reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

zielona - ja dostałam trzy pudła, w jednym były maszynki dla taty, wiem też że pampersy byly, chusteczki nawilżane próbka, woda mineralna , herbatki różne, smoczek z aventu, sudocrem, a reszty to już nie pamiętam:(

Maciej zasnąl odniosłam go do łóżka, a sama znikam do wanny i spać:) ostatnia nocka samotna jutro mąż już na noc nie idzie ale za to w pon na rano:)
DobranoC

Ostatnia edycja:
reklama
zielona - alez przezycie - mam nadz. ze sie nie powtorzy - dzieci sa czasem nieprzewidywalne... niech no tatus sie czasem ruszy i zainteresuje co jego pociechy robia.

ribi - zaopatrze sie w taki smoczek,

claudia - czekamy na inf.

ariska - to ci sie lekarka trafila...

Maciusiu daj czasem Mamusi odsapnac:)

...nudna ta sobota a tak naprawde to myslalam,ze to niedziela i mezusiowi juz zaczelam kanapeczki na pon.do pracy szykowac:)

ooo NAtalka konczy 2 m=ce - ups!

Witam.

U nas smok jest od trzeciego dnia życia, na początku miałam kupiony z NUKa (bo na takim wychowała się moja córa) niestety Mikiemu on nie pasował i drugi kupiłam AVENTa i z tym jest o wiele lepiej, ale też jak mu coś nie pasuje to nawet ten smoczek nie pomaga.
Kochane u nas nigdy nie było wiszenia na cycu tak jak u Was, maksymalny czas z cycem w buzi to pół godziny i sam wypuszcza. Co prawda w dzień je co godzinę lub półtorej ale w nocy co trzy - cztery godziny a karmienie w nocy trwa zazwyczaj 15 minut i mu wystarcza.
Pudełka dostałam dwa - niebieskie i różowe - ale w żadnym nie było smoka :(

W środę mamy iść do przychodni, żeby się zmierzyć i zważyć i już nie mogę się doczekać ile ta moja kluseczka waży :)

Dziewczyny właśnie dalej urządzam pokoik maciusia, dziśkupiliśmy tą lampę z Ikei (gwiazdka) i na ścianę chcę jeszcze kupić takie cos będzie super pamiątka:)

RAMKI Z GLINKĄ - zrób odcisk stopki i rączki (1468650019) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

a jeszcze znalazłam takie pudełko....i chyba tez kupię bo będzie na pamiątki maluszka:)
PUDEŁKO WSPOMNIEŃ Odcisk Stopy Dłoni na CHRZEST (1466193656) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ribi te ramki są super ale można jeszcze znaleźć na allegro takie jak ty pokazałaś tylko że na ramce napiszą Ci imię synka i datę urodzenia - może widziałaś.

A ja myślałam o czymś takim, strasznie mi się to podoba (chociaż powiem że cena trochę wysoka)

Ramka 3kolory odlew 3D nóżki i rączki, BABY ART (1463124590) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

a tu jest coś innego ale też mi się podoba no i cena trochę niższa ;)

KULA 3d Zachowaj Wspomnienia ODLEW DLONI STOPY 085 (1437742724) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Klaudos a ile czasu Twoj synek spedza w lezaczku? bo moja corcia uwielbia w nim lezec- woli nawet bardziej niz na rekach ;) i czasami sie zastanawiam czy moze te kilka godzin dziennie lezec w lezaczku..
to zalezy czasem 30min a cxzasem 3h.. te lezaczki sa bezpieczniejsze na kregoslup niz foteliki samochodowe bo dzieci leza prawie plasko.. zalezy jeszcze jaki lezaczek ale chyba sa wszystkie podobne do siebie..
moj teraz polubil lozeczko i karuzelke.. wczesniej akceptowal tylko kolyske i karuzelke w kolysce.. coraz czesciej lezy na macie i w lezaczku..

smoczek? moze pociumka raz w tyg przez 10min max.. przy cycu tez nie wisi no i rzadziej je.. juz nie prosi sie o cyca.

jak cudownie się wyspać, chociaż troszkę... :-)
wczoraj poszłam spać chwilkę przed 22.00 a mała obudziłą się dopiero o 2.00 i nawet tak bardzo nie krzyczała że głodna jest. muszę się Wam pochwalić, że po jedzonku było odbicie i powrót do łóżeczka gdzie sama zasneła. Jak dotąd nigdy tak mi się nie udało zrobić bo zawsze sama zasypiałam a ona ze mną w łóżku. A chciałabym by zasypiała u siebie. Jak wcześniej próbowałam to kończyło się płaczem a ja wymiękałam i brałam ją do siebie. Po 4.00 sama musiałam ją obudzić na cycusia bo miałam tak twardego ze musiałam gotrzymać :-) i znów ten sam schemat - jedzonko - odbicie - łóżeczko :-) oby tak dalej!!!

teraz mąż ja zabrał do siebie do łóżka i oboje smacznie sobie spią a ja od rana pranie bo trochę się uzbierało, ogarnę mieszkanie bo po południu mamy gości, mam tylko nadzieję że nie będą siedzieć zadługo

a wszystkim życzę miłej niedzieli

Witam Was dziewuszki

W miarę się wyspałam
na 12 idę do Miśka, ciekawe czy zdążę na karmienie
Bo jak się jest chwilę po 12 to dzieci już są często nakarmione a ja potem myślę co z tym mlekiem z cycochów zrobić, a jest go coraz więcej

Bolał mnie brzuch wczoraj , macie też tak?
ból jak na okres kurczę, ale na razie nic.....

muszę się w podpaski zaopatrzyć

A jak Wasze szkraby reagują na karuzelkę??
mój się aż czasem trzęsie jak ją widzi :-)

brym :-) u nas noc calkiem calkiem mloda dopiero obudzila sie po 2 na karmienie i przysnelo mi sie ale adas nie spal to ja do lozeczka dal.

samanta no to moja podobnie sie budzi tak kolo 2 i pozniej kolo 4 i juz spi na mnie bo w lozeczku nie da rady bo caly czas jojczy bo brzuszek ma twardy a na mnie spis spokojnie pluz zeby bylo nam milo kolo 4v michaska do nas przyszla.

klaudoss ty o tej porze nie spisz??

claudia no to super, ze masz coraz wiecej mleczka :-) oby tak dalej.

my dzis chyba pojedziemy na krotki spacerek bo ladna pogoda. dzisiaj chyba urodzi mojej bratowej siostra synka bo w szpitalu od wczoraj i czeka na kroplowke. termin miala na 15 marca

Jaka piekna pogoda za oknem:) słonko świeci +3st :)
a my wstalismy, mąż odsypia nocke:), najgorsze że w obiad ma wpaść kuzyn męża wiec szybko biore się za obiad zeby wczesniej zrobić:) Maciuś sobie gaworzy w leżaczku to cyc ma wolne :-D
Najgorsze że mąż od poniedziałku zamiast na rano musi na popołudnie do pracy:( wiec pójdzie 2 tyg na popoludnie pod rząd bo najpierw za kogos a potem za siebie:( 2tyg samotnych kąpieli przede mną:()

Znikam robiś obiadek;)
miłej i pogodnej niedzieli dla WAS:-)

Czesc dziewczyny. U Nas nuda ogolem dopadla mnie jaks rutyna Ja chyba naprawde czasami mam momenty depresyjne szczegolnie wieczorami czuje sie zmeczona niewyspana i wtedy same lzy mi leca ...Niech juz przyjdzie wiosna nas tale bo spacery po slonku naprawde mnie rozpromieniaja. A co do karuzeli Moj maly od jakiego czasu naprawde JA polubil ma momenty ze jak go poloze w lozeczku w dzien to lezy i sie na nia patrzy jak sie kreci a jak lezy na przewijaku to zaczepia raczka maskotki i nawet probuje cos do nich mowic. Ale pozytywki uzywam tylko w nocy wykorzystalam Ja do tego zeby maly wiedzial ze jest pora nocna i spania i jak narazie dziala. Tradycyjnie milego dnia wszystkim i zdrowka dla was i waszych dzieciaszkow.

reklama
To miłego spacerku dziewczynki i miłej niedzieli życzę, ja uciekam do swojego smyka bo już tęsknię za nim

Do góry