reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

reklama
Ulżyło mi :) Natalka jest malutka. Moja Klara waży już 5650. Ta moja lekarka jest na prawdę dziwna. Kazała nam robić badania (morologia itp.) Nie chce Małej kłuć niepotrzebnie. Mam nadzieję, że ta do której teraz pójdę mi podpasuje.

Kate koło 20 kąpiemy
Gosia my będziemy w Jarosławcu będziemy 8 lipca do 16 lipca a Ty??

my jutro na szczepienie, ciekawe jak Domi to przeżyje tym razem
ciekawe jak Domi z wagą bo taka chudziutka jest, dziś pierwszy raz dałąm jej troche kleiku do mleka zobaczymy jak będzie
lecę oglądać na vod usta usta ostatni odc

Ostatnia edycja:
Ulżyło mi :) Natalka jest malutka. Moja Klara waży już 5650. Ta moja lekarka jest na prawdę dziwna. Kazała nam robić badania (morologia itp.) Nie chce Małej kłuć niepotrzebnie. Mam nadzieję, że ta do której teraz pójdę mi podpasuje.

Przepraszam ale się pomyliłam. Ważyła 4750 a jak miała 2 miesiące i 16 dni 5260. Czyli i tak mniej od twojej Klary. Moja fałdy ma niezłe i poliki też pupaśne. Poczekaj jeszcze z badaniami. A jak masz wątpliwości to sobie zważ ją na przykład za tydzień. Niewiem co ja jej tak odjęłam wagę :)

Ostatnia edycja:
Malutka Ja nie wiem czy do Jaroslawca i czy wogole gdzies pojedziemy.Narazie sie rozgladam za czyms cichym bo skrycie marze ze sie uda nam gdzies wyskoczyc maz tez by chcial na tydzien chociaz.Ale w polsce bedziemy od 29 lipca do 24 sierpnia.7 sierpnia robimy chrzcimy czyli moglibysmy pozniej na tydzien skoczyc.ALe jest duze ale jak pojedziemy autem do Polski to napewno pojedziemy a jak samolotem to nie damy rady.Przecieram temat zebym jak bedzie pewne ze jedziemy wiedziala gdzie sie wybrac a nie dopiero szukac.Powiem Ci ze Ja bym chciala mezowi pokazac Jaroslawiec bo on tam nie byl a mi sie podobalo ale on mi z Pobierowem wyskoczyl gdzie czytam ze tam za cicho to nie jest.A pytalam kiedy wy sie wybieracie bo jakbym sie wybrala to moze akurat ten sam termin ale widze ze z twoim mi sie nie pokryje.
A Moj Filip dzisiaj namieszal zasnal o 18 myslalam ze na chwile a on do 20 spal wiec dalam mu mleko i polozylam do lozeczka zeby spal dalej.Ciekawe ile mi pospi i czy to juz sen na noc.
Osttanio pisalam na odpowiednim watku o zmianie mleka no wiec zmienilam z bebika na nan ale tylko 2 dni pil mysle ze gorzej bylo z ulewaniem i w dodatku przyjechalo drozsze z polski wiec stwierdzilam ze nie bede przeplacac i dzisiaj w nocy zaczelam dawac mu angielskie i na 6 jedzen raz tylko ulal czyli swieto bo ulewal za kazdym razem.Oby tak juz zostalo i nie okazalo sie czasowe moze u nas to jednak mleko?I w dodatku wyjdzie mnie polowe taniej niz polskie.Trzymajcie kciuki oby sie udalo i lepiej pasowalo:)Dodam tylko ze Ja od poczatku chcialam angieslkie a maz sie uparl na polskie.I po co sluchalam chlopa?

Witam po dłuższej nie obecności u nas wszystko dobrze święta udane z ładną pogodą i spacerami. Obecnie też ładnie i spacerki zaliczamy wczoraj nawet w chuście, bo wystawiłam Franka wcześniej do ogródka i spał ślicznie przez 3 godz.
catelin u nas też waga mała i mi powiedzieli tutaj bo się trochę martwiłam że taki malutki jest, że dzieci różnie się rozwijają i że jest ok, ale w dolnej granicy i nie mam się martwić, bo przybiera dobrze. Tylko mój Franek mały się urodził. A lekarze są nieraz dziwni i potrafią nie potrzebnie stresować, jak urodziłam Franka to lekarz też sugerował że za mały i chudy i że w ciąży coś nie tak, ale mnie wkurzył a tak naprawdę Franek nie jest jedyny który z taką wagą się urodził, bo moja koleżanka też urodziła synka z podobną wagą i dobrze się rozwija.
Kate my kąpiemy o 19-30 lub o 20 a potem spać, ale nieraz zaśnie od razu a nieraz z godz. potrafi zasypiać.

Ostatnia edycja:
dobrze myślałam, patrząc na zachowanie mojego dziecka że to może być kolejny skok rozwojowy - 12 tydzień :-) ale powoli już się powinien kończyć burzowy okres :-) W opisie skoku wyczytałam że dziecko podnosci sie do pozycji siedzacej trzymajac sie Twoich dloni, czy Wy podnosicie w ten sposób Wasze maleństwa???? jak tak to od kiedy?

Ja tak podnoszę odkąd Maciej skończył 3 m-ce ( daje mu do rąk moje kciuki i trzymam sztywno a on się podnosi) zresztą pediatra tak kazała robić, teraz to Maciek już trzymając się moich dłoni siada sam:) ale oczywiście to tylko na sekundę i kładę go :) kilka razy dziennie tak ćwiczymy sobie siadanie:) on sam też próbuje siadać:-)

Kate - my kąpiemy zawsze 19:30 (oczywiście najpierw mycie buzi i twarzy) potem czyścimy nosek nawilżamy, kremujemy buźkę i dopiero wanna więc kąpiel się konczy o 20:00! Potem Maciek je około 1,5h (kiedyś jadł 2h) i zaypia okolo 21:30, budzi się rano około 6:00!

Catelin - jak się urodził wazył 3700, jak wychodziliśmy ze szpitala Maciek ważył 3400, teraz waży 7200:) Czytałam że dziecko powinno w piątym miesiącu podwoić swoją wagę z urodzenia wtedy waży dobrze:)

Chciałam się pochwalić że kurier przyniósł dziś karuzelki do łózeczka i wózeczka no i projektor:) Maciusiowi wszystko się podoba:) czekamy tylko na krzesełko:-D

Ostatnia edycja:
Witam się z samego rana

my dziś na szczpienei no i trzeba było wcześnie wstać i dzwonić zarejestrować, u nas nocka standardowo, lece bo mój głodomor krzyczy:)

miłego dnia

reklama
Do góry