reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Hej dziewczyny
mój M wrócił dziś do domu i zostaje do niedzieli. Tak więc z okazji dnia ojca będzie mógł pójść z nami na imprezę do Filipkowego przedszkola. Fifi czuje się dobrze, wścieka się maksymalnie, po temperaturze ani śladu. Mnie dziś nie tylko mdłości wymęczyły ale i ból brzucha.
Dziewczyny czy i Was tak boli podbrzusze? Momentami to aż czuję w pachwinach, krzyżu i udach. Martwi mnie to....... Nie jest to zwykły ból, czy taki jak przy okresie, bardziej takie nycie, nie potrafię tego opisać.... :frown:

hejka napisz mi na PW:) swoje dane to cie zapisze na Liste:) nie aj nie bralam czopka

Cześć Dziewczyny:)
Jestem tu pierwszy raz ;)
Spodziewam się dzidziusia oczywiście a termin mam na 30 stycznia 2011 r.
Jak na razie nie potrafię cieszyć się w pełni tym stanem bo okropne dolegliwości mi dokuczają. Wymiotuje od ponad 3 tygodni, nawet kilka razy dziennie. Oczywiście cały dzień mam mdłości i zawroty głowy. Modle się zeby to mineło bo wykończona już jestem.
Lekarz przepisał mi czopki TORECAN. Jak na razie nie wzięłam bo się boje, że zaszkodzi to w jakiś sposób dzieciaczkowi. Metody domowe nie pomagają niestety:(

reklama
ja tez mam problemy bolesciowe z brzuszkiem boli jak jana cholera szczegolnie wieczorami tak jak na miesiaczke ale lekarz mowi ze niby dlatego ze macica sie rozciaga fakt faktem i tak sie zamartwiam a wizyta kolejna dopiero 6 lipca....to juz bedzie 11/12 tydz wiec mam nadzieje ze juz wszystko zobacze i ze wszystko ok...

Hej girls
moi panowie od rana szaleją ale niech tam im będzie, nie przeszkadzam. Mdłości mam dziś niewielkie. Na 15.30 też mamy zakończenie roku w przedszkolu, a w zasadzie piknik rodzinny. Na 18 dostałam zaproszenie od pani dyrektor skansenu na Noc Świętojańską i mam ochotę podskoczyć do Lublina. Przy okazji odwiedziłabym mojego dad i może udałoby mi się jeszcze do h&m zajrzeć za jakimiś ciuszkami ciążowymi? Zobaczymy jak to będzie, jak ja się będę czuła i Fifi.
Mój synuś dał dziś tatusiowi czekoladę, wyściskał go i zaśpiewał sto lat. :-D

MOlaGo bardzo pomysłowy prezent. Facetom czasami trudno się oswoić z nową sytuacją, boją się po prostu. Ja to samo przechodziłam z moim M. przy Filipku, a teraz jest już zupełnie inaczej. O wiele, wiele lepiej.

Adelajdzie ja mam te czopki ale brałam je tylko kilka razy, jak np. wiedziałam, że będę musiała wyjść z domu, a wymioty mnie męczyły. Wydaje mi się, że pomagały. Podobnie jak i Ty trochę się ich obawiałam ale z drugiej strony skoro przypisuje je lekarz to chyba wiec co robi. Wiadomo, że z każdymi lekami trzeba uważać dlatego ja staram się z czopkami nie przesadzać.

Fogia ja tak do 11 tygodnia miałam ciągle bóle i rwanie w podbrzuszu które promieniowało. lekarz mówi że to normalne bo to powiększająca się macica. Później dojdzie ból miednicy która będzie się rozszerzać
Kochana, mnie często bolał brzuch, niepokojące może być to , jeżeli ból jest stały, długotrwały. A jeżeli są to krótkie bóle to jest to normalne i prawidłowe. Macica się poszerza i tyle :tak:
dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Ten ból nie jest stały, tzn. boli mnie np. przez kilka godzin, a później mam dobę spokoju. Najbardziej martwiły mnie te bóle krzyża i pachwin, bo jakoś tak mi się wydawało, że przy Filipku miałam coś takiego dopiero pod koniec ciąży. Ale skoro u niektórych z Was jest podobnie to nie ma czym się martwić.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie kochane
Mnie od 3 dni głowa boli okropnie, nie wiem czy brać Apap? Jak myślicie?

Co do bóli brzucha, to ostatnio mam jak sie obudzę takie dziwne, i kręgosłup też mnie czasami pobolewa, na początku sie wystraszyłam, ale chyba to normalne.

Hej dziewczynki;*
Ale jestem szczęśliwa;))
...już mówie o co chodzi^^ miałam iść na wizyte do mojego Gina dopiero jutro ale rano zadzwoniła do mnie babka od lekarza zebym przyszła dzisiaj jak mogę... to ja oczywiscie pobiegłam jak szalona xd;*
i czego sie dowiedziałam hihi:)
MOja dzidzia z pierwszych obliczen miała mieć dzisiaj 7 tyg i 2 dni, okazało sie że jest starsza i dzisiaj jest mój 10 tydzien i 5 dzien:))))
Widziałam już nóżki i wg tak sie cieszę:]

88c59n73vugmqlfs.png
[/url][/IMG]

Cześć dziewczynki. Dzisiaj ja posmęcę. Mamy problem finansowy i nie wiem jak to załatwić. Mamy do zapłacenia ratę i nie wyrobimy się w terminie i już bank zapowiedział że jak do 8 lipca nie wpłacimy to windykację powiadomią i to koszt 350 pln w tym banku. Załamka bo szkoda tyle kasy stracić a 9 lipca już wpłacimy. Nie idzie się z nimi dogadać, o ten jeden cholerny dzień. Z Miśkiem się trochę nie tyle pokłóciłam co wyładował na mnie swoją bezradność i wyszłam z sypialni. Potem przyszedł do kuchni i rozmawiał ze mną jakby nigdy nic... Nie wiem co zrobić, chyba będzie trzeba przeboleć te 350 zł - dla nas to bardzo dużo pieniążków. Jakoś nie bardzo sobie radzę sama ze sobą w takiej sytuacji a wiem, że Miśkowi ciężko mnie wspierać jak sam nie wie co zrobić.

reklama
Co do Waszych pytan o branie lekow:
1)Z tego co wiem Apap to wlasnie paracetamol (mozecie sprawdzic sklad)- apap to nazwa 'reklamowa'- zawsze lepiej przed uzyciem leku spytac lekarza.
2)Jak lekarz zapisal czopki na wymioty to trzeba brac- wymioty moga prowadzic do odwodnienia ktore jest bardzo nebezpieczne dla malenstwa.

Ja mam dalej odruch wymiotny a to juz 11-12 tydzien:(
Piersi bola mniej (ale juz mi urosly o ponad 1 rozmiar). Zdjecia z USG raczej nie zamieszcze bo mi go nie dadza:( Ale najwazniejsze ze dowiem sie ze wszystko ok (mam taka nadzieje).
Mnie bardzo brzuch bolal w pierwszych tygodniach- teraz przeszlo:)

Do góry