reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

ja dzien przed porodem mialam przez 2 godz skurcze co 10 min ale ustaly, pozniej tego samego dnia mialam ktg w szpitalu skurcze mialam cos kolo 70-90 % jak dla mnie malo odczuwalne ale wszystko mialam pozamykane i odeslala mnie lekarka do domu. nastepnego dnia znow o tej samej godz zaczely sie skurcze tez co 10 min a godz pozniej zaczely wody plodowe odchodzic i skurcze caly czas regularne.
monciaa mozew u ciebie sie powoli zaczyna i za pare dni bedziesz tulic synka

reklama
Ja rodze w grudniu- jak juz wczesniej pisalam.
Mam wywolanie 27 i powiedzieli ze do 4 dni powinniam urodzic czyli 31. A dluzej mnie nie beda chcieli trzymac ze wzgledu na zagrozenie dla dziecka. Ale robie wszystko zeby wczesniej urodzic bo chce normalnie a nie z wywolaniem. I jest mi smutno bo wczoraj cos sie zaczynalo i nic z tego:-(.

Ja rodze w grudniu- jak juz wczesniej pisalam.
Mam wywolanie 27 i powiedzieli ze do 4 dni powinniam urodzic czyli 31. A dluzej mnie nie beda chcieli trzymac ze wzgledu na zagrozenie dla dziecka. Ale robie wszystko zeby wczesniej urodzic bo chce normalnie a nie z wywolaniem. I jest mi smutno bo wczoraj cos sie zaczynalo i nic z tego:-(.

Bidulka...
to już by się mogło coś rozkręcić - oby Ci się udało samodzielnie urodzić...

a od czego zależy to WYWOŁANIE??

Tzn. stwierdzili, ze mam cholestaze i to jest grozne dla dziecka w ostatnich tygodniach. Wiec aby do tych ostatnich tygodni nie dopuscic po skonczeniu 38 wywoluja. Najpierw jakis zel na przygotowanie szyjki (i to moze potrwac, a moze pojsc szybko) a` potem przebicie wod i oksy. Chyba i tak mam szczescie bo w Polsce czasem po prostu od razu robia cesarke.

klaudoos-ale mi narobiłaś smaka na mandarynki:) ale jak otworzę siatkę to wszystkie pochlonę więc się wstrzymuję chyba ze jeszcze dokupi małż.

monciaa-oj bidulko...mi wczoraj coś było niedobrze...moze to nerwy???

Olandia-oby maluszek sam wcześniej s ię wyklul i nie musieli wywolywać...

Waśnie skończylam oglądać program o porodach na tvn style cos było......poród w ekstazie....hmm pobieżnie bo malec dopiero z 10 minut temu pomaszerował do lózia....przespał się w dzień z tatą ze 2 godziny(jak nigdy) a teraz hulaj dusza ...:eek:dobrze ze usnął juz...powiedziałam małzowi ze jeszcze raz i zabierze go ze sobą do pracy...niech mu pomaga:-)

Tzn. stwierdzili, ze mam cholestaze i to jest grozne dla dziecka w ostatnich tygodniach. Wiec aby do tych ostatnich tygodni nie dopuscic po skonczeniu 38 wywoluja. Najpierw jakis zel na przygotowanie szyjki (i to moze potrwac, a moze pojsc szybko) a` potem przebicie wod i oksy. Chyba i tak mam szczescie bo w Polsce czasem po prostu od razu robia cesarke.

No to kochana, życzę Ci z całego serca abyś na święta miała maleństwo na rękach już
trzymam kciuki

............................................
A co do skurczy to jeżeli to są skurcze to mam często ostatnio
i dość regularne, muszę zacząć je mierzyć....

reklama
Do góry