyscy mówią że to na zęby ale to chyba za wcześnie??
Strasznie płacze, wkłada piąstki i paluchy do buzi, ślini się na maksa.. Na pewno to nie brzuszek ją boli.. Łzy ciekną jej jak nie wiem... Ma takie ataki kilka razy dziennie.. Dobrze że chociaż nockę przesypia ale budzi się częściej niż zwykle (wcześniej 2-3razy, teraz 4-5)

Hej Laseczki;)
Nadusia śpiocha^^;))

a więc tak, dość długo mnie nie było, jak zawsze...mieliśmy we wtorek szczepienie mała ani razu nie zapłakała...:))

my juz nie karmimy cycusiem, nie mam pokarmu:( normalnie jak woda leci mała przy przystawianiu strasznie płakała ale teraz karmimy sie bebiko 1 i dodajemy troszkę kleiku:p

witam się:)
u nas pogoda powoli sie poprawia bo rano było pochmurnie. Mój Antoś dziś wyjątkowo wstał o 4 a nie o 5, bo odkąd dostaje kaszkę tak po 20 idzie spać po 21 to wstawał o 5, ale dziś musiał zrobić kupkę hehe ale zasnął szybko przy herbatce....
jadę dziś na uczelnię już złożyć moją pracę inżynierską i lada dzień wyznaczą obronę, qrcze a ja już się stresuje....
joasiab to pewnie z przeziębienia, mój miał mały katarek i też był taki.... oby szybko Tomcio wyzdrowiał, daj znać jak po wizycie...
MartaPe u nas jest to samo tyle, że to napewno ząbki bo Antoś ma podpuchnięte dziąsełka już;/ smaruję mu narazie takim ziołowym kremikiem bo te z lignokainą są od 5 msca

gdynianka - też Ci zazdroszczę tego morza, ja mam tak daleko i nawet w tym roku nie pojadę a jestem co roku.
Noc ciężka, mała się wierciła jakby miała owsiki. Mam nadzieję że w dzień pośpi.
Idę prasować osłonkę na łóżeczko (nie lubię tych falbanów) a potem na dwór. Muszę iść kupić sobie jakąś porządną pościel z kory bo te tanie są do niczego i muszę kupić raz a dobrze. No i jakąś sukienusie dla Natalki bo przecież dziś kończy 3 miesiące :-)

Hejka :)

joasiab
- oby Wam dzisiaj pomogli bo biedny Tomuś się tak męczy.
U nas po szczepieniu równo tydzień temu wyszedł katarek i ściągałam mu "rurą" i podawałam Stodal bo troszkę kaszlał a Stodal jest homeopatyczny i nie bałam się bez konsultacji go podawać. Już po 2 dniach było lepiej a całkiem przeszło mu wczoraj i już ani katarku ani nic nie ma. Strasznie się bałam, żeby nie przerodziło się w coś złego i znowu do szpitala, taka spanikowana byłam że szok...

A ja dzisiaj mam trochę roboty, dobrze, ze Tycek kima to zaraz się biorę za pakowanie Nicole bo jedzie z dziadkami jutro z rana nad morze do Mielna aż do wtorku... aż jej zazdroszczę... to taki prezent urodzinowy od dziadków :)
W sumie nawet się cieszę, że jedzie, bo ona strasznie absorbująca jest to trochę sobie odpoczniemy wszyscy :)
Urodziny wyprawiamy w sobotę za tydzień bo teraz na ten weekend wszyscy wyjeżdzają i jak zwykle byłby problem. Dzisiaj rozdała zaproszenia w szkole, ależ była podniecona. Zrobiła menu, chce: nuggetsy, sałatkę owocową, babeczki, tort, szampana dla dzieci, oranżadę, kolorowe kanapki. Już kupiła sobie słomki do picia, parasolki, balony. Pierwszy raz zapraszamy koleżanki i kolegów więc bardzo to przeżywa :)

joasienka koniecznie daj znac jak Ali spodobał się kubeczek, ja też z butką dałam sobie spokój, oglądałam kubeczki ale te co widziałam były od 6 miesiąca - będę musiała lepiej poszukać :-)
samantaa to jest taki kubeczek:
Tommee Tippee PIERWSZY KUBEK 4m+ kolorki NEW (1563783493) - Aukcje internetowe Allegro
widzę że u Was ok, tylko Tomcio chory-joasiab trzymam kciuki za wizytę żeby mu pomogli
ja też dziś na spacer wybywam, rano sobie w szafie porządki zrobiłam i w szufladzie a Ala leżała w łóżeczku grzecznie. :-)
miłego dnia

Ostatnia edycja:
ewcia też zazdroszczę wyjazdu....ale sobie odpoczniesz:)
a my za chwile jedziemy na miasto w koncu pojade do pzu zlozyc papiery z tyt. urodzenia dziecka i pozniej na sklepy kupic krem, mleczko i czapki i ogolnie popatrzec na ludzi:)
dziewczyny czy ja tez powinnam kupic ten kleik? my sie dokarmiamy raz/dwa razy dziennie reszta na piersi

reklama
Cześć

ja na szybko bo pędzimy na zakupki bo Małej już nie mam co ubierać wszystko krótkie:)

Mam takie pytanie co myślicie jakbym zagęściła mleko Dominice kleikiem ryżowym, bo jakoś tak po ok 1,5 - 2 h ona znów chce jeść moze to już za mało treściwe jest???
i w nocy też się częściej budzi.

Do góry