syla29
Fanka BB :)
Hehe, ja tam lubię śledzić wątki.
Życzę lekkiego rozwiązania:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hehe, ja tam lubię śledzić wątki.
No ja wam ostatnio pisalam ze sprawdzalam jak tam moja szyjka i ze czuje rozwarcie, palec moglam wlozyc... (juz tak mam ze lubie miec jakas kontrole sytuacji) ale ginekologiem nie jestem i zobaczymy co on mi powie. Nie wydaje mi sie bym sobie tym szkodzila bo nie grzebalam tam godzine tylko lekko sprawdzilam
Ja na odwrot- chyba bym wolala by najpierw wody odeszly bo to nie oznacza ze od razu skurcze beda... a jak skurcze sie zaczna to bede panikowac ze zanim dojade do szpitala to sie 10cm zrobi . Chociaz to czekanie w szpitalu... Bedzie co bedzie
A to przecież nic złego :-)Hehe, ja tam lubię śledzić wątki.
Oj mi wody odeszły ok godziny 17, o 18 byłam w szpitalu bo mam blisko. Polozna zbadała rozwarcie na 2cm i powiedziala ze pewnie poleze do jutra bo KTG nie pokazywało skurczy w ogole. Tyle tylko że ja je czułam. Kazała pochodzić i iść pod prysznic. Tak zrobiłam, wytzrymałam pod prysznicem 5 minut i prawie na czworakach dowlokałm sie do mojej sali porodowej. Błagałam kobietę żeby mi sprawdziła rozwarcie a ona -nie. Kazała bujac się na piłce. Bujnełam się może raz i krzyczę do niej że zaraz umrę z bólu. Łaskawie kazała się położyć i chciała badac rozwarcie- a tam niespodzianka głowka małej ;-) I tyle było z jej rodzenia na drugi dzień. Mała przyszła na świat o 1.38- po 1,4 h bóli partych. Czyli szybko się zaczęło, ale końcówka to był koszmar.
Macie tak może że plecy bolą was tylko z jednej strony? Bo mnie właśnie boli zazwyczaj lewa strona i żebra też z lewej- może to mała się tak ułożyła i dlatego...
Mnie boli po prawej stronie, pod łopatką, tylko w jednym punkcie... Zazwyczaj przechodzi, jak małż pomasuje :-)
To zupełnie jak u mnie.Bo może było tak jak u mnie ktg nic nie wykazywało bo okazało się...zepsute,położna mądra że co pani tutaj nic takiego na ktg nie widać a ja już z bólu i wściekłości powiedziałam połoznej że ma mnie zbadać bo to mój 2 poród i wiem jakie bóle są juz do porodu,a te właśnie takie są i jak zbadała to się okazało że już poród ..taka mądra była