reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

witam się popołudniu:)
niedawno wróciłam z mężem z zakupek z biedronki, oj cieszę się, że mogłam wyjść normalnie jak dziecko hehe, ślisko jak nie wiem ale się trzymałam męża::) ale ogólnie nudy;/ mąż poszedł spać bo przeze mnie nie spał a rano jechał z siostrą po prezent na imieniny teścia, tez miałam jechać ale po tej nocce nie nadawałam się, a ja buszuje po necie. Szwagierka stwierdziła że skoro mam takie bóle to ona mi daje max tydzień, ale się okaże jak będzie bo widzę, że to nie zawsze jest takie hop siup

reklama
Ja łózeczka nie mam ubranego a to dlatego bo wszytsko juz wyprałam i zeby sie nie kurzylo zlozylam w kostke i przkrylam przescieradlem i sobie lezy, planuje je ubrac w niedziele....bo nie wiem czy Wam mowilam ale wmawiam sobie ze 3 stycznia rodze:-D:-D i licze ze moja psychika zadziala;-)ponoc to tez ma jakis wplyw....hehe no ale zobaczymy czy mi sie uda;-)

A tak powaznie to i tak w niedziele chce ubrac lozeko i najwyzej cos na nie zarzuce jakbym miala rodzic jeszcze pozniej:-)

Ja łózeczka nie mam ubranego a to dlatego bo wszytsko juz wyprałam i zeby sie nie kurzylo zlozylam w kostke i przkrylam przescieradlem i sobie lezy, planuje je ubrac w niedziele....bo nie wiem czy Wam mowilam ale wmawiam sobie ze 3 stycznia rodze:-D:-D i licze ze moja psychika zadziala;-)ponoc to tez ma jakis wplyw....hehe no ale zobaczymy czy mi sie uda;-)

A tak powaznie to i tak w niedziele chce ubrac lozeko i najwyzej cos na nie zarzuce jakbym miala rodzic jeszcze pozniej:-)

hehehe
to jeszcze się umów z MBR i z MN :-)
może coś pomogą ;-)

A ja właśnie zajadam mleko z czekoladowymi kulkami nesquik :) Tak mnie naleciało. A nerka wciąż boli :(

joasia - strasznie współczuję.. :-( mnie łapią takie bóle prawej nerki że szok... od jakiegoś tygodnia, budzę się w nocy wyjąc... w dzień jest troszkę lepiej, ale noc, masakra.
także wiem co czujesz...

a mi mąż wreszcie odebrał z apteki ten krem na tego GBSa i od dzisiaj wieczora zaczynam kurację zwlaczającą tego szkodnika :-D

dodatkowo kupił nam (mi i Szymonkowi) mleczko w tubce... mniam mniam :-)

monciaa - zamorduję Cię za to namawianie do słodniego!!!! :-D :-D
oczywiście przeczytałam Twój post i za chwilę sms do m "kup mleko w tuce jak będziesz wracał"...
kupi kochany... ale żebyś wiedziała że to przez Ciebie!!! ;-) :-D

idę coś na oiadek pogotować,
mała maruda śpi

Aniwar hhihi dobre.. no to prawie plany takie jak moje.. tylko u mnie bez konkretów.. aby w styczniu... hihi ale wszystko dograne i dopiete na ostatni guzik.. no prawie... jeszcze czeka mnie powazna rozmowa z Tomaszkiem.. ale to tez przed wyjazdem do kliniki... tylko jak mu to wszystko wytłumaczy tak zeby sie nie wystraszył jak mnie zobaczy.. i nie bede mogła do niego wstac.. no ale cos wysmylimy... skolei nie moge zniknąc na 2 dni.. i wrócic z Kubusiem.. bo on strasznie to przezyje.. no zobaczymy co gin powie ze czwartek aby miała same dobre wiesc:)

Aniwar hhihi dobre.. no to prawie plany takie jak moje.. tylko u mnie bez konkretów.. aby w styczniu... hihi ale wszystko dograne i dopiete na ostatni guzik.. no prawie... jeszcze czeka mnie powazna rozmowa z Tomaszkiem.. ale to tez przed wyjazdem do kliniki... tylko jak mu to wszystko wytłumaczy tak zeby sie nie wystraszył jak mnie zobaczy.. i nie bede mogła do niego wstac.. no ale cos wysmylimy... skolei nie moge zniknąc na 2 dni.. i wrócic z Kubusiem.. bo on strasznie to przezyje.. no zobaczymy co gin powie ze czwartek aby miała same dobre wiesc:)

To moze juz teraz mu tlumacz ze niedluga mamusia pojdzie do szpitala urodzic braciszka i nie wiadomo ile jej nie bedzie, a jak wroci to z malym dzidziusiem....i tak z nim rozmawiac,dzieci duzo rozumieja:)

joasia - Twoja Wiki to już starsza, pewnie rozumie trochę więcej...

ja na razie tłumaczę Jasiowi, że mam w brzuszku dzidzię - pokazuję mu w książeczce jak wygląda dzidzia, albo na hustezkach tych mokrych tez jest na obrazku i że tam w środku u mamy w brzuszku siedzi taka dzidzia i że to będzie jego mały braciszek - to już chyba zakapował
bo wsadza i w pępek swoją butelkę z mlekiem, albo smoczka, całuje brzuszek, przytula

reklama
monciaa- zamorduje!!!! oczywiscie telefon do meza ze m kupic mleko w tubce jak bedzie wracal, pytal a po co mi i skad nagle taka zajawka! cisza wtel. pow mi tylko ze ma kupic i nie moge rozmawiac:):-)
Może to głupie pytanie, ale ja naprawdę nie wiem, co to znaczy "liczyć szczytowe skurcze"???
ona mi tlumaczyla, ze jak zlapie skurcz i obejmie caly brzuch, i bedzie bol bardzo mocny- taki szczytowy to od tego momentu liczyc, a nie jak zaczyna lapac.. kurde w ogole nie wiem o co jej chodzi , bo jak mnie lapia to sie skupiam na oddychaniu a nie punkcie szczytowym:)

Dziękuję za troskę w imieniu Ani. Biedulka cały dzień śpi, ale twierdzi że czuje się już dobrze i nie ma gorączki, tylko ząbek się rusza. Tymon ma mega-katar, ale najchętniej poszedłby szaleć na śnieg. W aptece zostawiłam 100 zł na lekarstwa i witaminy. Kupiłam też witamionowe lizaki na osłodę :)
Mąż się cieszy że sylwester w domu - będzie patrzał na sylwestra z Bareją :) Ja czekam aż się moja córcia obudzi - bo koraliki czekają. Na razie idę dziobać szydełkiem. skończyłam mój turkusowy szal i teraz zabieram się za sukienkę dla dzidzi. Mam nadzieję że się uda.
Ciekawe jak tam nasze dziewczyny - czy już po cesarkach.
no to dobrze, ze bambarylce sie polepsza.. niestety apteka to biznes, tylko otwierac i zarabiac!!

a mi sluchajcie dalej ten czop odchodzi! kurde ja chyba zakorkowana jestem do samych moigdalkow! robie siusiu jakies resztki zawsze sa, siedze na krzesle a z chwile sie robi mini mini kaluża różowa:) juz mam dosyc niech to wypadnie calkowicie. myslalam ze to co wczoraj wypadlo hardcorowe to juz koncowka, a tu???? hmmm...
w kazdym badz razie pospalam odrobine i zimnooo mi... tak jak zawsze mi goraco tak od wczoraj mi zimno!

Do góry