reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

aniwar - nie dokarmiam o stalych porach butla choc bym chciala. dzisiaj np dostal butle o 10 a ja sciagnelam pokarm i dalam mu moje mleczko o 13. o 15 dostal cyce oby dwa ale bylo mu za malo wiec go dopoilam glukoza. teraz spiocha mi na rekach i miedzy 17 a 18 dam mu butle. pozniej sprobuje znow cyce a w nocy butla i tak w kolko. ale jak mu nad ranem znow cyce nie starcza to zapewne tez podam butle... a tak bym chciala karmic cycusiami:/

dzisiaj sciagnelam swoj pokarm aby sprawdzic ile mam mleczka... dodam ze piersi mialy odpoczynek od 4 godzin i co.... z jednej sciagnelam 50 ml a z drugiej 40 ml:/ i jak maly ma sie najadac:-( macie jakies rady co robic aby cycusie wystarczaly?? tak bardzo chce karmic piersia...

Ja przez pierwsze dni myślałam że też mam mało pokarmu bo mała potrafiła jeść dwie godziny z każdego cyca po kolei i tak całe dnie. Ale zaczęłam pić dużo herbatek laktacyjnych, melisy i rumianku i zaczeło lecieć. Teraz to aż mam wrażenie że za mocno. A moja mała jak jest głodna to tak łapczywie ssie że dziś aż mi się zakrztusiła.

reklama
ja tez na spacer zakladam kombinezon tylko na body inp. spodnie

Spoko, a śpiworek czy kocyk. Bo my zamówiliśmy dziś śpiworek taki BECIKI ŚPIWORKI ŚPIWORY DO WÓZKA OCIEPLANE POLAREM (1435696326) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
więc myślę że jak dam kombinezon i śpiworek to będzie ok. Ale mam cykora przed pierwszym spacerem (pomimo że to za kilka dni) oraz przed obcinaniem paznokci jutro.
Dziewczyny ile czekałyście na odpadnięcie kikuta. Bo mi dziś mija 14 dni i nadal jest. Suchy ale mam wrażenie że wklęsły się zrobił/ Położna mówi że jak nie śmierdzi to jest ok. Ale mógłby już odpaść.

To może faktycznie za bardzo go przykrywam bo jak sam śpi to się nie poci.

My planujemy chrzest na 6 marca,boję się czy mały wytrzyma bo msza jest niestety długa...od razu widac ze ksiądz dzieci nie ma ;-)

Ostatnia edycja:
zaraz wpadnie mój szwagier a wiec powli kończę karmić małego i się ubieram :)

klaudoos - śliczny kompecik :) może odkupie na chrzciny :) chociaż ja już mam bo dostałam od znajomej:)

To może faktycznie za bardzo go przykrywam bo jak sam śpi to się nie poci.

Sprawdzaj po karku. Jak jest ciepły a nie spocony to jest ok. Ja mam w pokoju 23 stopnie na termometrze ale odczuwalna temperatura raczej mniejsza. Moja mała śpi w kaftaniku i śpiochach oraz w rożku i nie ma potówek. A jak spała przez kilka dni ze mną to miała bo za bardzo ją okrywałam.

aniwar - nie dokarmiam o stalych porach butla choc bym chciala. dzisiaj np dostal butle o 10 a ja sciagnelam pokarm i dalam mu moje mleczko o 13. o 15 dostal cyce oby dwa ale bylo mu za malo wiec go dopoilam glukoza. teraz spiocha mi na rekach i miedzy 17 a 18 dam mu butle. pozniej sprobuje znow cyce a w nocy butla i tak w kolko. ale jak mu nad ranem znow cyce nie starcza to zapewne tez podam butle... a tak bym chciala karmic cycusiami:/

dzisiaj sciagnelam swoj pokarm aby sprawdzic ile mam mleczka... dodam ze piersi mialy odpoczynek od 4 godzin i co.... z jednej sciagnelam 50 ml a z drugiej 40 ml:/ i jak maly ma sie najadac:-( macie jakies rady co robic aby cycusie wystarczaly?? tak bardzo chce karmic piersia...

Moncia jesli chcialabys karmic tylko piersia i nie podawac butli to musisz przystawiac , przystawiac i jeszcze raz przystawiac synka do piersi jak najczesciej. I podawanie butli w tej sytuacji nie pomaga... Wiem, ze jesli synek sie nie najada to jest ciezka sytuacja, ale przede wszystkim przystawianie moze pobudzic laktacje.
A jesli chodzi o sciaganie mleka laktatorem to sie nie sugeruj iloscia jaka sciagasz, dziecko ZAWSZE "wycisnie" z cycusia wiecej niz laktator. a jeszcze zalezy jaki laktator masz, jesli reczny to juz w ogole mozna czasem niewiele sciagnac.

Moja corcia je czasem co 1,5 godz , co dwie, rzadko co 3, w nocy sie zdarzy ze jak zje kolo 2 to pozniej kolo 5, a tak to ja czesto przystawiam i tez czasem moglabym poyslec ze mam malo mleka, ale okazuje sie ze przybiera bardzo ladnie.

A jak przybiera Szymcio? Bo jesli dobrze przybieral na piersi tzn ze sie najadal.

Spoko, a śpiworek czy kocyk. Bo my zamówiliśmy dziś śpiworek taki BECIKI ŚPIWORKI ŚPIWORY DO WÓZKA OCIEPLANE POLAREM (1435696326) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
więc myślę że jak dam kombinezon i śpiworek to będzie ok. Ale mam cykora przed pierwszym spacerem (pomimo że to za kilka dni) oraz przed obcinaniem paznokci jutro.
Dziewczyny ile czekałyście na odpadnięcie kikuta. Bo mi dziś mija 14 dni i nadal jest. Suchy ale mam wrażenie że wklęsły się zrobił/ Położna mówi że jak nie śmierdzi to jest ok. Ale mógłby już odpaść.
jak jest cieplej to grubszy kocyk a jak chlodniej to spiworek. i jak jest chlodniej to spiworek stawiam tak ze twarzyczka oslonieta od wiatru bo w oim wozku te "wiatrochron" jest niski..

reklama
hello my juz w domu jak sie ogarne to napisze co i jak. misia narazie zachwycona antosia :-) zobaczymy co bedzoe dalej.
powiem tylko, ze bylo ciezko duzo ciezej niz przy misce. mam wrazenie ze porod miski to spacerek a antosi to maraton i to pod gore.

Do góry