reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

acha to zielona dzisiaj:) mi zaszczepiła chętkę:) zawsze klaudoos jadła i jak przeczytałam o mandarynkach to zakodowane miałam ze to Ty:) a tu odmiana:)Rozpakowałam siatke i zjadłam kontrolnie 2 (silniejsze ode mnie niestety) i zmykam lulu bo zjem wszystko...... i pęknę chyba.
Oczka mi się zamykają...wczoraj spać nie mogłam ,a właściwie to dziś....
Gratuluję udanych wizyt:)
I dobrze ze mamusie z bejbikami juz w domkach.....
Coś mi mała napiera na szyjkę...e co ja piszę...na dziurkę:)O
Monciaa- i jak tam kochana ustały skurczybyki???
Ariska-acha...no to mi tez pewnie doczepi drugą :)
Dobrej nocy kobietki do jutra PA PA

reklama
to nie wiem bo mi też tylko palce przykładał i własnie na tej stronie co podałam jest podane ile palców wchodzi pod mostek czy coś a nie w cm:)

Mi on to zawsze metrem mierzy, teraz byłam w 33 tyg i 5 dniu i wyszło 32 cm

od 24 tygodnia mam tak , ze 1 cm mniej niż tygodni ciąży

nie wiem czy to groźne, ale mówi, że tak czasem jest

Pewnie sa dwa sposoby mierzenia- od gory palcami i od dolu centymetrami. W Angli mierza centymetrami.
Ale mysle, ze nie powinnas sie martwic. Tak jak pisalam w gabinecie lekarskim widzialam wykres i jak z wszystkim pewne odstepstwo od sredniej jest dopuszczalne. wydaje mi sie, ze wlasnie 2cm. Pewnie malenstwo jest troszke mniejsze ale na pewno w normie!

Ostatnia edycja:
Doczytałam co tam się działo u Was od południa i padam na ryjek, więc się żegnam i życzę dobrej nocki. Ja miałam okropnie męczące popołudnie bo ciągle brzuch na dole bolał jak cholera i w ogóle jakieś skurcze mnie nawiedzały, teraz jest już troszkę lepiej, ale jeszcze coś się dzieje, mam nadzieję że zasnę. Nie mam w domu nospy, a tak to bym sobie łyknęła. Dobranoc!
To jeszcze dawka humoru przed snem:
Kobieta w ciąży a mąż wiecznie napalony...to w kuchni...to w łazience...kobieta juz na porodówce a on jeszcze ją "dorwał"...
DZiecko sie urodzilo...podrosło.. podchodzi do ojca...i zaczyna go walić palcem w czoło i pyta: fajnie? fajnie?

Pewnie sa dwa sposoby mierzenia- od gory palcami i od dolu centymetrami. W Angli mierza centymetrami.

u mnie też tak robi, sprawdza palcem a potem od dołu mierzy metrem....
i tyle

Ale jak by to było groźne to by mnie skierował do szpitala...
widocznie nie jest
mam dzwonić o każdej porze dnia i nocy jak się będzie coś działo..
na razie nie czuję, żeby było coś niepokojącego

DOBRANOC KOCHANE:-)
śpioch ze mnie ostatnio ale trzeba odespać gorsze dni:-(
jutro chcialam na spowiedź bo ostatni dzień i wizytkę mam u gina, zobaczymy co mi powie...

powodzonka na wizycie

Do jutra, ja też się powoli kładę
Tyle, że mały napiera jak nie wiem, ciekawe czy da zasnąć

Claudia ja myślę że poprostu taki twój urok i że brzuszek masz niżej poprostu. To tak samo jak z obniżaniem się brzucha jednej przed porodem obniży się tak że będzie miała między kolanami a innej nic się nie zmieni i oba przypadki bedą w normie;) wiadomo tak jak kobieta różna tak i dziecko jest inne. A może poprostu twój misiek jest niżej i dlatego brzuch jest trochę niżej

reklama
Claudia ja myślę że poprostu taki twój urok i że brzuszek masz niżej poprostu. To tak samo jak z obniżaniem się brzucha jednej przed porodem obniży się tak że będzie miała między kolanami a innej nic się nie zmieni i oba przypadki bedą w normie;) wiadomo tak jak kobieta różna tak i dziecko jest inne. A może poprostu twój misiek jest niżej i dlatego brzuch jest trochę niżej
dokladnie..moja kolezanka do 8mca chodzila duzo, w ogole nie odpoczywala i miala b.nisko brzuch, lekarka opowiedziala ze ma wiecej lezec, mimo 8mca brzuch nie opadl nizej a lekarz powiedziala, ze to glownie dzieki temu.. a z tego co ja pamietam ty prawie w ogole nie lezalas tylko sprzatalas codziennie:) moze to miec tez jakis zwiazek..

Do góry