reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Klaudoos-bardzo fajne ubranko:)

My Chrzcimy za 2 tyg 27 lutego,a to dlatego ze teściowa 28 idzie do szpitala,więc później odpada bo nie wiadomo jak się będzie czuła,mieliśmy robić 6 go marca ale pewnie jeszcze jej nie wypuszczą,więc przełozyliśmy na tydzień wcześniej ..bo w Wielkim Poście u nas nie Chrzczą w Parafii,tak jak u Blondii,a Swięta odpadają bo część rodziny wyjeżdża do Rodziny dalej i d...blada,więc teraz:)

Ciekawe jaak tam Misio Claudii się miewa???

Ja tez jak dziewczyny na śpiochy zakładam kombinezon i siup pod kocyk chyba ze mróz spory to w kombinezonie do spiworka i kocykiem nakryje:)

reklama
Witam się wieczorowo. My chrzcimy 20 lutego. W niedzielę musimy zaliczyć spowiedź, ustalić menu w lokalu (bo w domu nie wydoliłabym z gotowaniem, sprzątaniem i zmywaniem), zaprosić rodzinę;)

Chciałam również potwierdzić - chusta to błogosławieństwo! Wojtek zadowolony, ja mam wolne ręce;) Super!

moncia- madlen ma racje ... nie sugeruj sie tym ile scigniesz.. ja tez czasami sciagam po 50ml.. i go karmie przed wyjsciem. a jak wracam okazuje sie ze nawet nie wstawał by jesc.. a wstaje róznie raz po 2 godzinach raz po 3.. nie zdazyło sie juz dawno by wstał po 5:)

Witam sie wieczorowo:-)

Wiktor jest ostatnio tak absorbujacy ze nie mam czasu nawet spokojnie posiedziec w wc...:-( Ciągle na rączki i wrzask niemilosierny.

Widze ze temat chrzcin sie przewija. My naszego chrzcimy w Wielkanocna Niedziele a wiec kupe czasu jeszcze.

Starszego synka tak samo chrzcilismy na Wielkanoc chociaz mial wtedy pół roku juz. Ale ja wlasnie lubie jak chrzczone dzieciaczki sa takie wieksze.
Jakos tak fajniej ubrac mozna takiego bobasu 4-6 miesiecznego niz takiego noworodka ale to oczywiscie indywidualna sprawa kazdego.

Lokal tez mamy juz zamowiony, tak na wszelki wypadek z duzym wyprzedzeniem bo wiadomo ze w swieta to sporo jest chrzcin i wesel.

Myslalam ze to standard ze w poscie nie sa udzielane śluby i chrzty? A post zaczyna sie od 9 marca, ostatki w Dzien Kobiet:-)

My chrzcimy w Polsce 1 maja. Dzis bylysmy na spacerze z chusta- dlugi byl i pod gorke to sie zmachalam. Pogoda piekna- juz mamy wiosne. Po chwili zdjelam kurtke a i tak bylo za cieplo- pelne slonce, ptaszki spiewaja i pierwsze kwiatki kwitna. Nazbieralam przebisniegow:-).

I ja się witam!!:-D

poczytałam troszkę co u Was, ale ciężko pisać jak się nie jest tak na bieżąco..

Ja póki co karmię tylko piersią, w środę mamy kontrolę to się dowiem jak Kamilek przybiera na moim mleku..My się karmimy tak co 3 godziny w dzień i w nocy.. i u mnie na odwrót Kamil nie wisi na piersi, boję się, że za mało je, bo on często uśnie na piersi, próbuję go wybudzać, ale nie zawsze się udaje.. z drugiej strony gdyby był głodny, to by płakał, co nie?

Jutro m chce kupić leżaczek - bujaczek, ciekawe czy mu się spodoba, bo też się coraz więcej rozgląda za wszystkim, choć pewnie jeszcze za dużo nie widzi..

Co do chrzcin - my chcemy 27.03 chrzcić - u nas raz w miesiącu jest msza chrzcielna - a wtedy moja siostra - chrzestna, nie ma zjazdu na uczelni, więc będzie nam wszystkim pasować..:-D:-D
Klaudoos - ubranko jest boskie!! muszę się też za czymś porozglądać - strasznie nie podobają mi się te beciki, w których się chrzci..

Fajnie, że już wszystkie stycznióweczki są rozpakowane:-):-)

Blondi - może zadzwoń jak możesz do położnej swojej i się spytaj co robić..

modlicha - pytałam jej na wizycie we wt, powiedziała, żeby obserwować Maciusia, ale pytam Was o radę bo może którejś z Was tez maluszek pokasłuje i macie jakieś sposoby.... ach:( ale w nocy spi spokojnie nie kaszle nie wybudza się to może jest ok....

A powiedzcie czy do chrztu jest jakiś specjalny becik? Bo się nie znam .... ciuszki muszą miec jakiś kolor, becik też? czy może to obojętne? A co to jest szatka, kiedy się ją zakłada?

dzieki dziewczynki za opinie nt ubranka:) malo nie kosztowalo jak na 1 raz, ale gdybysmy kompletowali to chyba wiecej by wyszlo;/ moj wrzeszczy.. juz wymiekam;/ a tak caly dzien spal..

reklama
modlicha - pytałam jej na wizycie we wt, powiedziała, żeby obserwować Maciusia, ale pytam Was o radę bo może którejś z Was tez maluszek pokasłuje i macie jakieś sposoby.... ach:( ale w nocy spi spokojnie nie kaszle nie wybudza się to może jest ok....

A powiedzcie czy do chrztu jest jakiś specjalny becik? Bo się nie znam .... ciuszki muszą miec jakiś kolor, becik też? czy może to obojętne? A co to jest szatka, kiedy się ją zakłada?
ogolnie sie przyjelo ze biel, my nie mamy bialego. becik? hmmm to chyba juz przezytek, a szatke kupuje u nas matka chrzestna i zaklada w trkcie chrztu

Do góry