reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Gosia -my się wybieramy do Kopalina, nie byliśmy tam nigdy, ale ma być mała, zaciszna mieścinka ;-) :-) szukaliśmy czegoś jak najbliżej trójmiasta, bo z warszawy jedziemy i nie ccemy za daleko na zachód

samantaa - Bartuś tak potrafi, ale raczej tego nie robię, nie potrzebne to do niczego dziecku. siadać i tak nie będzie w ten sposób się uczył...

moje chłopaki obydwaj śpią :-) jak błogo :-)

reklama
ferulka - ja na mojej małej małą mówię "pindeczka" Ona jak słyszy "dawaj tą pindeczkę mamusi wycałuję ją" to mało co jobla nie dostanie. Uwielbiam całować te fałdki na nogach, dupcię i pindeczkę. Nieraz udało mi się uciec przed sikami.

Jestem w szoku. Moje dziecko dziś mnie zaskoczyło. Od wtorku uczę ją samodzielnego zasypiania. Płaczu było trochę i nadal jest ale już wiem że to bardziej taki zaczepny niż inny. Godzinę temu jak się najadła i wysikała to wyjęłam ją z łóżeczka aby się pobawić. Pobawiła się 20 minut i w płacz. Cyca nie, siku nie ma więc spać. No to na łóżku ją tulę a ona jeszcze bardziej (już myślałam że jakiś ból) ale myślę wrzucę ją do łóżeczka. Położyłam ją, ucałowałam w czołko i wyszłam i wiecie co - dosłownie 10 sekund połkała i ucichła. Odczekałam chwilę weszłam, dałam smoczek i zaczynam głaskać a ona znów płacze. Wyszłam i zaczełam myć gary. Wchodzę po 5 minutach a ona wtulona w pieluchę śpi a smoczek na ziemi. :biggrin2: Jestem przeszczęśliwa.

widzę że niektóre dzieciaczki chore:( tulę....niedactwa....

A my dzis spacerowaliśmy po galerii:) ale najpierw w końcu załatwiłam sprawę odbioru kasy z tyt. urodzenia dziecka w PZU. Teraz tylko czekać ok miesiąca....

Kupiłam krem z factorem dla mojego szkraba. Koleżanka (dermokonsultantka w aptece) doradziła mi Biodermę, bo mówi że z tych wszystkich kremów ma najlżejsza konsystencję i bardzo dobrze sie rozsmarowuje a można stosować u dzieci od 1 mca życia więc jest ok:) (większość jest od 6 mca).
No i oczywiście byłam w galerii i chciałam coś sobie kupić i dupa...jestem za gruba...mam postanowienie wzięcia się za siebie i schudnięcia bo cokolwiek przymieżalam to była masakra....

My dziś u lekarza byłyśmy, bo Klara jakiegoś uczulenia dostała. Znów się okazało, że za mało (według lekarki) przybiera. 600g przez 5 tygodni. Może rzeczywiście, to mało, bo ona ciągnie cyca tylko 5 minut :/ później odwraca głowę i się uśmiecha do mnie. Jak jej przystawiam główkę znów do piersi, to się denerwuje i nie chce łapać, a jak już złapie, to zaciska dziąsełka i mnie gryzie :/ Lekarka doradziła podawanie mojego mleka z butelki, ale ona nie chce pić z butli :/
Wydaje mi się, że się najada cycem, bo jest wesoła, prawie nie płacze, w nocy przesypia po kąpaniu przynajmniej 5h,a zdarza się nawet 8h.
Przepisałam Klarę do innej poradni. Zobaczymy co powie drugi lekarz w poniedziałek...

Ja kąpię ok. 19.30 i za raz potem mała idzie spać.

Kate my kapiemy ok. 19.30-20- zalezy jak sie dzien ulozy.Wlasnie ide szykowac kapiel:)
:-)Claudia ja tez dzisiaj nog nie czuje- troche pospacerowalam:)
Zdrowka dla wszystkich chorowitkow..

A w jakich terminach bedziecie w Jaroslawcu?JA tez nad nim mysle bylam 2 lata temu z Piotrem ale szukam czegos jeszcze spokojniejszego chociaz tam mi sie podobalo ze w ktora strone nie poszlam to doszlam do morze no i mozna do aquaparku sie wybrac.No i duza i dluga plaza.Dziewczyny JA tez zycze zdrowka waszym maluchom wiem jak to sie przezywa jak malenstwo choruje bo Ja juz to kilka razy przechodzilam.Jz niedlugo bedzie lato to i zachorowan mniej bedzie.Dostalismy dzisiaj list ze 3 maja kolejne szczepienie mam nadzieje ze maz tym razem pojdzie.Kate zapomnialam pogratulowac ze juz tak ladnie mala zasypia.Ja tez kapie swojego malucha miedzy 19 a 20 zalezy jak mu przypada ostatnie jedzenie kapie 30 minut przed jedzeniem.

reklama
Moja też była kąpana przed jedzeniem ale ostatnio je bardzo nieregularnie. Prawie co 2 godziny i po trochu. Albo co godzinę. Dziś jadła 30 minut przed kąpaniem i 30 minut po :-)

catelin - moja niunia je tak samo jak twoja. Też 5 minut potrafi ciągnąć cyca i odwraca głowę a na drugi płacz. Po prostu jej starcza. Mi mówiła pediatra że mam wartościowy pokarm a dziecko już potrafi szybko ssać i nie siedzi dłużej. A poza tym ona jest już ciekawa świata i nie chce tracić czasu na cycka (słowa lekarza). Ja byłam na badaniu 13 marca i ważyła 3750 a teraz 16 kwietnia 4260 więc tylko 510 gram przybrała ale lekarz nic nie mówił. Jakby była głodna to na pewno dałaby znać :-)

Ostatnia edycja:
Do góry