reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

ja dzien przed porodem mialam przez 2 godz skurcze co 10 min ale ustaly, pozniej tego samego dnia mialam ktg w szpitalu skurcze mialam cos kolo 70-90 % jak dla mnie malo odczuwalne ale wszystko mialam pozamykane i odeslala mnie lekarka do domu. nastepnego dnia znow o tej samej godz zaczely sie skurcze tez co 10 min a godz pozniej zaczely wody plodowe odchodzic i skurcze caly czas regularne.
monciaa mozew u ciebie sie powoli zaczyna i za pare dni bedziesz tulic synka

reklama
Ja rodze w grudniu- jak juz wczesniej pisalam.
Mam wywolanie 27 i powiedzieli ze do 4 dni powinniam urodzic czyli 31. A dluzej mnie nie beda chcieli trzymac ze wzgledu na zagrozenie dla dziecka. Ale robie wszystko zeby wczesniej urodzic bo chce normalnie a nie z wywolaniem. I jest mi smutno bo wczoraj cos sie zaczynalo i nic z tego:-(.

Ja rodze w grudniu- jak juz wczesniej pisalam.
Mam wywolanie 27 i powiedzieli ze do 4 dni powinniam urodzic czyli 31. A dluzej mnie nie beda chcieli trzymac ze wzgledu na zagrozenie dla dziecka. Ale robie wszystko zeby wczesniej urodzic bo chce normalnie a nie z wywolaniem. I jest mi smutno bo wczoraj cos sie zaczynalo i nic z tego:-(.

Bidulka...
to już by się mogło coś rozkręcić - oby Ci się udało samodzielnie urodzić...

a od czego zależy to WYWOŁANIE??

Tzn. stwierdzili, ze mam cholestaze i to jest grozne dla dziecka w ostatnich tygodniach. Wiec aby do tych ostatnich tygodni nie dopuscic po skonczeniu 38 wywoluja. Najpierw jakis zel na przygotowanie szyjki (i to moze potrwac, a moze pojsc szybko) a` potem przebicie wod i oksy. Chyba i tak mam szczescie bo w Polsce czasem po prostu od razu robia cesarke.

klaudoos-ale mi narobiłaś smaka na mandarynki:) ale jak otworzę siatkę to wszystkie pochlonę więc się wstrzymuję chyba ze jeszcze dokupi małż.

monciaa-oj bidulko...mi wczoraj coś było niedobrze...moze to nerwy???

Olandia-oby maluszek sam wcześniej s ię wyklul i nie musieli wywolywać...

Waśnie skończylam oglądać program o porodach na tvn style cos było......poród w ekstazie....hmm pobieżnie bo malec dopiero z 10 minut temu pomaszerował do lózia....przespał się w dzień z tatą ze 2 godziny(jak nigdy) a teraz hulaj dusza ...:eek:dobrze ze usnął juz...powiedziałam małzowi ze jeszcze raz i zabierze go ze sobą do pracy...niech mu pomaga:-)

Tzn. stwierdzili, ze mam cholestaze i to jest grozne dla dziecka w ostatnich tygodniach. Wiec aby do tych ostatnich tygodni nie dopuscic po skonczeniu 38 wywoluja. Najpierw jakis zel na przygotowanie szyjki (i to moze potrwac, a moze pojsc szybko) a` potem przebicie wod i oksy. Chyba i tak mam szczescie bo w Polsce czasem po prostu od razu robia cesarke.

No to kochana, życzę Ci z całego serca abyś na święta miała maleństwo na rękach już
trzymam kciuki

............................................
A co do skurczy to jeżeli to są skurcze to mam często ostatnio
i dość regularne, muszę zacząć je mierzyć....

reklama
Do góry