reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

aniwar - w szpitalu tylko kilka razy dawalam butle ale tylko na poczatku... z czasem mialam mleko strasznie geste i zolte, a teraz lekko mleczne wrecz przezroczyste:/ maly dostal butle dzisiaj o 7 rano, o 10 dostal mleko sciagniete z cycow, i teraz jak sie obudzi to przystawie do cycow... zobaczymy czy sie naje...

dzieki dziewczynki za rady... problem jest taki ze jak nie daje mu butli to wrzeszczy w nieboglosy i ssie piastki (pomimo oproznienia 2 cycow)... dlatego go dokarmiam. Ostatnio jak bylismy u pediatry to ladnie przybral na wadze ale wtedy moje mleko bylo zolte i geste...a teraz jakies mizerne:-(

Moja mała czasem jak ma głoda to potrafi jeść jednego z 20 minut drugiego 20 minut i potem po chwili znów 20 minut i dopiero zasypia. Czasem to męczące ale mój grubasek lubi po prostu jeść :-)

reklama
Hej i ja sie witam sobotnio:)

Moja Ala spi własnie w chuscie, wiec moge troche Was poczytac. Ale z reguły, co chce zasiaść do kompa, to sie budzi, albo sie karmimy...A moja Alunia jest bardzo absorbująca, teraz widze, ze miedzy 10 a 12 , to nie spi i lubi tak co pół godziny być przy piesi, sama sie tego domaga. Potem jak sie uda idziemy na spacer, albo jest w chuscie, a ja staram sie cos ogarnąć w mieszkaniu...I tak czas leci dzien za dniem:) Poza tym to jest nocny marek, nie spi od 20 do 23 czasem i znowu wisi mi przy cycku...potem spi z nami do 10.00 z przerwami na karmienie sredno 3 razy do tej 10 sie budzi...wiec nie jest żle...

Kate u mnie jest podobnie Ala też tak potrafi jesc z 20 min...

My jeszcze chrzcin nie mamy zaplanowanych, myslelismy o swietach wielkanocnych, ale okazało sie, ze potencjalna matka chrzestna wyjeżdza w tym czasie za granice, wiec raczej musimy pomyślec albo o marcu, albo o pozniejszym terminie.

hej ,
u nas dzis pogoda piekna.. słonko w okno zaglada:( a my w domku :(
blondi- mozesz jeszcze kupic OLBAs.. do inhalacji i kropelke dac na ubranko.. albo wacik.. i podawac do wąchania.. u nas ładnie pomaga na katar, wode morską mozesz kupic w aptece.( tylko powiedz by Pani Ci dała taką co mało leci przy aplikowaniu )moja lekarka jeszcze pozwoliła stosowac nasivil soft ale tylko przez 4-5 dni :)

my czekamy na tatuska.. a ja czekam az Kuba zasni to sobie pomaluje paznokcie
pozdrawiam i miłego weekednu .. niewiem kiedy wejde

malutka-- witaj :)

Moja mała czasem jak ma głoda to potrafi jeść jednego z 20 minut drugiego 20 minut i potem po chwili znów 20 minut i dopiero zasypia. Czasem to męczące ale mój grubasek lubi po prostu jeść :-)
mój nawet 30 min może być przy cycu, potem odbeknie i dalej je z 30 min:)

więc kupie morską wodę zobaczymy:)

Maciuś mi wisi na piersi od 10 tej z małymi przerwami do teraz:)

monciaa - odnośnie jakości pokarmu to mi na początku leci taki przezroczysty ale po kilku minutach karmienia mam już biały, a po następnych minutach mam już zółty gęsty taki:)
A jak karmię go dłużej niż 30 min to jak sprawdzam czy mu coś leci to jednoczesnie leci z jednego kanaliku przezroczyste z drugiego białe a z trzeciego zołte, takie sprytne te piersi:)

witam,
widzę że kolejne mamusie wracają do domku :-)
u nas dzis noc ciężka...co 2 godziny pobudna na cyca, po której mała nie chciała spać tylko dalej by jadła. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie to że moje piersi nie dają rady. Nadal strasznie bolą, szczególnie lewa, ale po 2 dniach ściągania i podawania butli stwierdziłam ze muszę się przemęczyć bo Zośka zabardzo przyzwyczaja się do niej i z drugiego cyca possie chwilkę i dalej krzyczy.

Teraz sobie smacznie śpi - nadrabia zaległości z nocy a obok niej pewnie tatuś bo coś go straciłam z pola widzenia :-)
aa ja mam lenia, nic mi sie nie chce, musiałąbym coś do jedzonka zrobić ale nawet nie mam żadnej koncepcji...może któraś z Was ma jakis pomysł?

Witam się i ja. Od rana non stop coś robię Maciej teraz śpi ale też wisiał na cycu...
Rano się obudziłam i mój synek chyba ma katarek tzn. rano miał i nawet raz kaszlną a teraz to trudno powiedzieć czy ma...blondi Twój Maciej ma taki bardzo bardzo ten katar?

reklama
Do góry