reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

moja z wiekszych rzeczy gryzla tylko buty skórzane i wkladki z butów, ale oduczylismy! fakt jak dlugo nas nie ma to buty wynosi albo do budy albo na lozko i spi na nich;) a ogolnie w sumie nie moge narzekac na nia;)

reklama
Hehe czasem pieski dostarczaja emocji, ale po to są :-)

Lecę robić kolacje :-) bo zaraz Na wspólnej ;-P
Ale mi się kicha:p oby nie na chorobę ;-(

Zerknijcie sobie na Uwagę, własnie leci, żywność modyfikowana genetycznie dla dzieci jaki maja skład:-(

Ostatnia edycja:
no i nacieszyłam się mężem......:frown:

miał być do piątku, dziś dostał tel. że jest kolejny kurs i właśnie jest w drodze do Wawy. :frown: :frown: :frown:

Filipek się popłakał jak zobaczył go wychodzącego, nawet nie chciał się pożegnać, tylko mówił "tatusiu nie jedź jeszcze", a ja .... :frown: :frown: :frown: nawet nie będę mówić.

fogia ja też chcę x-landera ale nie wiem jaki model. Dlaczego się wyleczyłaś z tamtego wózka? Co do łóżeczek turystycznych to faktycznie mega wybór jest na all.. Tego x-landera to kupujecie gondolę i spacerówkę? Jaki jest w prowadzeniu? Napisz:)
Ribi na x-landera zwróciliśmy uwagę bo była promocja (gondola i spacerówka 1300zł), wystawiony był prawie na samym środku więc trudno było go nie zauważyć. Pooglądaliśmy go ze wszystkich stron i bardzo nam się spodobał. Do lekkich nie należy ale prowadzi się rewelacyjnie. Jak dla mnie gondola mogłaby być troszkę większa, ale już spacerówka wielkościowo odpowiada mi całkowicie. Barracuda fatalna w prowadzeniu. Reszta wózków też średnio mi przypadła do gustu, mutsy nie było.

klaudoos
przeglądałam ale nic mi się nie podoba, nie wiem może wybrzydzam...

Ale moja Juleczka to artystka:-),właśnie byłam na USG i malutka obydwoma rączkami zasłoniła sobie buzię,a co nie miała ochoty żeby ją oglądac:-D.Wazy już 1850 i wszystko z nią w porządku:-D.Wszystkie wymiary w normie a termin wg.USG to koniec grudnia bo niby juz jest 32 tydz.Na koniec badania Julka ukazała swą twarzyczkę,poczym otworzyła buzię i nawet język było widać:-D.
Jejku Wy juz planujecie chrzciny,my nawet chrzestnych nie mamy ustalonych,a co dopiero chrzciny...

Ja tez mam pieska a raczej szczeniaka,który uwielbia ''zjadać'' kota.normalnie istny cyrk jest jak psinka-wilczek bierze za głowę albo za kark kociaka i rzuca nim we wszystkie strony.kot drze się w niebogłosy,poczym zaraz zsiadają do jednej miski:-D
na początku ciągle krzyczałam na psa,zeby nie jadł kota ,ale jak zobaczyłam ze tak naprawdę żadnej krzywdy mu nie robi to juz dałam sobie spokój.czasem tak super się bawią ze tylko mozna siedzieć i pękać ze śmiechu.a szczeniak już zdążył nam zjeść kawałek drzwi na taras....

Witam również nową mamusię:-)

Fogia współczuję, że mąz musiał pojechac w kolejna trasę :(
Co do wózeczka to mi tez bardzo podobaja się X-landery XA, no i cena tez zachecajaca. Szkoda, że mam juz wózek po Piotrusiu, bo chetnie bym go zamieniła na X-landera.
Marta to super że Julcia zdrowiutka :)

A mi udało sie wylicytowac za małe pieniążki parasolke dla Piotrusia na wyjazdy po sklepach, bo niestety zaden wózek nie miesci się nam do bagaznika. Własnie dzisiaj przyszedł i jest w super stanie
ZADBANY WÓZEK MARKI @@@ CHICCO @@@ + GRATISY !!! (1282505719) - Aukcje internetowe Allegro.

hehe śmieszne te nasze psiaki:-)

My naszego nauczylismy wskaiwać na łóżko i śpi z nami i to nie w nogach tylko przytula sie pod sama szyje i usypia..tylko ze on jest malutki wiec moze sie tak wcisnąć...serca nie mam go zganiac z lożka...bo te oczka..tak jak klaudoss pisala..ehh...mam nadzieje ze jak dzidzia sie urodzi i bedzie sobie z nami na łożku lezał i psinka wskoczy to nic zlego nie zrobi...w końcu samych ich nie zosatwie tylko zawsze pod moim albo M. nadzorem...

Witam się i ja, oczywiście cały dzień starałam się za wami nadążyć w czytaniu no i właśnie skończyłam;-)

U mnie też psinka rozpieszczona, wieczorkiem ją wyganiam na swoją kołderkę i idzie, a później anim zasnę to przychodzi pod nasze łóżko i czeka czy coś powiem czy nie, no i jak krzyknę to oczywiście "oczy kota ze shreka" (chociaż z córą śmiejemy się że ogólnie to ona do osła jest podobna:-p) odwraca się, spuszcza głowę i wychodzi bardzo powoli z pokoju z nadzieją że ją zawołam. Ale za to rano to już jest u nas stały rytuał, jak tylko mąż wyjdzie do pracy do mnie do łóżka i pcha się w moje stopy ale wtedy już jej nie wyganiam. Mam nadzieję że przyzwyczai się do dzidziusia i nie będzie rozrabiać.

Wrócę jeszcze do księży i chrztów itp.
My jak chrzciliśmy córę to miała równe 2 miesiące i nie mieliśmy ślubu kościelnego i nie było problemu, za chrzest zapłaciliśmy 100 zł a ksiądz był tak wspaniały, że dla córy przyniósł specjalnie ciepłą wodę żeby nie było jej zimno (to był grudzień jak chrzciliśmy) i jeszcze powiedział żebyśmy przyszli do niego to nam ślubu udzieli za darmo, niestety nie zdąrzyliśmy.... miał wylew i leży do dzisiaj w śpiączce.

Jak się zdecydowaliśmy na ślub kościelny był już inny ksiądz i jak się zapytaliśmy ile za ślub to powiedział "co łaska ale jedni dają 600 inni 800" nas na tyle nie było stać dlatego dostał od nas 200 i ja uważam że za godzinę pracy (bo umówmy się że to ich praca według mnie) to jest dużo. I nic nie mówił.
A teraz mamy już kolejnego księdza w parafii i jak przyszedł to było wszystko ładnie i pięknie, jak poszłam po jakieś zaświadczenie i pytałam ile to powiedział "tutaj nie ma cennika, proszę dać ile pani uważa a jak pani nie ma to proszę nie dawać" ale ja uważam że to ludzie w parafii potrafią rozpieszczać księdza.... i już coraz więcej osób narzeka że już cennik wprowadza:no:

Kochane ..nadrobilam zaleglosci od rana :)
Ledwo sie ruszam to chyba po wczorajszym praniu dywanu w salonie - mam mega zakwasy - rano bylo dobrze ale teraz to wbilo mnie w fotel i nie ma sly, ktora mnie z niego ruszy :) umylam wieczorkiem jeszcze lodoweczke bo tak po 6 miesiacach niebycia w domu to dziwnie wlozyc tam jedzonko:)
Witam nowa mamusie wsrod nas :)
..nie mam sil by wiecej klikac - przepraszam!!!
Skorzystalam i zamowilam pieluszki - DZIEKUJE!!!
Milego wieczorku, przespanej nocki i lepszego samopoczucia zycze Wam i ...sobie!!

co do psiaka to moja sunia niestety z nami śpi...piszę niestety, bo się tak rozpycha, że w nocy muszę spać albo z podkulonymi nogami albo w ogóle już się nie mieszczę w łóżku....ale uwielbiam z nią spać, bo jak mi jest zimno to mnie zagrzewa...zobaczymy jak będzie gdy dzidzia się pojawi. Generalnie Dżaga uwielbia dzieci,ale jest ogólnie niedelikatna i zdarza się jej przejść po mnie (waży 20 kg). Więc trzeba będzie uważać....no i smoczki....to masakra-kradnie niemiłosiernie...jakoś musimy sobie z nią poradzić:)

reklama
Dobranoc :-) Znikam już bo zaraz mąż wróci z pracy, a jeszcze pranie mi sie skończyło to lecę rozwiesić :-)
Jutro na 17:30 SR przełozona ze środy, bo połozna nie mogła akurat:-)
Rano może zawieziemy zaświadczenia bo zapisujemy sie do lekarza pierwszego kontaktu, heh i jeszcze fiszkę NFZ wymienić muszę bo i nazwisko i adres się zmienił:-) :-) zobaczymy jak wstane :p i czy po tych kilku zakreconych dniach nie pospie dłużej :p

marta70 - gratuluję udanej wizyty, super, ze u córci wszystko wporzadku :-) córeczka rośnie jak na drożdżach :p super :-)

Do góry