reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

cześć dziewczyny :)
ja dopiero po śniadanku, bo wczoraj goście posiedzieli do 2, zanim posprzątaliśmy była 3 :( ale w sumie było miło. Wczesniej się strasznie denerwowałam, bo oczywiście Natalka nie chciała spać i zupełnie nie miałam jak przygotować tego wszystkiego, tylko kursowałam co minutę między pokojem a kuchnią. Dobrze, że mój chrześniak mi pomógł, bo zostałabym w lesie. Ludzi była chmara, na początku oczywiście sporo zamieszania przy Natce, potem w pokoju obok dość głośno, więc nie było mowy o spaniu. Usnęła dopiero ok. północy, ale za to spała do 6:30! Potem jedzonko i dalej spanie! Wstałyśmy chyba po 10 :)
Teraz zostaną nam raczej pojedyncze odwiedziny różnych znajomych, ale to już na luziku.

Faktycznie pogoda przecudna, może też się wybierzemy na nasz pierwszy spacerek!? Mam trochę stracha (głupie, co?). Nawet wózka jeszcze nie prowadziłam :D

Claudia - miłej wizyty życzę :)
zielona - u nas też były 2 pudełka. Wcześniej dostałam kilka reklamówek i choć były na tą samą okazję, to gadżety były w środku różne.

reklama
Cześć dziewczyny. Muszę się Wam trochę pożalić. Ostatnio siedzę z Dominikiem samiutka całe dnie. Mąż jak wyjdzie do pracy przed południem to wraca dopiero wieczorem, moi rodzice się przeziębili więc też nas nie odwiedzają i tak siedzę sama jak palec z dzieckiem przy cycu albo śpiącym, zadowolonym z życia lub marudnym, uśmiechniętym albo drącym się wniebogłosy. Dobrze, żę wczoraj już się trochę ociepliło to mogłam wreszcie wyjść na godzinkę na spacer. Czasem trochę mi smutno tak siedzieć samej. Jakby chociaż zrobiła się wiosna i mogłabym wyjść z Dominikiem gdzieś dalej na miasto...
Dziś miałam nadzieję na dzień spędzony z mężem a okazuje się, że nic z tego bo brat go poprosił żeby z nim pojechał zobaczyć motor który chce kupić. Więc jak wyjedzie po obiedzie to też pewnie wróci dopiero wieczorem. No cóż jakoś muszę to przetrzymać :(.

Dziewczyny własnie sobie czytam a mała u mnie na kolanach śpiocha bo włączyłam jej te szumy heheh.
Jumabe nie smuć się, a co ja mam powiedzieć jak siedze w domu z dwójka dzieci i tez nigdzie nie mogę wyjść.
Ostatnio odwiedziłam komis dziecięcy i wypatrzyłam fajny wóżek dla dzieci rok po roku tylko, że juz dla siedzących wiec musze poczekać do lata. Z przodu siedzi młodsze, a z tyłu starszak albo sobie stoi, albo siedzi na takim krzesełku jak sie zmęczy. zaraz zajrze na all czy takie są i wkleję linka dla zainteresowanych.
http://www.onestepahead.com/catalog...=6793&parentCategoryId=85184&categoryId=85219
Babka w komisie chciała za niego 450zł, a tutaj widzę, że nowy mozna kupić za 405zł tylko ciekawe ile przesyłka.

Ostatnia edycja:
samantaa - posprzątałam, tzn. tylko zniosłam wszystko do kuchni i jedzenie zabezpieczyłam, naczynia ułożyłam w stosy :D
Prawdziwe sprzątanie jeszcze czeka, bo nie mam weny zupełnie. Ale co się odwlecze...

jumabe, zielona - a ja bym wolała zostać sama z Natalką, niż jeszcze z mamą się użerać :(

to zalezy czasem 30min a cxzasem 3h.. te lezaczki sa bezpieczniejsze na kregoslup niz foteliki samochodowe bo dzieci leza prawie plasko.. zalezy jeszcze jaki lezaczek ale chyba sa wszystkie podobne do siebie..
moj teraz polubil lozeczko i karuzelke.. wczesniej akceptowal tylko kolyske i karuzelke w kolysce.. coraz czesciej lezy na macie i w lezaczku..

smoczek? moze pociumka raz w tyg przez 10min max.. przy cycu tez nie wisi no i rzadziej je.. juz nie prosi sie o cyca.

dziewczyny a jak ukladacie dzeciczka w tym foteliko-bujaczku?? my mamy teb fisher price (chyba wiekszisc tutaj ma taki) i ustawiam go na najnizszy poziom i jak kldae bartusia do dupke ma na tej jakb kopercie co sa pasy te biale. To dobrze go ukldam??

Dziewczyny własnie sobie czytam a mała u mnie na kolanach śpiocha bo włączyłam jej te szumy heheh.
.

he he ja tak samo..czytam a maluszek slucha szumow i sipocha u mnie na drugiej rece;-)
super te szumy:-)

Wiecie co mam tez problem.....16 lutego bylismy na szczepieniu,zdecydowalismy sie na 5w1 i rotawirusa.Lekarka powiedziala zeby tego dnia zaszczepic go na wzwb i rota a ta 5 w 1 za 4 tyg. zeb jednego dnia nie byl tyle kluty. Noi jestsmy zapisano na 18 marca na ta 5 w 1. Tylko ze Bartus bedzie mail wtedy 2,5 miesiaca czyli bedzie mu lecial 3 miesiac noi sie martwie czy to nie za pozno a to bedzie pierwsza dawka tej 5w1.
JA Wy sądzicie??

Ostatnia edycja:
aniwar mysle ze lekarz wie co robi

jumbe- ja tez czesto całe dnie sama... i marze juz o wiosnie

zielona-- ja planuje zakup wózka rok po roku nowe na allegro są juz od 500zł mysle o graco WOZEK PODWOJNY GRACO STADIUM DUO GWAR PL PROMOCJA (1464034410) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

lodowisko całkiem niezle jak na pierwszy raz. Tomek sie troche bał.. ale zakomunikował ze za tydzien przyjedzie.. ja uciekam bo Kubusiek jęczy miłej niedzielki

ps: malutk_a -- nie zaduzo was w tym łóżku

dobrze ukladasz:) moj "chodzi" w bujacxxczku wiec czesto sie zsuwa.
jestem zalamana chrzcinami.. miala przyjechac tylko chrzestna i tesciowie a przyjezdza cala rodzina mojego czyli rodzice, siostra-chrzesytnsa, brat, brat z dziewczyna.. nie wiem gdzie ich pomieszcze w mieszkaniu.. nie wiem nawetczy zdolam sie wymalowac bo jak kazdy zajmie lazienke to bedzie masakra.. juz mam nerwa;/

Witam Was dziewuszki

W miarę się wyspałam
na 12 idę do Miśka, ciekawe czy zdążę na karmienie
Bo jak się jest chwilę po 12 to dzieci już są często nakarmione a ja potem myślę co z tym mlekiem z cycochów zrobić, a jest go coraz więcej

Bolał mnie brzuch wczoraj , macie też tak?
ból jak na okres kurczę, ale na razie nic.....

muszę się w podpaski zaopatrzyć

A jak Wasze szkraby reagują na karuzelkę??
mój się aż czasem trzęsie jak ją widzi :-)
oj takie bole mam czesto ale wizyte po porodowa zalicze dopiero 3.03. okresu nie dostalam a boli czesto i dlugo.
karuzela - robi furrore ale najlepsze sa raczki mamusi, ktore znakomicie sprawdzaja sie jako srodek transportu po mieszkaniu. Buziaczki dla Michasia!

cześć dziewczyny :)
ja dopiero po śniadanku, bo wczoraj goście posiedzieli do 2, zanim posprzątaliśmy była 3 :( ale w sumie było miło. Wczesniej się strasznie denerwowałam, bo oczywiście Natalka nie chciała spać i zupełnie nie miałam jak przygotować tego wszystkiego, tylko kursowałam co minutę między pokojem a kuchnią. Dobrze, że mój chrześniak mi pomógł, bo zostałabym w lesie. Ludzi była chmara, na początku oczywiście sporo zamieszania przy Natce, potem w pokoju obok dość głośno, więc nie było mowy o spaniu. Usnęła dopiero ok. północy, ale za to spała do 6:30! Potem jedzonko i dalej spanie! Wstałyśmy chyba po 10 :)
Teraz zostaną nam raczej pojedyncze odwiedziny różnych znajomych, ale to już na luziku.

Faktycznie pogoda przecudna, może też się wybierzemy na nasz pierwszy spacerek!? Mam trochę stracha (głupie, co?). Nawet wózka jeszcze nie prowadziłam :D

Claudia - miłej wizyty życzę :)
zielona - u nas też były 2 pudełka. Wcześniej dostałam kilka reklamówek i choć były na tą samą okazję, to gadżety były w środku różne.
gratulacje - wiem jak to trudno jest sie przygotowac do takiej wizyty gosci - przerabialam to dwa razy:eek: i czeka mnie jeszcze jeden rzut:eek:
pierwsze spacerki sa bardzo ekscytujace ale jeszcze bardziej nabieraja na znaczeniu jak dzidzia juz siedzi i interesuja ja wszystko dookola:-)
jak poszlam na pierwszy spacer w zyciu to tak mocno trzymalam wozek, ze popowrocie do domu bolaly mnie ramiona i barki:-D

reklama
hej dziewczyny!
moja cora dzisiaj pierwszy raz przespala 6 godzin bez zadnej pobudki :) mam nadzieje ze juz jej to wejdzie w nawyk i bedzie coraz lepiej spala w nocy. Idziemy na krotki spacerek. Milej niedzieli!
Klaudos nie stresuj sie na zapas.. z drugiej strony rodzinka mogla troche pomyslec-przeciez malutkie dziecko jest w domu a tu taki zlot..

Do góry