reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

malutk_a ale sie usmialam:-) dobre:D slodki dzieciaczek...i to wlasnie jest potrzeba bliskosci:-)

AsiaK doczytalam...to troche tych podejrzen jest...mam nadzieje ze szybko ustala przyczyne i bedzie dobrze:-)

Ostatnia edycja:
reklama
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Malutka ale sie usmialam!!!!!!
dzieki kochana!

aniwar--
my tez mamy nadzieje, ze sie wszytko wyjasni i nie diabel taki straszny.
bardziej, mnie przerazaja bioderka... bede musiala wiazac dziecko, szeleczki bede mogla tylko sciagac do kapieli ja nie mam pojecia jak to bedzie wygladalo podczas przebierania pielusi...
i jak to pogodzic z ew. rehabilitacja jesli stwierdza napiecie miesniowe krzyzowe.
jak na dwa dni to troche dla mnie za duzo - jestem tym troche przybita.. iloscia lekarstw, czestotliwoascia podawania... nie wiem jak ja to wszystk ogarne:)

Ostatnia edycja:
AsiaK. oby skonczylo sie na podejrzeniach. Dobrze że trafilas do konkretnego pediatry, ktory sie tym wszystkim zajmie. A ten lekarz to u Ciebie w Ostrowie czy tez do wrocka z mala jezdzisz?

gogi -- znalazlam w Ostrowie, powiem szczerze, ze zaden lekarz nie przeprowadzil ze mna tak szczegolowego wywiadu lekarskiego. pytania nie dot. tylko Natalki ale musialam opowiedzic o pierwszej ciazy i dolegliwosciach Majeczki i zaluje, ze wczesniej nie trafilam do tej kobietki.
za tydz, chce zabrac Majeczke ze soba bo chetnie by sobie na nia popatrzyla.:)
naprawde polecam!
na namiary do jakies kobietki we wroclawiu tez mam:) ale nigdy tam u niej nie bylismy, zbieralam namiary na lekarzy wartych uwagi gdyby sie okazalo po porodzie, ze Natalki nerki nie funkcjonuja tak jak powinny.

Blondi- podziwiam ja nawet obiadu czasem nie mam jak zrobić, wszystko w biegu

Oj Kochana ja też czasem nie mam jak obiadu zrobić, ale dziś wzięłam się w garść wstałam o 8:00, szybkie ogarnięcie siebie, gotowanie obiadku, spacer i jak mąż pojechał do pracy, uśpiłam małego i wzięłam się za okna, przebudził się i marudził więc go przebrałam i wzięłam ze sobą, obserwował mnie wiec nie marudził, ale jak stawał się marudny dawałam mu pierś i znów dalej robiłam...
wiecie jakoś musimy sobie radzić, czasem przesiedze na forum z 3h, bo wiadomo tematów bardzo wiele, do tego jeszcze dużo piszecie...a tak za 3h to jestem w stanie bardzo duzo zrobić;)

Buziaki dla Was, wykąpałam się i zmykam spać;)

aniwar - ja ślub mam doopiero w lany poniedziałek:) a wcześniej pokazywałam wzór kiecki i wiązanki. Dziecko ma mieć ciepły kark ,a nie wilgotny bo wilgotny znaczy spocony. I nie daj boże by go przewiało i choroba gotowa.

AsiaK - welonu nie będzie bo nie za bardzo jak już mały bajtel jest:p będzie ozdoba we włosy i kilka różyczek a włosy pokręcone i cześciowo podpięte ale chce rozpuszczone :) rękawiczki mam takie do łokcia na palec jeden raczej bardziej do ozdoby niż praktycznie. No i bolerko białe gdyby miało być chłodno choć mam nadzieję że pogoda dopisze biżuterie mam taką DZIEŃ KOBIET.KOMPLET BIŻUTERII+DODATKOWA PARA (1497325568) - Aukcje internetowe Allegro malutkie kuleczki z kamykiem w środku ;) sukienka będzie zdobiona w pasie i przy dekolcie to nie chciałam nic okazałego :)

claudia - przecież nie pisałam nic o skrajnej sytuacji że sikać nie możesz, powiedziałam tylko że mozesz podarować sobie sprzątanie na parę dni albo robić po łepkach bo ty cytuje "nie będę w brudzie tylko dlatego że mam dziecko". A co do spania to każda z nas przeżyła nie jedną nieprzespaną noc w swoim życiu. Ja też przez pierwsze dwa miesiące życia Miśki wstawałam co 3 godziny. I jeszcze jedno to jest tylko twoje dziecko czy twojego męża też? on się zajmuje a ty wtedy robisz wszystko to czego jeszcze nie zdążyłaś

ariska no wlasnie tak mi sie wydawalo ze ty jeszcze przed slubem...ale zdjecia sukienki chyba tez przegapilam:-(
A no wlasnie wiem ze karczek nie powinien byc wiglotny...wczoraj chyba chwilke byl wilgotny ale jak sparwdzialm drugi raz to juz byl cieply...ehhh te ubieranie to nie taka prosta sprawa;-)
AsiaK dobrze ze ta lekarka konkretna a dobry lrkarz to pol sukcesu:-)

A tak w ogóle to Dzień Dobry:-)
My na nogach od 5.30...Bartus nakarmiony przewiniety bo sesji z karuzlea i teraz lezay w lezaczku...pewnie zaraz zacznie marudzic i utnie sobie 30 minut drzemki;-)

U nas dzis deszcz ale nie ma wiatru i jest cieplo...zobaczymy jak wyjdzie ze spacerkiem.
Wczoraj bylismy 2,5 h i potem Bartus byl dosyc marudny mysliscie ze to mozliwe ze za dlugi spacer mu zrobilam?? tylko ze podczas spaceru caly czas spal wiec powinien byc chyba pogodny i wypoczety a On w domku zaczal mi marudzic:-(

Ostatnia edycja:
Witam Prima Aprilisowo:-D

Nocka spokojna za nami, pogoda szaro-bura ale już jest 12 stopni na termometrze więc jeśli nie będzie padać to spacerek na pewno zaliczymy.

AsiaK - faktycznie Wam się tego nazbierało, mam nadzieję że jednak wszystkie badania wyjdą dobrze.

Miłego dzionka

reklama
claudia- dokladnie tak jak pisze aniwar- ja sniadania nawet nie jadlam bo kiedy? jak non stop cyc. siku robilam w nocy i okolo 15/16 i przed spaniem. plakac mi sie chcialo ze z niczym sie nie wyrabiam, mialam nawet wyrzuty sumienia ze laptopa nie moglam odpalic i wrzucic fotek by pochewalic sie swiatu moim szczesciem. ale w koncu... zaczelo wracac zycie normalne tzn. juz nie jestem tylko wokol Szymka a Szymka "podpielam" pod moj rytm dnia. i jest super.
wstaje po 7.
do ok 9 zabawy na macie, karuzelka itp. pada:) lula godzinke
ok 10 butla i zabwy
ok 12 spacerek
ok 13 butla i zabawy lub gotujemy
ok 14 drzemka czasem do 16/17
ok 17 butla lub cyc i zabawy do czasu kapieli
19 kapiel
po 19 butla i do 21 staramy sie by to byl czas męski ja w tym czasie robie guam/kąpiel/pazury/bb/etc
ok 21 butla i wyciszamy mlodego do snu.

mi ten rytm odpowiada, szymkowi tez wiadomo czasem gdzies jedziemy/idziemy i zaburzam jego rytm i wtedy jest placzliwy nerwowy bo.. nadzwyczajnie ma zaburzone poczucie bezpieczenstwa. ale w aucie i tak kima..gorzej jak idziemy do nowego miejsca np.. do moich rodzicow tam nie zasnie a placze .

ja ide sie tegowac i potem idziemy do znajomych na 4pietro:)

Ostatnia edycja:
Do góry