reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

blondi ja pojechalam do sklepu z dziecięcymi akcesoriami i kupiłam 3 smoczki z różnymi końcówkami i on ciumkał i albo chwycilo albo nie....polecam te kauczukowe bo naprawdę są miękkie....

Mój Maciuś odsypia nockę...albo zbiera siły na następną...śpi tak od 14...za chwilę go obudzę i pomęcze....

Dziewczyny właśnie dalej urządzam pokoik maciusia, dziśkupiliśmy tą lampę z Ikei (gwiazdka) i na ścianę chcę jeszcze kupić takie cos będzie super pamiątka:)

RAMKI Z GLINKĄ - zrób odcisk stopki i rączki (1468650019) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

a jeszcze znalazłam takie pudełko....i chyba tez kupię bo będzie na pamiątki maluszka:)
PUDEŁKO WSPOMNIEŃ Odcisk Stopy Dłoni na CHRZEST (1466193656) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

reklama
miśka dziś o 17 troche marudna była i popłakiwała po cycu i wiedziałam ze spać jej się chce a przyszła lekarka i chciała jej leki na uspokojenie wypisywać!! prawie że wmówiłaby mi nawrót choroby :/ a mała teraz śpi jak betka widać że kobieta chyba dzieci nie ma i taki ktoś jest pediatrą

moniaivoy - a no bez wkładek i bez stanika bo nie lało mi się tak bardzo tylko trochę a najwięcej jak karmiłam to z 2 leciało bardzo to pielucha tamowała :) i miałam fajne sutki a teraz niemalże poodparzane :/

podaje jeszcze raz :) http://chomikuj.pl/sharaque/Uspokajacze+niemowlak*c3*b3w

moja też ma kilka smokusiów ale najbardziej lubi właśnie tak jak u ribi canpola okrągły ale silikonowa końcówka

zielona - ja dostałam różowe pudełko z dzidziusia i niebieskie

Ostatnia edycja:
Witam dziewczęta:-)
Jak dobrze, że moja Ala nie ma zwyczaju tak wisieć na cycu, współczuję Ribi i Blondi. Blondi w Twoim przypadku to jakiś horror, czy Ty masz chwilę dla siebie w ciągu dnia? Spróbuj tak jak Ribi ze smokami, może się uda.

Ala leży w łóżeczku i coś sobie gada, trochę postęka. Wkurza się na tą poduszkę frejki, którą musi nosić, bo jak jej zdejmę i leży bez niej to spokój i cisza. We wtorek idziemy do kontroli bioderek, chyba jest już lekka poprawa, bo sprawdzałam i już jej nie przeskakuje w bioderku tak jak wczesniej. Mam nadzieję, że miesiąc czy dwa i będzie po wszystkim.

Ariska są lekarze i lekarze, nie każdy ma powołanie niestety...

witam sie wieczoową porą
byliśmy dziś na badaniu bioderek i niby wszystko jest dobrze ale mamy stosować szerokie pieluchowannie, muszę poszukać czegoś na ten temat bo nie mam pojęcia o co chodzi :-(
Teraz czekamy na męża i kąpiemy małą ale tak słodko właśnie zasnęla że aż zal mi jej budzi. Biedulka dziś miała ciężką noc bo od 2.00 co godzinę pobudka... masakra jakaś, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej spała.

odnośnie wiszenia na piersi to moja też tak ma, ale nie ma na to reguły bo np rano ssała ją byba 2 godziny a wieczorem niecałe 10 minut więc nie wiem od czego to zależy.

Smoczek tez swojego czasu próbowałam podawać małej ale szybko zrezygnowałam bo po nim przestała dobrze jeść pierś a smoczek uspokajał ja na chwilkę oczywiście jak go odrazu nie wypluła
.............................
Ariska link dobry, mojej małej pomógł w dzień usnąć, chociaż ona była bardzo zmęczona po nocy ale napewno będziemy korzystać z tych szumów :-)

Ostatnia edycja:
Ribi, chodzi o to, ze nasze bąble nie sa stabilne a lezaczki sa w roznych pozycjach i moj np. czasem zgina sie jak "? " zatem ja stabilizuje kregoslup albo tetrowki albo kocyk zwijam w rulonik i klade po boczkach.. teraz juz rzadziej bo mlody ruchliwy i coraz bardziej stabilny.

Klaudos a ile czasu Twoj synek spedza w lezaczku? bo moja corcia uwielbia w nim lezec- woli nawet bardziej niz na rekach ;) i czasami sie zastanawiam czy moze te kilka godzin dziennie lezec w lezaczku..

gogi - no niby tak, ale ja smoka poszukam, z tym ze wieczorem jak on tak długo je to potem 7h śpi bez żadnej pobudki:) wiec w nocy śpie przynajmniej:)

Gosiula - ja trzymam w dzien zazwyczaj w leżaczku wibracje włanczam tylko czasem:)

My już po kąpieli teraz się karmimy do 22ej z dwoma czasem trzema przerwami na beknięcie a potem ja wskocze do wanny i do lóżka żeby regenerować siły na kolejny dzień:)

Witajcie, ja już u ciotki, a ona ma neta na laptopie :szok:

U nas bez zmian na razie, dopiero po badaniach się coś dowiem

zielona no to jednym slowem mialas atrakcje z mlodym, ja tez non stop patrze co michasia robi i pilnuje ja jak jest w poblizu tosi. czesto zwracam jej uwage jak za bardzo ciagnie albo chce podnosci mala i podejrzewam, ze przez to tez sie denerwuje ale mam nadzieje ze z casem zrozumie ze nie wolno. co do pudelek ja tez dostalam 2 (rozowe i niebieskie) za to przy pierwszym porodxie nie dostalam zadnego.

claudia widzisz jaka niespodzianka u cioci na ciebie czekala :-).

u nas narazie bez smoka dajemy rade i oby tak do konca, miska tylko przez 1 m-c doila smoka a pozniej go wypluwala dalej niz widziala. z cycem bywa roznie u nas z reguly czesc dnia wisi na nim a druga przesypia.

reklama
samanta -- dla dziecka na pampersa kładziesz 2 pieluszki terowe lub jedną flanelową musisz zakładać pieluszkę w taki sposób,aby trzymała nóżki dziecka w pozycji "żabki"

ja dla Kubusia smoka dajemy ale tylko wtedy kiedy chciałby cos pocmokac a akurat godzina kąpieli sie zbliza..przewaznie jak nie moge sie nim zajac ..zauwazyłam ze on go sobie pociaga pociaga i wypluwa i juz ma go gdzies albo sie nim bawi.. ciaga puszcza.. prawie mu wypada wpycha sobie rączka i znów ciaga.

chłopaki spia.. ja zaraz lece pod prysznic i do łozka jakos jestem zmeczona.. miłej niedzielki dziewczyny nie wiem czy uda mi się jutro wejsc bo sie wybieramy na łyzwy z Tomkiem.. kask juz kupilismy moze sie uda i wejdze na lód

Do góry