reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Ja juz po M jak miłość.Lecę spać
dobrej nocki wszystkim:-)

ticker.php

reklama
Hej dziewczynki. Ja tylko na chwilkę wpadłam, ciężki dzień dzisiaj miałam... Nicole miała dużo do szkoły do odrobienia, piekłam placek bo jutro mam urodzinki i rodzice z siostrą przyjadą. Trochę ogarnęłam mieszkanko, jutro tylko podłogę umyć i krem do karpatki zrobić bo jakbym dzisiaj zrobiła to Misiek by rano pół zeżarł :) Karpatkę to tylko od święta robię bo nie lubię jej tak naprawdę zbytnio a Misiek i Nicole uwielbiają toteż im na jutro zrobiłam. Do tego jeszcze zrobiłam czekoladę z herbatnikami bo to wszyscy akurat u nas lubią :)
Wykąpana już kładę się do wyrka. Oj nie są to te czasy, kiedy się mogło cały dzień latać, pichcić, sprzątać i wieczorkiem jeszcze poprasować... W końcu to już 3 trymestr. Jak tak patrzę, że niektórym z nas zostało tylko 50-60 dni do porodu to ogarnia mnie przerażenie bo mi też już poniżej 100 zeszło a jeszcze niedawno miałam dobrze ponad 100 dni ... Jakoś wcale mi się nie spieszy... Chciałabym tylko wiedzieć jak mój kochany synuś będzie wyglądał, czy będzie miał ciemne loki po tatusiu, czy znowu łysek mi się trafi...

Witam wcześnie rano...ja już po śniadanku, zrobiłam mężusiowi kanapeczki do pracy i teraz piję herbatkę z cytrynką:) Nie mogę spać....jakaś masakra....obudzilam się po 3 i nie mogłam zasnąć więc co tam będę leżała....porobię coś pożytecznego. Na 8 mamy spotkanie w sprawie przeniesienia kredytu...
Dziś wyniki glukozy i spotkanie z moim maluszkiem:) zobaczymy co pan doktor powie:)

Ewcia STO LAT, STO LAT NIECHAJ ŻYJE NAM....A KTO Z NAMI NIE WYPIJE NIECH SIĘ POD STÓŁ SKRYJE:) wSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI 18-TYCH URODZIN:)

Ribi - dziękuję :-D
I z tej oto okazji chlusnęłam dzisiaj sobie 10 minut temu glukozkę :-D
Za chwilkę jadę na pobranie krwi :-D

Trochę mi niedobrze... bleee ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ewcia-WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN
Ribi-Ja też coś nie mogę spać
B-iała-Pisałaś o rozwodzie kościelnym,ale oni go dostali za free czy cos musieli w pln?? bo znajomemu powiedział ktoś ze z 10 tys coś takiego

Ewcia- najlepszego!!!!!!!

co do psiaka to moja sunia niestety z nami śpi...piszę niestety, bo się tak rozpycha, że w nocy muszę spać albo z podkulonymi nogami albo w ogóle już się nie mieszczę w łóżku....ale uwielbiam z nią spać, bo jak mi jest zimno to mnie zagrzewa...zobaczymy jak będzie gdy dzidzia się pojawi. Generalnie Dżaga uwielbia dzieci,ale jest ogólnie niedelikatna i zdarza się jej przejść po mnie (waży 20 kg). Więc trzeba będzie uważać....no i smoczki....to masakra-kradnie niemiłosiernie...jakoś musimy sobie z nią poradzić:)
moja o dziwo jak bylam ok 4 mies ciazy chyba cos wyczuwa bo delikatnie sie ze mna obchodzi, nie skacze a na lozku polozy sie tak by zajac jak najmniej miejsca (ale zeby byc na lozku) i glowe kladzie na brzuch. raz jak dostala kopniaka od malego to 3 dni bala sie wejsc na lozko- ale szybko zapomniala. ja po 6 pobudka- maly gimnastykowal sie, zasnac tez nie moglam bo dawal do wiwatu. wrrrr.... wogole bylo mi slabo wiec zmierzylam cukier wr.. 52 bylo wiec szybko tabetka i sniadanko bo tracilam kontakt z rzeczywistoscia. teraz o niebo lepiej!!

Dzień☻ dobry :)

Ewcia 100 lat :) Wszystkiego NAJ NAJ NAJ a ja mam jutro urodzinki i muszę też coś upiec :) Chyba karpatkę upiekę :)

Na 10:40 jadę z Wiki do lekarza bo wczoraj po przedszkolu zaczęła kaszleć i w nocy też ją kaszlało więc ja mam nockę zarwaną, bo się budziła :(

Fogia współczuję, że mąz musiał pojechac w kolejna trasę :(
Co do wózeczka to mi tez bardzo podobaja się X-landery XA, no i cena tez zachecajaca. Szkoda, że mam juz wózek po Piotrusiu, bo chetnie bym go zamieniła na X-landera.
dziękuję Ci kochana za dobre słowo.

Za mną ciężka noc, znowu męczył mnie kaszel, do tego doszedł ból żołądka, wymiotowałam kilka razy. No i ten dół, że znowu sami, Filipek płakał przez sen "tata,tata". Odechciewa mi się życia.

Ewciu wszystkiego najlepszego.

reklama
Co do chrzcin to my tez chcielismy chrzcic w świeta, ale troche późno są więc chyba szybciej zrobimy, ale to sie jeszcze zobaczy. Za chrzest w kosciele dawalismy 50 zł i ksiądz nic nie mówił, a było to akurat święto maryjne i nasza rocznica ślubu 15 sierpień i ogólnie aż 10 maluszków było chrzczonych. mały miał wtedy 2,5 miesiaca i ładnie przespał mszę z małymi przerwami, bo nawet sie usmiechnął gdy ksiądz polewał mu główkę :) Za słub płaciliśmy 400zł i żadnych dodatkowych opłat typu organista, kwiaty i takie tam.
Synek dzisiaj nieznośny ciągle marudzi, ciagle tylko by chciał na ręce, nawet na spacerze mu sie nie podoba, rzuca sie i jest dzisiaj wredny. najbardziej wkurza mnie jego niejedzenie, bo juz mam dosyc tego wymyslania co by sobie zjadł. Kaszka nie, kanapka nie, deserek nie, zupka ziemniaczana nie, klopsiki nie, troche twarozku tylko zjadł i chrupki, paluszki całe jego menu. Szlag mnie trafia, bo u moich rodziców jakos je, a u nas w domu przy wszystkim marudzi.
jak moge cos doradzic.. bo tez miewam w domu niejadka... to wprowadziłam mu zasade.. " niejedzone przepada" tzn... ze jak wybrzydza mi przy sniadanko a mówił ze chce jajko i go nie je.. to sniadanko przepada i mu mówie niechciałes sniadanka wiec przepada... w gruncie rzeczy idzie na spacerek na głodnego i w połowie spacerku juz jeczy ze chce jesc.. nic mu nie daje.. i mówie ze wracamy w takim razie do domku.. bo jest głodny.. a jeszcze chciałam go zabrac do kaczuszek... po wejsciu do domku dostaje zupkę... i zawsze zjada do konca bo jest taki glodny... i nagle... pózniej po drzemce bez problemu je drugie danie.. podwieczorek.. i kolacje.. i co jakis czas znów zaczyna wybrzydzac to przy obiadku to znow przy sniadanku to znów robie" niejedzone przepada"

martusia 29 --- cos tam płacili za załozenie sprawy ale nie chce skłamac... podpytam sie i dam znac..

a ja sie witam z rana:) i witam nową mamuśke:)
u nas dzis Ok.. Tomcio zaczyna wstawac coraz blizej 8 Rano :) moze choc z miesiac sie powysypiam.. skolei my z M juz o 22 w łózku lezymy i VOD ogladamy " Kasia i Tomek" ja sie czuje bardzo dobrze:D o dziwo... dzis jade na giełde zakupic znicze i kwiaty... :) mam nadzieje ze ktos mi pomoze zataszczyc te kwiaty do samochodu..szczeze na to licze... pogoda lipa... trzeba szybki skrobac.. słonka nie widac.. i zimno

EWA-- Wszystkiego Najlepszego :)

Ostatnia edycja:
Do góry