reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

malutk_a ale sie usmialam:-) dobre:D slodki dzieciaczek...i to wlasnie jest potrzeba bliskosci:-)

AsiaK doczytalam...to troche tych podejrzen jest...mam nadzieje ze szybko ustala przyczyne i bedzie dobrze:-)

Ostatnia edycja:
reklama
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Malutka ale sie usmialam!!!!!!
dzieki kochana!

aniwar--
my tez mamy nadzieje, ze sie wszytko wyjasni i nie diabel taki straszny.
bardziej, mnie przerazaja bioderka... bede musiala wiazac dziecko, szeleczki bede mogla tylko sciagac do kapieli ja nie mam pojecia jak to bedzie wygladalo podczas przebierania pielusi...
i jak to pogodzic z ew. rehabilitacja jesli stwierdza napiecie miesniowe krzyzowe.
jak na dwa dni to troche dla mnie za duzo - jestem tym troche przybita.. iloscia lekarstw, czestotliwoascia podawania... nie wiem jak ja to wszystk ogarne:)

Ostatnia edycja:
AsiaK. oby skonczylo sie na podejrzeniach. Dobrze że trafilas do konkretnego pediatry, ktory sie tym wszystkim zajmie. A ten lekarz to u Ciebie w Ostrowie czy tez do wrocka z mala jezdzisz?

gogi -- znalazlam w Ostrowie, powiem szczerze, ze zaden lekarz nie przeprowadzil ze mna tak szczegolowego wywiadu lekarskiego. pytania nie dot. tylko Natalki ale musialam opowiedzic o pierwszej ciazy i dolegliwosciach Majeczki i zaluje, ze wczesniej nie trafilam do tej kobietki.
za tydz, chce zabrac Majeczke ze soba bo chetnie by sobie na nia popatrzyla.:)
naprawde polecam!
na namiary do jakies kobietki we wroclawiu tez mam:) ale nigdy tam u niej nie bylismy, zbieralam namiary na lekarzy wartych uwagi gdyby sie okazalo po porodzie, ze Natalki nerki nie funkcjonuja tak jak powinny.

Blondi- podziwiam ja nawet obiadu czasem nie mam jak zrobić, wszystko w biegu

Oj Kochana ja też czasem nie mam jak obiadu zrobić, ale dziś wzięłam się w garść wstałam o 8:00, szybkie ogarnięcie siebie, gotowanie obiadku, spacer i jak mąż pojechał do pracy, uśpiłam małego i wzięłam się za okna, przebudził się i marudził więc go przebrałam i wzięłam ze sobą, obserwował mnie wiec nie marudził, ale jak stawał się marudny dawałam mu pierś i znów dalej robiłam...
wiecie jakoś musimy sobie radzić, czasem przesiedze na forum z 3h, bo wiadomo tematów bardzo wiele, do tego jeszcze dużo piszecie...a tak za 3h to jestem w stanie bardzo duzo zrobić;)

Buziaki dla Was, wykąpałam się i zmykam spać;)

aniwar - ja ślub mam doopiero w lany poniedziałek:) a wcześniej pokazywałam wzór kiecki i wiązanki. Dziecko ma mieć ciepły kark ,a nie wilgotny bo wilgotny znaczy spocony. I nie daj boże by go przewiało i choroba gotowa.

AsiaK - welonu nie będzie bo nie za bardzo jak już mały bajtel jest:p będzie ozdoba we włosy i kilka różyczek a włosy pokręcone i cześciowo podpięte ale chce rozpuszczone :) rękawiczki mam takie do łokcia na palec jeden raczej bardziej do ozdoby niż praktycznie. No i bolerko białe gdyby miało być chłodno choć mam nadzieję że pogoda dopisze biżuterie mam taką DZIEŃ KOBIET.KOMPLET BIŻUTERII+DODATKOWA PARA (1497325568) - Aukcje internetowe Allegro malutkie kuleczki z kamykiem w środku ;) sukienka będzie zdobiona w pasie i przy dekolcie to nie chciałam nic okazałego :)

claudia - przecież nie pisałam nic o skrajnej sytuacji że sikać nie możesz, powiedziałam tylko że mozesz podarować sobie sprzątanie na parę dni albo robić po łepkach bo ty cytuje "nie będę w brudzie tylko dlatego że mam dziecko". A co do spania to każda z nas przeżyła nie jedną nieprzespaną noc w swoim życiu. Ja też przez pierwsze dwa miesiące życia Miśki wstawałam co 3 godziny. I jeszcze jedno to jest tylko twoje dziecko czy twojego męża też? on się zajmuje a ty wtedy robisz wszystko to czego jeszcze nie zdążyłaś

ariska no wlasnie tak mi sie wydawalo ze ty jeszcze przed slubem...ale zdjecia sukienki chyba tez przegapilam:-(
A no wlasnie wiem ze karczek nie powinien byc wiglotny...wczoraj chyba chwilke byl wilgotny ale jak sparwdzialm drugi raz to juz byl cieply...ehhh te ubieranie to nie taka prosta sprawa;-)
AsiaK dobrze ze ta lekarka konkretna a dobry lrkarz to pol sukcesu:-)

A tak w ogóle to Dzień Dobry:-)
My na nogach od 5.30...Bartus nakarmiony przewiniety bo sesji z karuzlea i teraz lezay w lezaczku...pewnie zaraz zacznie marudzic i utnie sobie 30 minut drzemki;-)

U nas dzis deszcz ale nie ma wiatru i jest cieplo...zobaczymy jak wyjdzie ze spacerkiem.
Wczoraj bylismy 2,5 h i potem Bartus byl dosyc marudny mysliscie ze to mozliwe ze za dlugi spacer mu zrobilam?? tylko ze podczas spaceru caly czas spal wiec powinien byc chyba pogodny i wypoczety a On w domku zaczal mi marudzic:-(

Ostatnia edycja:
Witam Prima Aprilisowo:-D

Nocka spokojna za nami, pogoda szaro-bura ale już jest 12 stopni na termometrze więc jeśli nie będzie padać to spacerek na pewno zaliczymy.

AsiaK - faktycznie Wam się tego nazbierało, mam nadzieję że jednak wszystkie badania wyjdą dobrze.

Miłego dzionka

reklama
claudia- dokladnie tak jak pisze aniwar- ja sniadania nawet nie jadlam bo kiedy? jak non stop cyc. siku robilam w nocy i okolo 15/16 i przed spaniem. plakac mi sie chcialo ze z niczym sie nie wyrabiam, mialam nawet wyrzuty sumienia ze laptopa nie moglam odpalic i wrzucic fotek by pochewalic sie swiatu moim szczesciem. ale w koncu... zaczelo wracac zycie normalne tzn. juz nie jestem tylko wokol Szymka a Szymka "podpielam" pod moj rytm dnia. i jest super.
wstaje po 7.
do ok 9 zabawy na macie, karuzelka itp. pada:) lula godzinke
ok 10 butla i zabwy
ok 12 spacerek
ok 13 butla i zabawy lub gotujemy
ok 14 drzemka czasem do 16/17
ok 17 butla lub cyc i zabawy do czasu kapieli
19 kapiel
po 19 butla i do 21 staramy sie by to byl czas męski ja w tym czasie robie guam/kąpiel/pazury/bb/etc
ok 21 butla i wyciszamy mlodego do snu.

mi ten rytm odpowiada, szymkowi tez wiadomo czasem gdzies jedziemy/idziemy i zaburzam jego rytm i wtedy jest placzliwy nerwowy bo.. nadzwyczajnie ma zaburzone poczucie bezpieczenstwa. ale w aucie i tak kima..gorzej jak idziemy do nowego miejsca np.. do moich rodzicow tam nie zasnie a placze .

ja ide sie tegowac i potem idziemy do znajomych na 4pietro:)

Ostatnia edycja:
Do góry