reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

kurczę mi chyba od czytania tego wszystkiego się coś porobiło...mam nerwy i bóle brzucha , takie właśnie jak przy silnym zdenerwowaniu miałam...
boje się tego wszystkiego, goni mnie do kibelka coraz częściej....

reklama
Blondi - no to jeszcze czekamy na termin, Ale chyba troszkę ci żal?,
Ja dzisiaj cały dzień w łóżku, jak tylko stanę na nogi to zaraz mnie podbrzusze boli i kłuje że wytrzmać nie mogę i truchtem do łóżka.
Co do prezentów - to nie kupujemy dla rodziców i rodzeństwa już od kilku lat. W naszej rodzinie jest sporo dzieci i lepiej im kupić po solidnym prezencie, niż na pierdoły pieniądze wydawać. Zresztą na wigilię nie idziemy z pustymi rękami - mąż kupił karton piwa( i płacze że go nie popróbuje), a ja piekę ciasta.

Właśnie oglądałam zdjęcia jak ta szyjka wygląda w czasie menstruacji itd i mi się niedobrze zrobiło. Wierzcie mi, nie chcecie linka :)

Ja chce :-D :-p

Ciekawe jak to z tym sprawdzaniem, daleko trzeba palec włożyć??

jestem ciekawa czy dałabym radę sprawdzić sama

Ja osobiscie musialam ten palec wlozyc najdalej jak sie dalo...

Dlatego sama nie wiem co jest lepsze to moje pierwsze dziecko, a czytałam że jak się zaczynają skurcze to jest jeszcze chwile na dojazd i one na początku nie są takie dokuczliwe, a nie wiem czemu moja psychika nastawiła się że jak wody odejdą to muszę być szybko w szpitalu i te oczekiwanie na skurcze w szpitalu. Ja nigdy nie leżałam w szpitalu i tym też się stresuje. Ale dla mnie to czarna magia i nie wiem czego się mam spodziewać. Dobrze że jesteście:happy2:

Jak wody odejdą to są 24h na narodziny dziecka i moze troszke czasu minac zanim pojawią się skurcze. Jesli wody nie są zielone to nie trzeba się śpieszyć do szpitala :). Tak czytałam przynajmniej :-)

Widzę, że ja podczytuję grudniówki, a grudniówki podczytują nas :-D
A tam faktycznie troszeczkę się nudnawo zrobiło, jak się większość rozpakowała :-)

Dziewczyny ja to bym chyba wolała aby to się zaczęło od bóli, a nie od wód ponieważ boję się że jak zobaczę wody to wpadnę w panikę, a tak to się psychicznie nastawie jak zaczną się bóle porodowe. Kurcze sama nie wiem ale strasznie też zaczynam się bać, a z drugiej strony już bym chciała zobaczyć Franka, a niestety bez tego wszystkiego się nie da.

Z jednej strony jak wody odejdą to wiesz że musisz już jechać do szpitala a tak to czekasz bo po co za szybko.A tak w ogóle to nie bój sie jak wody odejdą to odejdą,pojedziesz do szpitala i dobra.Mi jak odeszły to miałam takie uczucie parcia że myslałam że od razu urodzę ale się myliłam i poleżałam jeszcze kilka godzin:-)

reklama
Do góry