Czesc Dziewczyny:-)
Ja dzis caly dzionek Was podczytywalam ale nie mialam czasu nawet nic napisac.
Przez ta pogode jakas taka snieta caly dzien bylam.
dzionek zlecial nam fajnie..Bartus coraz silniejszy glowke juz coraz wyzej podnosi i dosyc dlugo trzyma uniesiona:-) i obserwuje wszytsko a wcozaj wydaje mi sie ze odpowiedzial usmiechem na moj usmiech..nie wiem czy to mozliwe ale dwa razy wydaje mi sie ze tak zrobil:-)
I wczoraj i dzis spal popludniu prawie dwie godzinki na brzuszku:-)
Kochana to i tak duzo sciagasz....ja tak po godzinie, czasem poltorej od karmienia siagam 30 ml z obu piersi...dzis przez caly dzien sciagnelam 80 ml ale sciagalam na trzy razy. Tylko tak jak pisalam wczesniej sicagam pokarm recznie.
W sumie juz sie pogodzilam z tym ze bede dokarmiac butla..wazne ze mojego pokarmu tez dostanie i staram sie juz nie dolowac ta sytuacja...u mnie dokarmianie bylo od samego poczatku (tzn juz w szpitalu) bo jadl i jadl potem sie wil i plakal ja przystawialam a On dalej plakal i nie mialam juz sily i serca patrzec na to i zaczelam dokarmiac go sztucznym...ale mysle ze jest zle bo cycusia dostaje i tak wiecej razy niz butle wiec zawsze sobie cos tam wycisnie z niego.
A TY tez od poczatku podajesz butle??
U nas odpadl w 9 dobie...ale jak u Was jest suchy to ok...odpadnie pewnie na dniach..
no wlasnie najgorzej patrzec jak dzidzia placze, szarpie te piersi i widac ze tam juz nic nie ma o ono glodne.:-(
fajnie ze juz jestes
Bartus tez pokasłuje i kicha czasem ale lekarka osluchala go i powiedziala ze nic sie nie dzieje...a pokasluje bo sobie cos tam oczyszcza w te sposob
Ja dzis caly dzionek Was podczytywalam ale nie mialam czasu nawet nic napisac.
Przez ta pogode jakas taka snieta caly dzien bylam.
dzionek zlecial nam fajnie..Bartus coraz silniejszy glowke juz coraz wyzej podnosi i dosyc dlugo trzyma uniesiona:-) i obserwuje wszytsko a wcozaj wydaje mi sie ze odpowiedzial usmiechem na moj usmiech..nie wiem czy to mozliwe ale dwa razy wydaje mi sie ze tak zrobil:-)
I wczoraj i dzis spal popludniu prawie dwie godzinki na brzuszku:-)
aniwar - nie dokarmiam o stalych porach butla choc bym chciala. dzisiaj np dostal butle o 10 a ja sciagnelam pokarm i dalam mu moje mleczko o 13. o 15 dostal cyce oby dwa ale bylo mu za malo wiec go dopoilam glukoza. teraz spiocha mi na rekach i miedzy 17 a 18 dam mu butle. pozniej sprobuje znow cyce a w nocy butla i tak w kolko. ale jak mu nad ranem znow cyce nie starcza to zapewne tez podam butle... a tak bym chciala karmic cycusiami:/
dzisiaj sciagnelam swoj pokarm aby sprawdzic ile mam mleczka... dodam ze piersi mialy odpoczynek od 4 godzin i co.... z jednej sciagnelam 50 ml a z drugiej 40 ml:/ i jak maly ma sie najadac:-( macie jakies rady co robic aby cycusie wystarczaly?? tak bardzo chce karmic piersia...
Kochana to i tak duzo sciagasz....ja tak po godzinie, czasem poltorej od karmienia siagam 30 ml z obu piersi...dzis przez caly dzien sciagnelam 80 ml ale sciagalam na trzy razy. Tylko tak jak pisalam wczesniej sicagam pokarm recznie.
W sumie juz sie pogodzilam z tym ze bede dokarmiac butla..wazne ze mojego pokarmu tez dostanie i staram sie juz nie dolowac ta sytuacja...u mnie dokarmianie bylo od samego poczatku (tzn juz w szpitalu) bo jadl i jadl potem sie wil i plakal ja przystawialam a On dalej plakal i nie mialam juz sily i serca patrzec na to i zaczelam dokarmiac go sztucznym...ale mysle ze jest zle bo cycusia dostaje i tak wiecej razy niz butle wiec zawsze sobie cos tam wycisnie z niego.
A TY tez od poczatku podajesz butle??
Spoko, a śpiworek czy kocyk. Bo my zamówiliśmy dziś śpiworek taki BECIKI ŚPIWORKI ŚPIWORY DO WÓZKA OCIEPLANE POLAREM (1435696326) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
więc myślę że jak dam kombinezon i śpiworek to będzie ok. Ale mam cykora przed pierwszym spacerem (pomimo że to za kilka dni) oraz przed obcinaniem paznokci jutro.
Dziewczyny ile czekałyście na odpadnięcie kikuta. Bo mi dziś mija 14 dni i nadal jest. Suchy ale mam wrażenie że wklęsły się zrobił/ Położna mówi że jak nie śmierdzi to jest ok. Ale mógłby już odpaść.
U nas odpadl w 9 dobie...ale jak u Was jest suchy to ok...odpadnie pewnie na dniach..
Moncia jesli chcialabys karmic tylko piersia i nie podawac butli to musisz przystawiac , przystawiac i jeszcze raz przystawiac synka do piersi jak najczesciej. I podawanie butli w tej sytuacji nie pomaga... Wiem, ze jesli synek sie nie najada to jest ciezka sytuacja, ale przede wszystkim przystawianie moze pobudzic laktacje.
A jesli chodzi o sciaganie mleka laktatorem to sie nie sugeruj iloscia jaka sciagasz, dziecko ZAWSZE "wycisnie" z cycusia wiecej niz laktator. a jeszcze zalezy jaki laktator masz, jesli reczny to juz w ogole mozna czasem niewiele sciagnac.
Moja corcia je czasem co 1,5 godz , co dwie, rzadko co 3, w nocy sie zdarzy ze jak zje kolo 2 to pozniej kolo 5, a tak to ja czesto przystawiam i tez czasem moglabym poyslec ze mam malo mleka, ale okazuje sie ze przybiera bardzo ladnie.
A jak przybiera Szymcio? Bo jesli dobrze przybieral na piersi tzn ze sie najadal.
no wlasnie najgorzej patrzec jak dzidzia placze, szarpie te piersi i widac ze tam juz nic nie ma o ono glodne.:-(
hello my juz w domu jak sie ogarne to napisze co i jak. misia narazie zachwycona antosia :-) zobaczymy co bedzoe dalej.
powiem tylko, ze bylo ciezko duzo ciezej niz przy misce. mam wrazenie ze porod miski to spacerek a antosi to maraton i to pod gore.
fajnie ze juz jestes
Malta - tez myslałam ze to standard
Mój Maciuś pokasłuje nie wiem czy wizyty mu nie umówić, czy poczekać kilka dni i poobserwować....
Bartus tez pokasłuje i kicha czasem ale lekarka osluchala go i powiedziala ze nic sie nie dzieje...a pokasluje bo sobie cos tam oczyszcza w te sposob