reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

My juz tez po śniadanku. piotrus ładnie zjadł kaszke ogladając reklamy w TV, a ja zrobiłam sobie kanapeczki. Teraz mały słucha VIVY i Waka Waka leci, a ja mam chwilkę. Pogoda dzisiaja jakas taka zniechecająca do spacerków, szaro, buro i pewnie zacznie jeszcze padać. miłego dzionka babeczki :)

reklama
wreszcie nadrobiłam zaległości w czytaniu:-D wczoraj całe popołudnie miałam zajęte (obiados, szkoła rodzenia, kolacja u teściów a później lulu) i nie dałam rady wejść na bb. ale dzisiaj postaram się byc bardziej aktywna.

My wstaliśmy o 8, bo zaraz idę do okulisty - coś mi się wzrok ostatnio pogorszył i wolę sprawdzić przed porodem:-)
U nas pogoda zniechęca do spacerów...

Ewcia - wszystkiego najlepszego kochana!

Witam!!

Fogia - współczuję, trzymaj się dzielnie, mam nadzieję, że szybko się zobaczysz z mężem.. Najgorsze jak ktoś się nastawi, że ma dla siebie trochę czasu a tu nagle tel. i wszystko się zmienia... Szkoda Filipka... :-(

Ewcia - spełnienia marzeń życzę i dużo, dużo zdrówka:-D

Marta - ale Julcia rośnie - dobrze, że wszystko w porządku:-D

P.S włączyłam DDTvn - jeśli dobrze usłyszałm to będą mówić dziś o przedszkolu w mojej miejscowości - powstaje u nas ekologiczne przedszkole:-)

Fogia całuję i przytulam cię mocno. Ani się obejrzysz i mąż będzie z wami.
tylko na jak długo? znowu dzień albo dwa? Miał pracować w tej firmie do końca grudnia, dowiedział się wczoraj, że chcą mu przedłużyć umowę na rok albo dwa. Wiadomo, że się zgodzi bo ta jego umowa jest równoznaczna z zakupieniem przez nas mieszkania. Tylko co będzie w styczniu? CO ja zrobię ze swoim trzylatkiem jak zacznie mi się poród? Wszyscy dookoła są przyzwyczajeni, że ja sobie ze wszystkim poradzę, a ja najnormalniej w świecie nie mam już siły na zgrywanie bohaterki.

Witam Dziewczynki:-)

P.S włączyłam DDTvn - jeśli dobrze usłyszałm to będą mówić dziś o przedszkolu w mojej miejscowości - powstaje u nas ekologiczne przedszkole:-)

No już nawet mówili:-) o tym super ekologicznym i nowoczesnym przedszkolu w Marklowicach:-)
I już jest otwarte od 25 października

Miłego dnia Mamuśki:-)
:-)

Fogia wierzę Ci, że masz dość. Tym bardziej podziwiam cię kochana za wytrwałość...

Ja zmykam po śniadanku posprzątać i naszykowac ubranko i do lekarza jedziemy.

Witam, dziś już zdecydowanie lepiej się czuję, ale mam lenia ;-) Wczoraj sobie poleżałam i mi przeszło.
Dziś niestety czeka mnie znowu parę spraw do załatwienia :baffled: Czemu ci wszyscy cholerni specjaliści przyjmują głównie do południa i sama muszę po nich latać? :wściekła/y:

no to fakt zabiegana jesteś strasznie
a mówiła coś gin , ze tak mało tyjesz, czy szkodzi to jakoś dziecku?

Bo jeżeli dziecko ma się dobrze i jest w pełni zdrowe to ok, może po prostu będzie malutkie, oby ciasno nie miało w takim małym domku :-)

Dziecko rozwija się dobrze i z jej wymiarów nie wynika, by była malutka :no: A kopie jakby miała siły za dwóch ;-) Brzusio też mam taki jak w pierwszej ciąży :tak: Lekarz przepisał mi tylko żelazo na tą moją anemię i stwierdził, że nie jest jeszcze tak źle. Wyniki mam lekko poniżej normy. Córcia zaś ściągnie ze mnie wszystko co dla niej jest potrzebne za to ja będę mieć problemy np. będę osłabiona, mogę łapać infekcje, włosy mogą mi wypadać itp.
Jak na razie z wlosami i paznokciami nie mam problemów, jedynie co to przeziębiłam się, ale już też z tego wychodzę.
Mam nadzieję, że ogólnie będzie dobrze. Muszę tylko znaleźć jakiś sposób na przytycie :tak:;-):-D Może któraś z was ma jakiś pomysł?

Fogia, to póki jeszcze masz trochę czasu, to przestań odgrywać tą twardzielkę i zacznij prosić o pomoc innych. Wiesz, nie masz co liczyć na to, że ktoś inny wpadnie na pomysł by ci pomóc jak się Antoś urodzi. A jak będziesz sama w domu z dwójką dzieci to jak chcesz robić zakupy, ugotować obiad itp.? Nie wspominam już o odprowadzaniu Filipka do przedszkola, bo pisałaś, że chyba go przez jakiś czas nie będziesz tam puszczać.
Proponuję byś już teraz zaczęła o tym rozmawiać z mężem i swoimi rodzicami. Wiem jak wygląda sprawa z twoim tatą, ale nie kojarzę czy twoja mama jeszcze pracuje. Jeśli nie to może przyjechałaby do ciebie na jakiś czas by cię wesprzeć.

reklama
fogia --- ja juz zaplanowałam.. styczen.. tzn.. niby mój M jest na miejsu...ale niestety Tomkiem nie bedzie mógł sie zajac bo jak zamknie sklep nawet na pół dnia to jest to pół dnia stracone. niezarobione.. a klient nie wróci... wiec nie ma nawet takiej obcji zeby zają sie małym przez cały dzien... tesciowa oznajmiła ze sie wybiera na Narty akurat w tym terminie bo są ferie i oni jadą... szwagierka pracuje u siebie tez nie ma szans by sie zajeła Tomkiem.. na szczescie udało mi sie z mamą dogadac.. ze wieźmie urlop w styczniu i jakos mi pomoze... no i mamy nianie która do południa sie Tomkiem zajmie ... moze pogadaj z męzem.. i wescie jakas dziewczyne która bedzie do was przychodzic od grudnia na godzin ( tzn.. bedzie Ci prowadzac małego do przedszkola i go odbierac.. i wychodzic z nim na sanki... robic to czego ty juz nie bedziesz dała rady... niewiem jakie u was są stawki za godzine pilnowania u nas wachaja sie od 5 zł do 8zł za godzinę .. i w razie sytuacji awaryjnej bedziesz zawsze mogła do niej zadzwoni i powiedziec by przyjechała... a i synek bedzie pilnowany przez kogos kogo juz zdazy poznac..zanim dojedzie maz albo ktos inny to ma sie zając Filipkiem

Do góry