reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Hejka. Mam sekundę bo mała zaraz wstanie. Kolejna cudowna nocka. Dwie krótkie przerwy na cyca i kupę i sen. I tak do 7.30 (chociaż o 5 lepiej się czułam wyspana niż teraz). Ale wieczorem nawet moje kochane dziecko było marudne i nie chciało zasnąć. Przestawiła się przez zmianę czasu i pada mi o 18.30. Więc ją przeciągam do 19.30 kąpie itp i kładę. Ale jest tak zmęczona że nie chce jeść więc budzi się o 21 i zasypia o 22. Ale to nawet lepiej bo do 21 mamy chwilę na kąpiel i kolację. Ale już dla siebie niestety nie. Na dworze chmurno ale ma być ciepło. Pozdrawiam

reklama
klaudoos fajnie macie harmonogram dnia u nas tez jest spoko....tylko oczywiscie martwie sie na zapas bo od maja bedziemy co tydzien jezdzic na wiec i martwie sie czy to nie zabuzy rytmu dnia i nocy. Tak jak piszesz nowe miejsce moze wplynac ze dziodzia nie ebdzie czula sie tak bezpiecznie jak w domu. No ale z drugiej strony trzeba zyc noramlnie a tam bedzie mial fajnie bo swieze powietzre fajne spacerki nie miedzy blokami tylko miedzy polami, w lesie....zobaczymy jak Bartus bedzie reagowal.
Od czerwca moze bede juz tam caly czas az do konca sierpnia....ehh tylko tam nie mam netu ani komputera:-( i jak ja z Wami bede pisac??:-(

klaudoos a Ty karmisz jeszcze piersia?? bow tym harmonogramie masz glownie "butla" czy to tylko tak umownie napisalas?? bo pamietam ze pisalas ze Szymek wymiotuje po Twoim mleku...

Witajcie,
U nas remont pełną parą. Okna wymienione a ja od 2 dni tylko sprzątam, ale na szczęście dzisiaj juz jakoś wygląda
icon_smile.gif
Jeszcze popołudniu jedno okno umyje i będzie GIT

Od 7 kłada już kostkę brukową a Rafał maluje plac zabaw Wikuni i meble ogrodowe impregnatem.

AsiuK zdrówka dla Natalki. U nas jak Wiki chorwała długo i nasza Pani dr twierdziła, że to wirusy a ona nadal kaszlała przez 1,5 miesiąca, że aż wymiotowała to trafiliśmy do pulmonologa również pediatry i on nam Wikę wyleczył. Okazało się, że ma zapalenie opłucnej oskrzelowej. Teraz do niego chodzimy i jestem super zadowolona. Grunt to dobry pediatra :)

AsiuK - trzymam kciuki za zdrówko Natalki. Klaudoos super że śpi od 14 do 16 w południe to możesz naładować akumulatory. Moja robi sobie właśnie od 15 do 19 czas jedzenia, sikania, zabawy i marudzenia i czasem mnie wymęczy okropnie.
Pytanie do mamuś, których maluszki mają już prawie 3 miesiące. Zauważyłyście poprawę z pracą jelit i czy dajecie jeszcze jakieś kropelki, koperek itp. I jak z ulewaniem. Bo ja zauważyłam, że nie ulewa jej się od tygodnia, śpi ładnie od tygodnia, nie płacze przy bąkach od tygodnia. Czy to możliwe że kryzys jelitowy się skończył i już się ukształtowały. Czy już mogę jeść wszystko :-) Jeszcze daję espumisan ale już tylko kilka kropelek.

Witam
u nas nocka w miare jeżeli chodzi o Mała, ale ja fatalnie wczoraj jadlam antybiotyk na te moje problemy z kroczem i to jakiś że 2 tab na raz i myślałam że umrę tak mnei bolał brzuch, niedobrze mi było, głowa...na szczęście już lepiej.

Mała coś marudzi mogłaby się zdrzemnąć.
uciekam bo się denerwuje Domi

gogi8 mam nosidełko i małemu się póki co nie podoba, a chusta droga

aniwar wiem trzeba czasu, mały lubi marudzić , ale no cóż biorę go nawet do wc ze sobą:tak:

nocka była ok, mały spał 3 godziny po cycu, butli nie było jedynie po 4 płakał, ale to brzuszek go bolał o 7 wzięłam go do siebie i pospaliśmy do 9:30 :tak:

oby tak dalej, wypoczęłam i mam więcej siły

AsiaK.
to powodzenia na tych kontrolach - trzymam kciuki

joasiab to niezły sajgon musisz mieć :tak:
mój mąż kładzie kostkę z zawodu, ale na pewno firma którą macie jest super :-D;-)

mały mi zasypia na rączkach, biorę go do łazienki i idziemy myć mamie włoski, bo potem spacerek

Witam się z rana nocka ok. jak zwykle dwa karmienia u nas pogoda taka sobie, ale wczoraj nie byłam z młodym na spacerze więc dzisiaj idę, wczoraj był tylko spacer z psem ale mi tego brakowało, a młody z tatą został.
Asiak faktycznie nie wesoło u was życzę o szybkie ustalenie, bo na pewno jak już zaczyna leczyć maleństwo to szybko wyzdrowieje
Malutka dobre te usypianie przez tatusia ale się uśmiałam muszę pokazać to mojemu m.
Ariska piękna ta sukienka my też będziemy brać ślub kościelny w tym roku, ale bardzo skromny, bo mamy tylko cywilny.
Klaudus dokładnie u nas jest podobnie jest rytm i tylko wystarczy go zburzyć już mam marudne dziecko na drugi dzień, i właśnie jutro nas taki czeka, bo jedziemy w gości i też mamy męski wieczorny czas.
Claudia dziewczyny mają racje ułożycie sobie swój harmonogram i będzie tylko lepiej, u nas też było ciężko ile razy ryczałam że sobie z niczym nie radze i nie jestem dobrą matką, chociaż miałam pomoc mojej mamy, a teraz jestem już tylko z mężem i większość czasu spędzam sama, bo mąż w pracy i jestem zdziwiona że jest ok. chociaż powinnam mieć gorzej bo w Polsce miałam mamę która bardzo mi pomagała.
Kate ja w ogóle nie dawałam kropelek tylko będąc w Polsce piłam rumianek teraz już jem prawie wszystko i nie ma problemów z brzuszkiem, a co do ulewania to zdecydowanie mniej i nie jest przebierany co chwile i już spokojnie chodzi w jednych ciuszkach cały dzień, bo na początku był to koszmar.

Madzia6485 wszystkiego najlepszego dla Mikołajka skończył dzisiaj dwa miesiące.
images

Ostatnia edycja:
reklama
AsiuK - trzymam kciuki za zdrówko Natalki. Klaudoos super że śpi od 14 do 16 w południe to możesz naładować akumulatory. Moja robi sobie właśnie od 15 do 19 czas jedzenia, sikania, zabawy i marudzenia i czasem mnie wymęczy okropnie.
Pytanie do mamuś, których maluszki mają już prawie 3 miesiące. Zauważyłyście poprawę z pracą jelit i czy dajecie jeszcze jakieś kropelki, koperek itp. I jak z ulewaniem. Bo ja zauważyłam, że nie ulewa jej się od tygodnia, śpi ładnie od tygodnia, nie płacze przy bąkach od tygodnia. Czy to możliwe że kryzys jelitowy się skończył i już się ukształtowały. Czy już mogę jeść wszystko :biggrin2: Jeszcze daję espumisan ale już tylko kilka kropelek.

U nas ulewania dlaej sa ale mniejsze, mysle jednak ze to zasluga mleka a nie ze wyrasta z tego...ale faktycznie ulewa mniej a czasem sie zdarzy ze wcale nie uleje....caly czas mu podaje ten debridad,bobotic i dicoflor i jest lepeij ale nie odstawialam tego wiec nie wiem czy jest lepiej bo mu to wszytsko podaje czy dlatego bo mijaja mu 3 miesiace i uklad pokarmowy jest bardziej dojrzaly. Debridad mi sie konczy wiec zrobie przerwe ze dwa dni i zobacze jak zareaguje....a od kiedy mu podaje dicoflor to unormowlay sie kupki...robi jedna dziennie czasem co drugi dzien ale bez placzu i bolu brzuszka:-)

Do góry